1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spoofed samsung + nowy dashboard

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez zerthimon, Maj 29, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. zerthimon

    zerthimon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    powiat Łękołowy
    Wiam,
    mam pytanie czysto teoretyczne, ale może znalazł się już odważny który to zrobił. Mianowicie: obecnie mam spoofowanego samsunga z liteona. Litek leż w szafie nietknięty (oryginalny firmware ma). Chciałbym zrobić tak zeby włożyć litka do konsoli, podłączyć do neta i grać online w oryginały (konsola niezbanowana, nieoflagowana). Ale co się stanie jak włożę tego samsunga?Czy firmware też mi się zmieni, czy nic sie nie stanie i będę dalej mógł grać na kopiach? Nowy dash tylko raz aktualizuje firmware w napędzie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Samsung nie będzie czytał gier, musiałbyś sobie sprawić litka albo benq.
    Tak czy inaczej takie rozwiązanie jest ryzykowne i raczej bezsensowne.
    Wsadzaj litka rób update i flashnij jak będzie lt+2.0
     
  4. zerthimon

    zerthimon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    powiat Łękołowy
    Czy bezsensowne to nie wiem. Oryginalne gry na oryginalnym napędzie live i 100000000000% pewności ze nie będzie bana i nieoryginalne na przerobionym napędzie offline. Clever ??? Hehehe
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak nie będziesz instalował aktualizacji "na pałę" i przygotowywał dobrze kopie to tez bana nie dostaniesz.
     
  6. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    722
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Skoro masz Samsunga, to możesz wypróbować ten sposób Getting Around Spoofed Drives - Scenyx Entertainment Community
    Wgraj OFW do Samsunga, z właściwym keyem ale bez spoofa.
    Jeśli to się powiedzie, to twoim naturalnym napędem stanie się Samsung, a co za tym idzie konsola nie będzie nigdy sprawdzać AP25.

    Ale jak nie chcesz kombinować, to włóż oryginalnego litka, i będziesz mógł bez nerwów grać na live.
    Jak włożyć z powrotem samsunga, to będziesz mógł zostać oflagowany, bo LT nie jest już bezpieczny na nowym dashu (o ile spoofowany napęd był kiedyś bezpieczny).
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    sposób niby działa ale nikt się konkretnie nie wypowiedział bo kazdy sie boi sprawdzić.....
     
  8. zerthimon

    zerthimon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    powiat Łękołowy
    A co może grozić jak nie uda się podmiana napędu? Ban? A jeśli tak to jest ban tylko na granie online czy również instalowanie gier na dysku?
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    A ja mam pytanie....ma ktoś podmieniony napęd np z benq na liteona ?? i odwrotnie?? bo gdzieś wyczytałem że taki spoof też już jest wykrywalny...potwierdza ktoś ?? chodzi o to że niby na takiej podmianie dash wywala błąd przy instalacjia a nie mam jak sprawdzić
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie zrobi ci update, nowego dasha.
     
  11. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Potwierdzam - instalacja nieudana.
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Aha to nieciekawie...znowu beda jaja z napedami

    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  13. szynaboss

    szynaboss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Niestety klienci, którzy wymieniali napędy na inne będą musieli wrócić do tych "oryginalnych" - chyba, że nie chcą grać online.
    Ja mam wszystkie napędy na stanie - jeżeli przychodzi klient z podmienionym napędem to wkładam mu ten "właściwy" i instaluje aktualizację.
    Potem wymieniam na ten podmieniony, wgrywam LT+ ze spoof i wszystko działa.
    Oczywiście uświadamiam, że spoof + xbox live = możliwy ban...
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    no ja mysle że wszycy tak robią.....nie tylko ty heh
     
  15. madzixon

    madzixon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja miałem w konsoli napęd samsung a teraz mam benq zrobiłem aktualizacje i przeszła w 100 % na benqu miałem LT+
     
  16. piechu83

    piechu83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    Czyli jesli nie chce grac live (bo juz oflagowany:() i jak mam podmieniony liteone(ktorego nie posiadam) na samsunga to moge na samsungu wgrac nowego lt i nowy dash i bedzie wszystko chodzilo?
    dodam ze dash mam sprzed dasha ktory blokowal nagrywanie na dysk.
     
  17. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie, musisz kupić liteon'a
     
  18. morginson

    morginson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja miałem benq spofowany jako liteon. Wczoraj robiłem przeróbkę.
    1) Wgrałem stockowy firmware od benq E30 (bez spoofa) z kluczem liteona
    2) Zrobiłem aktualizację
    3) Wgrałem LT1.9 (nie robiłem spoofa na LiteOn)

    Gry bez AP2.5 działają bez problemu, z AP2.5 to wiadomo, trzeba nowego patcha. Do XBL bez problemu się podłączyłem, bana nie dostałem.
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Bana dostac nie mozesz bo nie ma fali. Moze na swieta;)

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  20. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Czyli jak mam Liteona spoofowanego na BENQ, to wystarczy, że na czas aktualizacji podłączę oryginalnego Benq z mojej konsoli, a później standarodwo spoofa Liteona na BENQ z LT 1.9 i nie będzie problemu? - gram tylko offline, konsola zbanowana, ale nieoflagowana.
     
  21. zibicool

    zibicool Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2008
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gniezno
    U mnie torche praktyki. Kumpel ma konsole w której montowano juz litka jednak kiedys nie dalo sie wgraac do niego fw wiec mial zrobionego spoofa napedu na samsunga. NIe pamieta jaki mial flash. Podłączył xsa do neta i zainstalowało mu aktualizacje. Teraz samsung nie chce odtwarzac gierek. Pytaie czy da sie uratować tą sytuacje. Gościu nie ma klucza napędu nigdzie. Czy jak zczytam fw z samsunga powiedzmy dosflashem to potem bede mogl go w jungle wrzucic i wgrac do innego litka. Mam litka czystego i samsunga tez wiec pokombinowac moge. Pytanie czy ktos dokopał się do takiego przypadku gdzies albo sam miał taki. ;P. Chce mu pomóc więc chętnie posłucham rad ;P.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum