1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spolszczenie AC: B - Global (działa na lt+)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez luksky100, Listopad 28, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. luksky100

    luksky100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Żeby nie było że robię plagiat, lks1 to skrót od luksky100, więc jestem pełnoprawnym właścicielem tego tutka.
    Jeśli zamierzasz to skopiować na inne fora, to proszę zachować nazwę autora oraz nie zmieniać treści zawartej poniżej.

    Metoda lks1 działa na lt+ :)

    1. Potrzebne nam będą:
    wx360 do pobrania tutaj - http://rapidshare.com/files/433526620/wx360.rar .
    Oraz obraz gry w wersji Global i Russound(obydwa do pobrania na xbox-sky).
    2. Teraz w programie wx360 otwieramy obraz od Russound lub ewentualnie Szopasquad(nie sprawdzałem tej wersji, ale powinna działać gdyż struktury plików są takie same).

    Następnie wypakowujemy te pliki(radzę pliki wypakować do wspólnego folderu np. o nazwie "assasin pl"):

    - sound_sfx.pck
    [​IMG]

    - localization.lang
    [​IMG]

    - warning_disclaimer.bik(to to opcjonalnie bo to tylko ekran na którym pisze: "Gra została oparta na kanwie wydarzeń historycznych...")
    [​IMG]

    3. Po wypakowaniu plików wczytujemy w wx360 obraz grupy Global i zamieniamy pliki:

    - localization.lang
    [​IMG]

    Analogicznie postępujemy z pozostałymi plikami(plik warning_disclaimer.bik kopiujemy do folderu
    videos-->eng, gdyż w wersji Global nie ma folderu pl).

    4. Obraz po przepuszczeniu przez abgx 1.0.4 będzie wyglądał tak jak wersja Gglobal, lecz przy sprawdzaniu sumy crc obrazu wyskoczy błąd nie należy się nim przejmować, chyba że zamierzasz grać na live(bo wtedy możesz zostać zbanowany, na live polecam grać w "oryginalną" wersję Global bądź
    oryginalny oryginał).

    Ps. Gdy masz na dysku konsoli zainstalowaną wersję Global, usuń ją, gdyż z nią na dysku nie będziesz miał języka polskiego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. walser111

    walser111 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mi się pojawia DYSK Z RÓŻNYMI MATERIAŁAMI ;/
     
  4. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Koniecznie to musi być GLOBAL czy może być inny release z patch'em?
     
  5. eekz

    eekz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    392
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Białystok
    po tym zabiegu menu masz po polsku czy po angielsku? bo i ja znalazłem sposób na polskie dialogi, ale niestety tylko dialogi. Menu nadal jest angielskie. I do tego dialogi nie mają polskich znaków.
     
  6. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Ponawiam pytanie:
    Jak ktoś to testował proszę podziękować autorowi poradnika żeby było wiadomo czy działa bądź proszę o PW
     
  7. Grzesiek13

    Grzesiek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2008
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już obczajałem ten sposób kilka dni temu - dysk z różnymi materiałami.
     
  8. Xbox360.

    Xbox360. Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    acha, dobrze wiedziec...
     
  9. Misieksc

    Misieksc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    czyli lipa z tym sposobem nie chodzi ?
     
  10. zenek07

    zenek07 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    po zrobieniu obrazem tym sposobem tylko na początku jest napis po polsku
    "Gra została oparta na kanwie wydarzeń historycznych..." a dalej gra idzie po angielsku
    coś jest nie tak


    do kolegi eekz
    jak zrobiłeś dialogi po polsku
     
  11. Kobian

    Kobian Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolega eekz ma dialogi po polsku ale bez polskich znaków, miał oryginał PL zainstalowany na HDD i go zostawił, uruchomił wersję angielską z dvd i podobno to działa (nie miałem okazji przetestować).
     
  12. polomax

    polomax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Sposób luksky100 działa
    Mam menu w języku polskim opis misji też ale dialogi niestety po angielsku
     
  13. luksky100

    luksky100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Panowie jeśli napisy w filmikach jak i w całej grze macie po polsku, to tak miało być. Gdyż w żadnej wersji gry nie ma języka polskiego jako języka mówionego.
    A do tych co nie działa, jeśli użyliście wersji od szopy w celu spolszczenia, to napisałem że nie jestem pewien czy będzie działać.
     
  14. npkolo

    npkolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pytanie do luksky100 czy musze dodawac patch do obrazu z wersji global czy wystarczy tylko jak przelece nowym abx ????
     
  15. juzek3

    juzek3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy moglbys zamiescic pliki polonizujace gre na jakims serverze, bo mam tylko wersje globala a sciagac dodatkowo cala plyte Russound tylko po to zeby wyciagnac z niej kilka plikow nie ma sensu ;/
    pozdrawiam
     
  16. polomax

    polomax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dialogi pisane są po angielsku
     
  17. Misieksc

    Misieksc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    no dobra a mam takie pytanie jak podmienie te pliki w obrazie to potem trzeba zapisać ten obraz jako całkiem nowy obraz gry bo ja tak zrobiłem przepuściłem przez abgx360 i na czerwono mam:

    Game partition CRC does not match the verified ini! ther are 4 possibilities

    a na żółto:

    Stealth was verified but game data wasn't
     
  18. luksky100

    luksky100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @polomax a próbowałeś w menu opcji zmienić napisy na pl?
     
  19. luksky100

    luksky100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @Misieksc na końcu tutka w punkcie 4 masz to opisane.
     
  20. Misieksc

    Misieksc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    78
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    no tak sorry to z tym CRC ok nie ma sie co przejmować a tym żółtym należy się przejmować czy nie ?

    i czy dobrze zrobiłem ze po podmianie plików zapisałem obraz jako całkiem nowy za pomocą wx360 ?
     
  21. polomax

    polomax Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki luksky100 wszystko działa dialogi też są po polsku
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum