1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spoof - jak rozpoznać czy konsola go miała?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez noname, Październik 30, 2010.

  1. noname

    noname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam.

    Chciałbym się zapytać, czy istnieje sposób aby sprawdzić, że w moim klocku był robiony spoof napędu? Jak to rozpoznać? Czy jest na to sposób?

    Konsola z 12.08.2008, a napęd to Samsung.

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Odczytaj FW i bedziesz wiedzial :)
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, byl robiony spoof z liteona v1 na samsunga. Masz falcona, naped byl zapewne wymieniany bo wtedy nie mozna go bylo jeszcze przerobic.
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    odczytujesz firmware w Jungle Flasherze i on ci odrazu podaje czy był
    robiony spoof ... i z jakiego napedu na jaki

    [​IMG]
     
  6. noname

    noname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dziękuję za odpowiedzi. No to jestem w pupie. Nowy dashboard wykrywa spoof napędu, a mam nieoflagowaną i niezbanowaną konsolę (XVale sprawdzałem).
    Czy jeżeli zakupię napęd LiteOn v1 (nie mam oryginalnego) i z powrotem umieszczę go w napędzie, to nadal moja konsola będzie miała spoof? Czy w Jungle Flasherze będzie wszystko poprawnie widoczne?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    trochu mylisz pojęcia
    umówmy się że liteon to napęd :) więc nie możesz go umieścić w napędzie...
    konsola nie ma spoofa tylko właśnie napęd może mieć tzw.spoof czyli zamiana
    napędu jednego producenta na innego
    wiec jeżeli kupisz liteona i wcześniej był w konsoli liteon [przed samsungiem]
    i wgrasz do niego ixtrema LT razem z kluczem napędu - to nie musisz robić spoofa
    czyli napęd będzie bez spoofa i JF ci pokaże że go nie ma - czyli będzie poprawnie widoczne
    tylko dobrze trzeba to zrobić ...

    jeżeli na fotce którą wcześniej wkleiłem w miejcu gdzie jest grot strzałki ,nie będzie napisu
    spoof tzn. że go nie ma .... i wtedy jest OK
     
  8. noname

    noname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Oczywiście chodziło mi o wymianę napędu a nie wkładanie lite-ona do napędu :D Źle się wyraziłem.

    Dziękuję za wyjaśnienie - jak zawsze można na was liczyć.

    P.S.

    Czyli żeby nie było spoofa muszę zakupić Lite-On DG-16D2S?
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    najlepiej jak zakupisz taki sam model napędu jak miałeś
    czyli
    wszystkie liteony są Lite-On DG-16D2S ale mają różne firmware

    liteon v1 74850c <<<= pewnie taki miałeś więc taki kup
    liteon v2 83850c
    liteon v3 93450c

    wtedy bez spoofa
     
  10. noname

    noname Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam jeszcze tylko jedno pytanie:

    Czy Lite-On v1 rożni się czymś od Lite-On v3 z wyjątkiem trudności w przerabianiu? Jeżeli nie, to dlaczego osoby posiadające Lite-On v3 nie wgrają firmware od v1, aby móc w przyszłości go łatwiej przerabiać skoro to ten sam hardware?
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    to i tak nic nie da, bo po wgraniu iXtreme LT nie da sie w żadnym z Liteonów
    odczytac klucza ponownie bez ciecia ścieżek ,dlatego ważne jest jego zachowanie
    wtedy znając swój klucz można kazdego updatować juz bez problemu.
    trudność polega na pierwszym odczycie klucza z v3 gdzie trzeba ciąć ścieżki
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kup obojetnie jakiego liteona i wgraj do niego fw od v1. Wszystkie liteony sa identyczne, roznia sie tylko fw. Dzieki temu np po wgraniu do liteona v3 fw z liteona v1 mamy pelnoprawnego liteona v1.
     
  13. clumzy

    clumzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2010
    Posty:
    199
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Cosmo Canyon
    mam zrobionego spoofa z liteona v3 na samsunga.
    na liteonie narazie zostawilem OFW.
    jestem offline,nie aktualizuje teraz do kinect dasha.(oczywiste)
    czy nie przeszkadza jesli zostane na samsungu,do czasu
    pojawienia sie nowego fw (lt+) i wtedy flash i wpakowanie liteona do xo (+ew.aktualizacja do nowego db)
    pozdrawiam.

    edit.
    wiem,ze na 9199 nie ma to wiekszego znaczenia.(ale...moze cos zostaje w nand)
    pytam bardziej dla spokoju ducha.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz 9199 to mozesz miec spokojnie naped sflashowany, narazie trzeba czekac na przeanalizowanie tego nowego.
     
  15. bulateam89

    bulateam89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Aberdeen
    miałem spoofa na samsunga tylko nie wiem jaki napęd miałem wcześniej. Tak jak było wcześniej napisane, kupic obojętnie jaki napęd Liteon i zgrać jakoś z tego samsunga klucz i bedzie smigać tak?
     
  16. DANMAR

    DANMAR Banned

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Napewno miales liteona bo tylke te napedy wymieniano i robiono spoofa. Kup liteona zmień klucze i bedzie jak oryginał.
     
  17. bulateam89

    bulateam89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Aberdeen
    nie ważne jakiego liteona? czy trzeba zwrócic uwagę na jakieś numerki?
    Chciałbym zrobić coś takiego zgrać klucz z mojego samsunga, przesłac go kolesiowi od którego kupuje napęd i niech mi go od razu wgra - pewnei da radę coś takiego zrobić.
    I teraz inne pytanie: odpalalem Assasyna na tym samsungu i nie mozliwe jest abym dostal flage racja, po zamianie na litka zadnej flagi nie bedzie no bo jak - true?
     
  18. devilander

    devilander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, Stoję przed zakupem napędu LITEON , ponieważ gdy wcześniej przerabiałem , to najprawdopodobniej był wymieniany napęd z Litka na Samsunga . Dzisiaj sczytałem firmaware z samsunga dosflashem i po wrzuceniu go do Jungle wychodzi mi coś takiego [​IMG] . Czy to możliwe , że napęd jednak nie był spoofowany i fachowiec mnie oszukał ?? CZy to po prostu błąd programu ?? Firmware sprawdzałem na dwóch kompach . Zawsze pokazywało to samo . Konsola z sierpnia 2008 roku.
     
  19. Krzyzac

    Krzyzac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam trochę inne pytanie. Spoof z lite-on na samsung (phat). Posiadam key, jednak w poradniku Jungleflasher opisane jest, że przed przerobieniem konsoli potrzeba wyciągnąć dummy.bin. Nie posiadam poprzedniego napędu (lite-on) i zamierzam go teraz kupić. Po co potrzebne jest dummy.bin, czy jest niezbędne i czy da się to utworzyć z nowego napędu (też lite-on) z keyem z pierwotnego?

    Edit:
    chyba trochę zlamiłem. OFW.bin to ten plik nieprawdaż? Tak nie skojarzyłem pierwotnie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum