1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spoof a dash 13599.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oberek1, Październik 5, 2011.

  1. oberek1

    oberek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam pytanko , mam stara wersje dasha i chcialbym zaktualizowac do 13599 , wiem ze ta aktualizacja czysci naped, chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwa aktualizacja jezeli mam liteona spoofowanego na samsunga?
    Czy zeby zaktualizaowac do 13599 to musze pierw wsadzic orginalny naped? Czy wystarczy ze liteona zrobie stockowego i dam klucz z samsunga? pojdzie? czy aktualizacja w polowie sie wywali gdy ma dojsc do flashowania napedu a naped jest inny niz orginalnie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. oberek1

    oberek1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za checi ale raczej nie pomozesz bo po 1 ten tutorial to sie nadaje do kosza , nic z niego nie rozumiem, i widze ze nie tylko ja mam problem z tym . Po 2 Zapytalem sie co robic i ktora rzecz moze nastapic... nie pytalem co zrobic gdy mam blad E66, zapytalem co sie stanie gdy... i pytalem co w takiej mojej sytuacji zrobic. Czy mam kombinowac z orginalnym napedem czy z tym spoofowanym...
     
  5. ExDeaTh

    ExDeaTh Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice-Ligota
    Początkowo miałem podobny problem tylko że ja mam napęd samsunga i on był zrobiony jako liteon ( spoof ) jak pewnie się domyślasz nie mogłem zaaktualizować konsoli , wgrywałem stockowy firwmare i również mi nie przechodziło bo ciągle w programie JungleFlasher pisało Spoofed as DLG..... także wpadłem na taki pomysł ( pewnie nic innowacyjnego teraz nie napisze ) - wydobyłem klucz z firmware ten od mojego samsunga , wczytałem czyściutki stockowy firwmare , nacisłem opcję Manual Spoofing, wczytałem key.bin i wybrałem model napędu z listy który posiadam faktycznie, zapisałem firmware ....dosflash - wgranie firmware i co sie okazuje ? ze po tej całej operacji Dashboard sie zaaktualizował do najnowszej wersji bez żadnego problemu , na innych forach o podobnej tematyce kazali mi kupić nowy napęd liteona.

    Spróbuj tej metody....mi to pomogło.
     
  6. Prym

    Prym Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 22, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elblag
    Ja zrobiłem bardzo podobnie, firmware stock manual spoof, update dashboardu po kolei 13146 pozniej 13599 wszystko z pendrive no i na koniec wgranie LT 2.0 i 1.9 zrobilem tak dwie konsole w jednej byl benq spoof na liteon w drugiej hitachi spoof na liteon. Wszystko dziala bez zarzuty Pozdrawiam
     
  7. Mar66

    Mar66 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam pytanie mam xboxa falcon w xboxie siedział orginalny naped hitachi tera mam liteona lt+2.0 i dasha 2.0.13599.0 chce uruchomić nowego batmana arkan city ale musze zaktualizować konsole do nowszego dasha czy jak wgran tego dasha nowego z pena płyty czy wyskoczy mi bład aktualizacji jak mam inny napęd i czy skasuje mi lt jak miałem wcześniej hitachi 79 ?? czy moge spokojnie zaktualizowac do nowego dasha prosze o odpowiedz dzięki i pozdrawiam
     
  8. Tomek Warowny

    Tomek Warowny Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Musisz podpiąć orginalny naped i przywrucic orginalny frimware inaczej kłopoty
     
  9. makaveli23l

    makaveli23l Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Przepraszam za odkopanie ale sposob podany przez ExDeeTh'a dziala! Mimo spoofa dashboard sie zaktualizowal i wszystko dziala (gram na livie) prosze o przyklejenie tematu bo bylem bliski nowego napedu.
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    tak, jak zaktualizujesz do fw obsługującego xgd3 to czasami przechodzi, ale na samsungu podmienionego za liteona płyt z ap25 nie odpalisz
     
