1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

spoof samsung a xgd3

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez dudi2000, Listopad 8, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Witam wgrałem do spoof samsunga(wcześniej litek) LT2,01 a na konsole dasha 13604 i problem polega na tym że wszystkie gry chadza a gry z xgd3 nie wyskakuje "wyczysc plyte szmatka" Rozwiazał ktoś już taką zagadke.....???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Druga sprawa to czy po podmianie napędu samsunga na liteona 9485c i wgraniu LT2 na litka gry zaczną chodzić, dodam że aktualizacja dashboarda do wersji 13604 odbyła się na samsungu, nie będzie kłopotu...
     
  4. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @grzegorzd182:
    Było to już parę razy poruszane na forum. Gry XGD3 nie działają bo Samsung nie obsługuje AP25.
    Jak zmienisz na LiteOn to będzie działać.
     
  5. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    dzieki i sory
     
  6. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    Kolego jak masz samsunga to klucz i ixtrem dla samsunga 2.01 bez spoofu wszystko ci będzie chulało na 100% każdy napęd jaki wsadzisz będzie działał tylko klucz dobry
     
  7. eksbox

    eksbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolega ma zespoofowanego litka na samsunga, który nie obsługuje sprzętowo ap2.5. A jego konsola wymaga tego zabezpieczenia. Jedynym wyjściem jest zmiana na oryginalny napęd, który był w xboxie
     
  8. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    Witam! Przylacze sie do watku...
    Mam oryginalny dummmi.bin z litka 16d2s a probuje zrobic spoofa na MS28. Jednak jak zaladuje jako source moj dummi a jako target sammy 2.01 to po wgraniu firmware jak sprawdzam gry to nie chodza mi te z xgd3. Czy musze zmienic naped znow na Litka?
     
  9. adamhash

    adamhash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 25, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak musisz zmienić. Kolega wyżej o tym pisał. Gdybyś miał problem możesz zgłosić się do mnie.
    pozdrawiam
     
  10. Azazel0603

    Azazel0603 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Puławy
    W sumie czytalem post powyzej ale zawsze lubie sie upewnic.
    Ze zmiana dam sobie rade.
    Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
     
  11. elMInStER

    elMInStER Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie musi być oryginalny
    przykład: oryginalnie był litek, potem spoofowany samsung, oczywiście xgd3 nie działały, teraz siedzi niespoofowany benq i śmiga aż miło :p
     
  12. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    dokładnie wsadzasz napęd jaki chcesz bez spoofu tylko klucz żeby był dobry od tego dasha 2.0.13146.0
     
  13. DonAndress

    DonAndress Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Yyy nie czaje...
    Co prawda nie jestem zbyt oblatany w tych sprawach, ale zawsze myslalem, ze skoro naped byl zmieniany na inna marke (lub model) i mimo starego klucza, to i tak spoof byl konieczny, bo naped musi sie zglaszac, jako stary model.

    Cos sie w tej kwestii zmienilo?
     
  14. muph19

    muph19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam nie bede zakładał nowego wątku bo ten jest prawie analogiczny do mojego problemu a mianowicie...mam:
    xbox 360 jasper 2009-06-27
    orginalny napęd to liteon 16d2s 09c (z przeróbką 1.6 potem aktualizacja wywaliła przeróbke i wgrałem do niego 1.91) potem naped padł całkowicie.
    dashboard: 2.0.13604.0
    oraz posiadam dwa napedy hitahi gdr-3120l (X1.1) i samsung ms28 (X2.01) obydwa zespoofowane z moim liteonem
    i teraz cała sytuacja wyglada tak... ms28 czyta tylko jedną płyte a mianowicie "bodycount 2011" a reszta nowe i stare to Niewrozpoznana płyta kod: 03-08-00, 01-08-00
    a hitahi niema jeszcze 2.0 i również nieczyta nic z tytułów co posiadam w domu (otwórz DVD) oprócz "SIlent hil"
    dodam że gram tylko na ofline. Co moge zrobić? by to dziadostwo zadizałało?

    wnioski mam takie: skoro czyta płyte jedna z puli całego domowego zbioru to laser ok... skoro działa wysuwa sie i wsuwa xbox nie wyrzuca błedu więc elektronika tych rze dvd jest ok... to w czym tkwi problem... może coś ze spoofem popie****liłem?

    spoof robiłem wedłu tutoriali
    czyli orginalny fw litka
    spoof as
    fw 2.01/1.1
    vendormode
    erase
    write
    outro
     
  15. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    z napędem inny niż oryginalny nie pójdzie Ci żadna płyta XGD3. wywali jedną czerwoną diode. Na samsungu pójdą Ci wszystkie płyty XGD2 oprócz tych które mają AP25. Na hitachi 78 79 pójdą Ci gry AP25, a na wcześniejszych hitachi nie. Inna sprawa co do samsungów że często wymiana lasera nawet nie pomaga i słabo czytają płyty
     
  16. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Tutaj trochę zamieszałeś, jesteś po updacie dasha więc ładujesz od razu lt 2.0.
     
  17. muph19

    muph19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    boby2pc - właśnie tego chciałęm sie dowiedzieć... czyli pomijam moment spoof as?

    !Shibby-czyli niemam co gorączkowo czekać na lt2.0 hitahi? bo i tak xgd3 nie pojdą... ?

    czyli lipa po całości... na napęd trzeba wydać od 100 d0 150 zł... więc po co sie męczyć z fw iXtreme (skoro to coraz trudniejsze i coraz częstsze) tą kase wydam na RGH i sprawa bedzie załatwiona...
     
  18. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    "spoof as" nic nie daje, czyli dalej 1 czerwona dioda na xgd3 i problemy z AP25 jak napęd nie obsługiwany.

    Na RGH napęd nie jest wogóle potrzebny
     
  19. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak nie spaliłeś litka to na pewno jest sprawny, może go wyczyściłeś i Twój kontroler sobie z tym nie radzi?

    BTW
    Miałem na myśli żebyś to robił na litku :p
     
  20. muph19

    muph19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    litka juz nieda sie odratować... nawet przelutowanie pcb niedało rady tam chyba laser padł całkowicie
     
  21. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No to niestety jesteś w kaczej *****.
    Musisz kupić napęd/laser.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum