1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spolszczenia gier

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Vaiper, Sierpień 29, 2014.

  1. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Długo się wahałem nad odpowiednim działem. Ostatecznie wybrałem ten tutaj. Przejdźmy do sedna

    Jak zapewne wiecie, są gry, które w wersji na pc mają swoją Polską wersję językową, lecz w przypadku konsol ten element gry został zaniedbany (Risen 3. Dark Souls. Skyrim. Mógłbym tak długo wymieniać). Do niektórych gier da się podobno wyciągnąć spolszczenie z wersji pc, i zgrać na konsole (Skyrim). I tu moje pytanie. Jak? Czy jest jakiś poradnik (W formie filmowej bądź pisanej. Ta druga lepsza), lub cokolwiek co by wyjaśniło jak to działa? Potrzebuje tylko podstaw, do bardziej "zaawansowanych technik" pewnie sam dojdę. Oczywiście w podzięce za pomoc będę umieszczał efekty swoich działań publicznie :nevreness:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Te tylko eng brak spolszczenia na xa.

    ściagnij sobie wersje od dog29 jest pl wgrane przez niego.

    Filozofi tam nie ma podmiana przeważnie kilku plików, na youtube będzie tego pełno ile się da.
     
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Do niektórych gier się da, ale to w przypadku rgh, gdzie podmieniasz sobie pliki językowe/textowe.
     
  5. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czekaj, Czekaj. Czyli że np. Skyrim jest dostępny tylko dla tych co mają RHG?

    Przeczytaj mój post jeszcze raz, i dopiero się wypowiedz.
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie, jest wersja ISO od Dog'a, do wypalenia na płytę.

    Są różne wersje danych gier pod lt, są bez jęz Pl, i są z zaimplementowanym Pl ( oczywiście nie wszystkie gry).

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  7. piccolo

    piccolo Banned

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2014
    Posty:
    255
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jest na lt też. Wersja od dog 29
     
  8. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie zrozumieliśmy się chyba. Nie mówię konkretnie o Skyrimie, podałem go tylko jako przykład. Chodziło mi po prostu o to, jak przenieść pliki z pc, na xbox 360. Chce po prostu umieć sam to zrobić. Do gier które już wyszły, jak i do gier które dopiero co wyjdą.
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    To działa tylko przy rgh
    Wyszukujesz pliki jęz i przenosisz w odpowiednie miejsce w grze wypakowanej do XEX na konsoli z rgh.
    Czasem to działa, ale nie w każdej grze.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    345
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Skoro to działa tylko przy rgh, to jakim cudem taki np. Skyrim jest dostępny dla posiadaczy Lt 3.0?
     
  11. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Napisałem Ci że są gotowe obrazy ISO z zawartym jęz. PL , ale pisałeś, że się nie rozumiemy...
    Żeby wrzucić jakieś pliki do gry, to musisz ISO zrobić do XEX, są progsy robiące z XEX'a ISO ,ale taka gra spalona pod lt nie ruszy na konsoli.
    Wybacz, ale ja nie umiem Ci inaczej pomóc.
     
  12. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    podmiana plików językowych, pakowanie w archiwum, edytowanie ISO z grą. Jeśli chciałbyś zrobić spolszczenie na LT to pliki po podmianie mogą się tylko minimalnie różnić ( chodzi o rozmiar ), oczywiście z taką płytą daleko od xboxlive. Podmianę robisz programem xbox backup creator ( jeśli chodzi o lt ). Przy rgh rozpakowujesz ISO do XEX i podmieniasz pliki, lecz przed przed podmianą najlepiej porównaj pliki w hex żeby zobaczyć czy archiwa / plik ma podobną konstrukcje ( ~ pierwsze 100kb ).

    Są 2 wersje skyrima.
    Pierwsza od Dog29 na LT ( można przerobić na rgh )
    Druga moja, tylko na rgh ( + TU i DLC )
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum