1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spoof i klucz napedu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MiK, Luty 5, 2012.

  1. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ostatnio nieudolnie bawiąc się w flash spoofowanego napędu i nowy dash doprowadziłem do tego, że konsola przestała czytać kopie gier. Po włożeniu kopii konsola wykrywa ją jako DVD i po włączeniu wyskakuje komunikat dysk nieobsługiwany itp. Natomiast płyty audio, zdjęcia, DVD chodzą bez problemu, czyli nie usunąłem klucza??!!(na tej odpowiedzi mi najbardziej zależy). Niestety najprawdopodobniej przez spoofa nie jestem wstanie wgrać nowego dash'a, błąd E66. Idąc dalej tym tokiem muszę wydobyć klucz bezpośrednio z napędu (probe?) i zamatować napęd przed jaki był spoofem w celu kompatybilności z dashem a może inny model też spasuje np. LiteON? Pytam bo nie wiem czy wysyłać konsole do serwisu w celu naprawy ww problemów. Napęd Hitachi 59 spoof na Samsung.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wyciągałeś klucz przed tą Twoją całą zabawą ? Jeżeli tak to nie masz się co martwić, natomiast jeżeli wgrałeś do napędu fw bez klucza lub wgrałeś błędny to masz problem.
    Konsola będzie czytała płytki audio, dvd, nawet jak klucz jest błędny, nie będą chodziły za to żadne gry.

    Nie baw się z spoofy, jeżeli nie chcesz mieć problemów z aktualizacjami dasha.
     
  4. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pozostaje mi weryfikacja na oryginale czy klucz jest ok? I właśnie nie mam klucza. I w spoofa też się nie bawiłem. Jedynie interesowało mnie LT 2.0. Jednak po drodze wynikły problemy z spoofem.
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Skoro nie czyta gier to nie jest ok, lub namieszałeś coś przy wgrywaniu.
    Wgraj do napędu fw bez spoofa, z kluczem który posiadasz. Powinno wszystko działać.
     
  6. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No właśnie klucza nie posiadam. I chodzi mi o możliwość jego wydobycia i czy on tam gdzieś jest. Ale skoro audio, dvd chodzi bez klucza to chciałem zweryfikować na oryginale, może sama przeróbka siadła.
     
  7. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie masz klucza to zostaje wyjęcie DVD keya z procka. Podeślij konsole do kogoś z forum, wyjmie Ci dvdkeya i może jeszcze LT 2.0 wgra ;)

    Następnym razem najpierw dużo poczytaj i popróbuj na sucho a jak nie to daj komuś kto się na tym zna po prostu.

    Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz dać do wydobycia klucz z płyty glównej konsoli.....koszt około 100 zł....
     
  9. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @!opeael2

    To propozycja ?
    ____________________________________________

    Zaiste.
     
  10. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie to nie propozycja. Nic nie zrobisz jak nie masz klucza.
    Musisz tak zrobić po prostu.
     
  11. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chodziło mi o to czy !opeael2 robi takie rzeczy bo pamiętam, że wiele osób go poleca.
     
  12. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Rozumiem też, że napęd idzie do wymiany na poprzedni (dash i spoof Hitachi-->Samsung) czyli cała operacja raczej nie zamknie się w 200 zł za całość + wysyłka . Bo nie wiem czy jest sens reanimować Falcona.
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zrob po prostu rgh i naped nie bedzie nawet potrzebny ;)
     
  16. MiK

    MiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    105
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    [​IMG]


    Na konsoli bez HDMI odpali RGH ?
     
  17. Xadereq

    Xadereq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    237
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A co to ma do rzeczy? :) Odpalić odpali.
     
Wczytywanie...

Poleć forum