1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spoof z liteona v1 na v2 lub v3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pepe8.8, Lipiec 15, 2010.

  1. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    witam wszystkich
    mam takie pytanie
    czy można zrobić spoof z liteona v1 na v2 lub v3 ?.
    pytam się bo jak w jf jako source daje dummy z liteona v1 a jako target wczytuje ixtreme liteona v2 i w manual spoof zaznaczam spoofed as liteon v1 to wyskakuje błąd ze tak się nie da.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. magiks33pl

    magiks33pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jakiego używasz JF dzisiaj próbowałem robić spoof litka v1 z firmwarem z litka v3 i poszedł normalnie JF1.75
     
  4. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    użyłem też JF1.75

    jak jako source wczytuje dummy z litka v1 to jest tam informacja OSIG: PLDS DG-16D2S 7485.
    po wczytaniu jako target ixtreme na litka v3 i po wybraniu opcji spoof source to target kopiuje sie klucz i cała reszta ale ten osig zamiast OSIG: PLDS DG-16D2S 7485. ma OSIG: PLDS DG-16D2S 9345.

    po wybraniu opcji manual spoofing i dając spoofed as LDS DG-16D2S 7485 dostaje informację że cross spoofing between versions of lite-on encrypted ixtreme is not suportet please load correct version
     
  5. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    chodzi mi o to ze jak robię spoof z litka np. na samsunga to w polu OSIG mam informację osig: [TSST corpDVD-ROM TS-H943Ams28] spoofed as [PLDS DG-16D2S 7485] i wiadomo ze spoof jest zrobiony.
    A jak próbuję zrobić spoof z litka v1 na np v3 to jest tylko OSIG: [PLDS DG-16D2S 9345] nie pojawią się informacja spoofed as z litkiem v1
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bo w liteonach spoofa sie nie robi na innego liteona, tylko wgrywasz fw od liteona na jakiego chcesz miec spoof. Wiec np do liteona v1 wgrywasz fw od v2.
     
Wczytywanie...

Poleć forum