  11. marciano12

    marciano12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Postaram się Napisać dość szczegółowo co ja zrobiłem z pozbyciem się błędów przy aktualizacji
    - kod statusu 3151-397F-1600-2203-C000-0001 lub 3151-3524-1600-2203-C000-0001
    A mianowicie moja konsola Falcon z roku 2008-07-08 ma zamontowany napęd Samsung spoofowany to znaczy chyba że oryginalny
    był jakiś np.Liton ale pewno w tym czasie Laitony były nie przerabialne i ktoś zamontował napęd który w tamtym czasie był przerabialny
    w moim przypadku jest to Samsung i użył klucza z tamtego oryginalnego napędu.
    Dodam jeszcze że aktualizacje po wykonaniu tych czynności przebiega w bardzo szybki sposób około minuty do wersji 13599
    na razie nowszego Dasha nie intalowałem by sobie zostawić otwartą furtkę na montaż w przyszłości RGH.
    Urzyłem narzędzi Jungleflash 0.1.94 beta i softu z pliku Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack.rar (ten plik można pewno w Google znaleść) /Stock Firmware/ Samsung/Samsung_pre13141/orig-ms28.bin
    1 Uruczamiamy Jungleflasha przy podłączonym i uruchomionym x360 do PC (kabel SATA) nie raz może nie wykryć napędu X360 wtedy
    uruchom jeszcze raz Windowsa a konsola jak się wyłączy przycisk włączałem zaoszczonym patyczkiem i wcale nie wysuwałem Tacki
    DVD w x360 do półowy była cały czas u mnie amknięta.
    - Przechodzimy na zakładkę MTK Flash 32
    -w Zakładce I/O Port wybierz z listy swój napęd
    - Obok zakładki I/O Port klikamy na kwadracik w celu odświeżenia napędów
    - Póżniej kliknij na Sammy Unlock u mnie trzeba bo napęd ms28 ponoć przy ms25 nie trzeba na to klikać
    - wybieramy READ
    - robimy kopie
    - po zrobieniu kopi dajemy na NO NIE
    - W opcji FirmwareTool32 wybieramy Open Target Firmware
    - wybieramy plik z Katalogu FirmwareStock/Samsung/orig-ms28.bin
    - Później Save Drive Key
    - zapisz klucz KEY.bin
    - Póżniej manual Soofing
    - wybierz w mniej więcej lewyw górnym rogu chyba przeglądaj powiina być opcja koło długiego klucza zapisany wcześniej KEY.bin
    - OK
    - Póżniej Save to File
    - Póżniej w zakłdce MTKFLASH 32
    - wybierz opcje WRITE
    - po wgraniu przelecą kropeczki powinno być OK
    - Dajemy Outro / ATA Reset
    - Wyłącz konsole w moim przypadku patyczek
    - wyłącz komputer
    - poskładaj konsole można chociaż dwie długie śrubki po środku przykręcić podłącz Dysk HD
    - daj aktualizacje Z Pendrive ja dałem 13599
    -po aktualizacji rozbierz konsole która powinna trwać około 1 minuty (a nie 20 minut w dodatku z błędami na końcu)
    - podłącz znowu do PC
    - znowu zakładka MTK FLASH 32
    - znowu odświeżanie napędów to co wyżej na poczotku
    - po znaleźeniu napędu Dajemy opcje READ
    - na końcu po kropkach Dajemy OK TAK
    - przechodzimy na zakładke FirmwareTOOL32
    - Wybierz open Target Firmware
    - z pliku Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack.rar rozpakowanego z katalogu Firmware ja wybrałem LT-Sammy-v2.01 do mojego napędu Samsung
    - potem wybierz opcje Spoof Source to Target
    - potem w zakładce MTK FLASH 32
    - Dajemy Write
    - po operacji z kropkami w tle
    - powinno być na końcu OK
    - Wybieramy Outro / ATA Reset
    - wyłączamy konsole i PC
    - składamy wszystko do kupy
    - I powinno działać w każdym bądź razie Umnie to zadzałało BEZ KUPNA NOWEGO NAPĘDU !!!!!!!.
    - Potem
     
Wczytywanie...

Poleć forum