1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sposób na gry z ap 2.5 stosując przełącznik

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez masiusgn, Listopad 21, 2010.

  1. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam od paru dni jest sposób polegający na tym że przy kablach w od napędu montuje się przełącznik on/off i mam prośbę czy ktoś już to sprawdzał i czy ktoś by to przetłumaczył??

    Sposób na ap 2.5

    Edit: gdzieś o tym pisali na tym forum w innym temacie ale ja pisze tutaj ponieważ to podobno działa i jeden z użytkowników z tego forum pisał że mu to działa i chciałbym tutaj was prosić żeby ktoś się wypowiedział na ten temat...

    Edit: Postanowiłem przetłumaczyć ten sposób . Sorka za błędy jak coś ..:p

    Nie odpowiadam za jakiekolwiek uszkodzenie konsoli!
    Co nam będzie potrzebne!?
    1. Przełącznik on/off
    2. 3 Kable
    3. Taśma izolacyjna
    4. Otworzony xbox z dostępem do kabla od napędu
    5. Gra z zabezpieczeniem Ap 2.5
    6. Gra bez zabezpieczenia Ap 2.5 czyli jakakolwiek może być kopia albo oryginał
    7. Konsola musi posiadać dysk lub pendrive aby zainstalować grę
    8. Jakiś przecinak albo nóż

    No to zabieramy się do roboty
    Tak wygląda kabel z napędu z przodu gdy go wyjmiemy Klik
    A tak musimy wyprowadzić kable Klik a tutaj odwrócony kabel Klik Najlepiej będzie gdy kable rozetniemy gdzieś w połowie aby potem na wszelki wypadek je złączyć z powrotem. Tak to mniej więcej wygląda Klik
    Gdy już przymocujemy przełącznik podpinamy kabel z powrotem do płyty głównej i napędu.
    Gdy już wszystko mamy podpięte i gotowe do uruchomienia konsoli włączamy ją .
    Uwaga: pamiętaj o tym aby przy włączeniu konsoli przycisk nie był włączony ponieważ może to doprowadzić do uszkodzenia xboxa.

    Więc gdy już włączyli my konsole i mamy nagraną wersje gry z zabezpieczeniem ap 2.5 i spatchowaną do odpowiedniej wersji wave która obsługuje napęd. np gra : Assasin Creed Brotherhood . To robimy tak wkładamy grę do napędu jak każdą inna i instalujemy ją na dysk twardy . Gdy już ją zainstalowaliśmy to jej nie włączamy ponieważ się nie uruchomi . Tylko wykonujemy następujące czynności płyta assasin creed musi być w napędzie w tedy włączamy przycisk on/off i co się dzieje!? Powinna nam się wysunąć tacka od napędu jeśli zaś się nie wysunęła to źle podpiąłeś kable i Trzeba wrócić do początku. Więc jeśli nam się już ta tacka wysunęła wkładamy grę jakąkolwiek która nie posiada zabezpieczenia ap 2.5 np: gta 4 i po włożeniu przełączamy przycisk . W tedy nasza konsola myśli że cały czas płyta assasina jest w napędzie a tak naprawdę grę czyta z dysku... Po przełączeniu przycisku włączamy grę i gramy:D

    Sprawa z Need for speed Hot pursuit wygląda trochę inaczej ponieważ nie którzy mają problem z jej odpaleniem używając tej metody. Dlaczego!? nie wiem możliwe że zależy to od regionu ale do końca na razie nie wiadomo!

    Orginał jest Tutaj ważne że ten sposób też działa :D

    Sprawa związana z need for speed hp - na konsoli NTSC działa więc raczej to przez region...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Skąd jest ten tutorial?
     
  4. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Czyli jak przycisk cały czas będzie wyłączony to konola zachowuje się tak jak by go nie było i inne gry normalnie hulają? Czekam na potwierdzenie kogoś kto to robił i lece po przełącznik.
     
  5. Norinai

    Norinai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapomniałeś dodać jednej ważnej rzeczy: NFS nie działa przy tej metodzie na ixtreme 1.5 i 1.6. Trzeba mieć LT.
     
  6. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Ktoś to robił czy nie?
     
  7. AlCapone1

    AlCapone1 Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    instalacja 3 x dash lepsza bez ingerencji w bebechy
     
  8. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Ale jak już ktoś ma najnowszego dasha to lipa
     
  9. wisnia19888

    wisnia19888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wodzisław Śląski
    UWAGA !!!!!
    JEST SPOSOB NA GRANIE W GRY KTORE MAJA AP 2.5 OTOZ CO TRZEBA ZROBIC :
    Oto sposób na odpalenie gier z AP2.5 na konsoli z napędami Liteon i Benq

    Potrzebny jest dash version 2.0.9199.0, naped lieon lub benq [ jesli masz juz zainstlowany wyzszy niestety musisz poczekac
    na nowego ixtreme LT+]

    Jak masz nizszy dash zrob update konsoli, skopiuj katalog $SystemUpdate na pendrive sformatowanego pod fat32
    wylacz konsole, wloz pena do x360, odpal konsole i zrób aktualizacje/

    Teraz do rzeczy


    1 - Zainstaluj update z gry Kinect Adventures
    - w tym celu rozpakuj plik UPDATE-KINECT-ADVENTURES.rar, wgraj jego zawartość na pendrive i podepnij do konsoli [zrob aktualizacje]

    2 - Po zainstalowaniu pierwszego update'u usuń pliki z pendrive, a następnie rozpakuj folder UPDATE-KINECT-ANIMALS.rar wgraj jego zawartość na pendrive, i powtórz czynność z pierwszego punktu

    3 - to samo co w pkt 1 i 2 tylko tym razem rozpakuj plik 20124160_BETA 20124160_BETA , wgraj jego zawartość na pendrive i podepnij do konsoli [zrob aktualizacje]


    Nowe gry z Ap 2.5 smigaja az milo :)
    testowane na ixtreme 1.6 naped Liteon NFS HOT PURSUIT gra spatchowana do wave 3 w 100% dziala
     
  10. Norinai

    Norinai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak ja to zrobiłem i śmiga aż miło.
     
  11. masiusgn

    masiusgn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    No i poco to tutaj piszesz to wiadome ale kto niema dasha 9199 to nie zrobi aktualizacji a to jest już na forum i nie pisać tutaj o tym sposobie bo to jest sposób z przełącznikiem !!!
     
  12. system95

    system95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrów wlkp
    Więc tak ja miałem starszego dasha i zrobiłem te aktualizacje lecz nie zrobiłem tej ostatniej " - to samo co w pkt 1 i 2 tylko tym razem rozpakuj plik 20124160_BETA 20124160_BETA , wgraj jego zawartość na pendrive i podepnij do konsoli [zrob aktualizacje]"
    gdzie mogę znaleźć ten update
     
  13. C3b3k

    C3b3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Po co Ci te trzy kable? gdzie chcesz je wlutować?

    Ja mam LT i NFS nie działa (nie wiesz nie pisz), podobno działa NTSC

    By odpalić tylko AC:B traktujcie to jako ciekawostkę, mi NFS nie działa nawet z filmem DVD, działania Fable nie mogę potwierdzić bo nie mam tej gry.
     
  14. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    Działa! :)
     
  15. Norinai

    Norinai Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Podałem tylko to co pisze w oryginalnym tutorialu. Fable 3 działa bez problemu. Co do NTSC to może być prawda. Kumplowi, który przywiózł konsolę ze stanów i zastosował przełącznik, NFS działa na LT. Ja przed chwilą wypaliłem NFS i na xtreme 5,3a też kapa.
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    A dziala ten sposob na beta dashu 416??
     
  17. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Robie wszystko jak w tutorialu i gdy mam już inną gre w napędzie (gta4 oryginał) wybieram zagraj w ACB to znowu mi wyskakuje "nie można odczytać płyty" o co chodzi? Już sie nakręciłem że w końcu zagram w ACB a tu lipa. Wspomne że mam najnowszego dasha.
     
  18. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Możliwe, że:
    - gra nie jest poprawna, sprawdziłeś ją programem abgx360 1.0.3?
    - wypaliłeś złą prędkością, zalecane jest 2.4x
    - może program wypalający podał jakieś błędy
    - płyta jest wadliwa
     
  19. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Wszystko było jak należy
     
  20. C3b3k

    C3b3k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Jaką masz wersję DB? Sprawdź czy poprawnie wykonałeś kabelek. Czy tacka wyskakuje gdy dajesz na ON? Czy tacka chowa się gdy dajesz na OFF?

    Kolega mieszając treść tutoriala i moich odpowiedzi udzielanych mu na priv zapomniał dodać, że po podmianie płyty wyskoczy komunikat o błędzie należ nacisnąć "A" następnie konsola wróci do DB i wtedy ponownie włączamy grę (bez ponownej podmiany płyt) naciskając "A".
     
  21. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Działa elegancko LiteOn iextreme 1.51 Beta Dash 2.0.12416.0 jutro sprawdze NFS :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum