1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spoof z TS na Benq

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Przemek Markiewicz, Styczeń 24, 2014.

  1. Przemek Markiewicz

    Przemek Markiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
    Witam, niestety w waszym FAQ linki są nie aktualne i po prostu po kliknięciu w niego przenosi na stronę główna, a też trochę szperałem na forum i nie mogłem się doszukać, a mam parę pytań i jeżeli możecie mi odpowiedzieć to byłbym bardzo wdzięczny, krótko:

    W napędzie TS-H943A MS25 (przerobiony chyba na lt2) prawdopodobnie siadł laser, bo czasami nie czyta płyt co się zdarza częściej niż czyta (wyczyszczenie nie pomogło). Akurat znalazłem i kupiłem okazyjnie sprawny napęd również przerobiony Benq 2007 VAD6038 / MS Part: X800474-007.

    Już się dowiedziałem, że trzeba zrobić spoof-a czyli przepisać te klucze, pytanie brzmi moje jak to zrobić, wszystko co znajduje dotyczy LiteOn, a jak już znalazłem ts to na anglojęzycznym konkurencyjnym forum i to też z jakimiś CK3Pro i x360usb pro co przyznam trochę mnie przeraziło :(

    Edit:
    Teraz tak czytam i czytam, i się zastanawiam czy wgl zamontowanie benq jest możliwe :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Musisz wyciągnąć klucz z samsunga i zrobić manual spoof do fw do benqu! I wgrać! Powinno być ok! Tylko sobie nie zgub klucza gdzieś bo będzie lipa!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
    1 osoba to lubi.
  4. Przemek Markiewicz

    Przemek Markiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
    Fajnie, dzięki za szybką odpowiedź :)

    Znalazłem na youtube poradnik jednego z waszych użytkowników i pytanie moje brzmi czy w ten sam sposób mam sczytać i zapisać klucz jak na filmiku poniżej


    Czy programem 360 Firmware Toolbox Ver.4.8 ?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  5. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Nie widzę o co biega na filmie bo pisze z telefonu ale skopiuj go normalnie z loga ppm i kopiuj i jak wejdziesz w manual spoof to ppm i wklej! Tak jakoś robiłem to z liteonem! Spróbuj!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  6. Przemek Markiewicz

    Przemek Markiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
    Jednak filmik nie dotyczy mojego problemu, chodzi o to czy potrzebuję jedynie kompa z SATA oraz program Toolbox aby sczytać klucz, następnie wpakować go do FW i wgrać na benq, jakiego fm użyć?
     
  7. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Ja używam jungle flashera! I wskazówki do tego programu Ci podałem! Powinien wystarczyć! Bo niby czemu nie! A jak masz chipset via to już wogóle lux!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie możesz wymienić samsunga na benq jeśli Samsung był fabrycznie w konsoli. Jaka jest jej data produkcji?

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  9. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    W sensie że jak jest np xenon z samsungiem to nie wrzuci do niego innego napędu? Czemu tak? M$ zablokował możliwość spoofu?
    Myślałem że nowego nie wymieni na stary tak jak robili wcześniej liteona na samsunga!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  10. Przemek Markiewicz

    Przemek Markiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
  11. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Nie pasuje ta data do falcona! Napęd z reszta też! Masz hdmi?

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  12. Przemek Markiewicz

    Przemek Markiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
  13. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Zawsze możesz spróbować! Gwarancji Ci nie dam ale i tak nic nie tracisz! Powodzenia!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  14. Przemek Markiewicz

    Przemek Markiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
    to lepiej niech wypowie się ktoś obeznany, bo muszę iść do kumpla z tym bo stacjonarnego nie mam :/
     
  15. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    To się Dexter wypowiedział! To Spec godny zaufania! Czyli szukaj lasera do samsunga!

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
  16. Przemek Markiewicz

    Przemek Markiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin, Poland, Poland
    W sprawie tego napędu co zakupiłem można coś zdziałać czy nie ?

    EDIT

    odpisze ktoś?


    orso6// To nie giełda żeby odświeżać!

    Info orso6 // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jeśli oryginalnie był Samsung to musi zostać Samsung, inaczej gry xgd3 nie będą działać.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum