1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sposób na ominięcie blokady regionalnej - czyli ściągamy z GoD co chcemy .

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Kris22, Październik 25, 2010.

  1. Kris22

    Kris22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sposób na ominięcie blokady regionalnej - czyli ściągamy z Xbox Marketplace co chcemy

    Często widzę jak userzy tego forum mają problemy bądź nieścisłości z pobieraniem gier z usługi Games On Demand - GoD za punkty MsP [sławne allegrowskie oferty typu 10k Points za 50zł] .


    [​IMG]

    A więc:

    Oficjalna lista gier ,które bez problemu pobierzecie z GoD bez jakichkolwiek problemów:

    Gra (Cena w MSP)
    1. ASSASSIN’S CREED 2 (2960)
    2. CALL OF DUTY WORLD AT WAR (2400)
    3. CONDEMNED (1600)
    4. TOM CLANCY’S GHOST RECON 2 (2400)
    5. MONOPOLY (2400)
    6. MORTAL KOMBAT VS DC UNIVERSE (2400)
    7. RESIDENT EVIL 5 (2400)
    8. STREET FIGHTER IV (2400)
    9. TOMB RAIDER ANNIVERSARY (1840)
    10. CALL OF JUAREZ BOUND IN BLOOD (2400)
    11. GEARS OF WAR 2 (2400)
    12. VIRTUA TENNIS 2009 (1840)
    13. NHL 2K9 (1840)
    14. CSI - HARD EVIDENCE (1840)
    15. BORDERLANDS (2400)
    16. F.E.A.R 2 (1600)

    Lista się powiększa wraz z pojawieniem się nowych gier w tej usłudze.

    Poradnik w formie wideo YouTube autorstwa pinio360


    Wersja lite autorstwa Vranki:

    Wymagania:
    - X360 z kontem Live na UK lub USA (tu opisuje na UK).
    - Komp PC Win XP lub Vista z 2 sieciówkami (gniazdka RJ45) lub z netem wifi i wolna sieciówka (patrz na dole Aktualizacja) lub z netem USB i wolna sieciówka (tu opisuje Win XP i 2 sieciówki).
    - 8 zł na telefonie (na opłatę smsem za VPN, subskrypcja na 24 godziny).

    1. Zakładasz konto na VPN. Anonymous proxy. Hide ip service. OpenVPN / DoubleVPN / PPtP service. (Register) [w każdym razie musi to być strona z usługą zmiany twojego VPN]. Jak już masz konto logujesz sie na nie, klikasz "My Account" i widzisz że masz 0$.

    2. Z menu po prawej klikasz "Add money", wybierasz SMS i wpisujesz do "Payment amount:" 1.5 i klikasz "Pay" i znowu "Pay", wyświetla się strona z treścią smsa (pamiętać o spacjach) i numerem na który go wysłać, u góry powinno być "Your country is: Poland" (sms kumpla kosztował 6zł + vat = 7.32zł), jak już wysłaliśmy klikasz confirm i logujesz się znowu jak wyskoczy okienko logowania.

    3. Na VPN. Anonymous proxy. Hide ip service. OpenVPN / DoubleVPN / PPtP service. w "My Account" może być jeszcze 0$, trzeba chwilę poczekać i odświeżać stronę a po pewnym czasie powinno być 1,7$ (ja tyle miałem ale może być zależne od kursu dolara).

    4.Jak już masz kasę w menu po prawej klikasz "Add subscribe", wybierasz "Server: Great Britain" (lub "United States" jeśli masz konto Live na "Jułesej"), zostawiasz "OpenVPN", wybierasz "1 day" (u mnie kosztowało 1.5$) i klikasz "Pay", w "My Account" powinna być widoczna subskrypcja na 1 dzień.

    5. Klikasz na "Manuals", wybierasz "Configuring OpenVPN connection in MS Windows" (lub Vista), klikamy na link w "Download installer from" .Installing." i ściągasz OpenVPN, w "Server name" znajdujesz "Great Britain" (lub "United States" jeśli masz konto Live na "Jułesej"), klikasz po prawej w "Download" i ściągasz spakowany plik z konfiguracją dla UK do OpenVPN.

    6. Instalujesz OpenVPN, jak już się zainstalował rozpakowujesz plik z konfiguracją (w środku 2 pliki) do folderu "C:\Program Files\OpenVPN\config\".

    7. Włączasz OpenVPN, jeśli poprosi o login i hasło to podajesz to z "secretsline" (u mnie nie prosił, sam się zalogował, ikona OpenVpn powinna zmienić się na zieloną), wchodzisz na stronę Wie ist meine IP? DSL Speedtest i jeśli pokazuje adres z Londynu to znaczy że VPN działa poprawnie (jeśli dalej pokazuje ip z Polski to być może występuje u Ciebie problem opisany w "Aktualizacja" na końcu tutoriala, wtedy na czas wykonywania punktu 7. odepnij kabel łączący pl2 z Xem).

    8.W X360 ustawiasz wszystko na automatycznie (dnsy też).

    9 Na kompie wchodzisz w połączenia sieciowe gdzie powinny być 3 połączenia, u mnie były "Połączenie lokalne 1"(od teraz pl1),2(pl2) i 3(pl3), pl1 to połączenie kompa z netem (tu łącze UPC 10mb), pl2 to połączenie kompa z x360 a pl3 to połączenie VPN utworzone automatycznie przy instalacji OpenVPN.

    10. (Opcjonalny) Jeśli miałeś wcześniej włączone udostępnianie połączenia xboksowi w pl1 wyłącz je teraz.

    11. Klikasz prawym przyciskiem myszy na pl3 (to z VPN), dajesz "Właściwości", karta "Zaawansowane", w "Udostępnianie" zaznaczasz wszystko i wybierasz z rozwijanej listy "Połączenie lokalne 2" (to do X360) i klikamy OK, po chwili powinno być gotowe.
    (Jeśli później będziesz chciał udostępniać połączenie X-owi już bez VPN trzeba wyłączyć udostępnianie połączenia w pl3 i włączyć je w pl1).

    12. Na x360 logujesz się do Live, jeśli się nie uda dajesz test połączenia (u mnie po tym zalogowało). Ściągasz mapki "Snowblind" (oraz wszelkie inne zablokowane u nas rzeczy dostępne na koncie UK np. z XLA Mortal3, Doom itp.).

    Rozwiązanie problemu: połączenie pl1 (kompa z netem) było zrobione za pomocą bezprzewodowego połączenia z routerem. Na sieciówce z pl1 nadany był adres 192.168.0.3 i brama (adres routera) 192.168.0.1. Windowsowe udostępnianie połączenia (włączone na pl3) też ustawia automatycznie w pl2 adres 192.168.0.1. Należy więc we właściwościach pl2, zaznaczyć "Protokół internetowy TCP/IP" znowu "Właściwości", zmienić z automatycznie na ręcznie i wpisać adres 10.0.0.1 maskę 255.255.255.0 bramę zostawiamy pustą a dnsy dalej automatycznie, następnie w xboxie należy ustawić ręcznie adres ip 10.0.0.2 maskę 255.255.255.0 oraz bramę i pierwszy dns jako 10.0.0.1, i przetestować połączenie. Znowu, u kolegi Daszyna powyższe kroki zadziałały ale po chyba dopiero drugim przetestowaniu połączenia w xboxie (widać chwilę trzeba poczekać aby nawiązało połaczenie).

    Pytania i odpowiedzi:

    P:Czy kupowanie w ten sposób gier jest nielegalne?
    -Microsoft nie wydał oficjalnego oświadczenia w tej sprawie jednakże nabywając punkty z np. Allegro w postaci konta winę [jeśli jakakolwiek zaistnieje] za rozprowadzanie ponosi sprzedawca i do niego należy kierować skargi - póki co nikt nie ucierpiał .

    P:Czy mogę zostać zbanowany w usłudze Xbox Live za tego typu operacje?
    -Nie, najzwyczajniej w świecie kupujesz gry/dodatki/arcade'y z których później korzystasz na swoim koncie [kupujesz na koncie zakupionym na np. Allegro]

    P:Czy po wprowadzeniu Xbox Live do Polski nie będzie trzeba stosować tego typu rozwiązań?
    -Nie jest to do końca wyjaśnione [Brak oficjalnego oświadczenia co do 'Polskiego Games On Demand', w każdym razie temat ma postać informacyjną - nie służy niczemu nielegalnemu .

    P:Jak można kupować gry za MS Points skoro po 'wejściu' do katalogu danej gry w Games On Demand cena pokazana jest w Dolarach($) ?
    -Nic prostszego, po wejściu należy kliknąć "kup" ,następnie otworzy nam się okienko dzięki któremu grę zakupujemy - wtedy należy kliknąć na padzie przycisk "Y" [pomarańczowy] - cena z dolarów zamieni się na punkty Microsoft [MSP] .

    Nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne szkody intelektualne czy też materialne - jest to pomoc dla mniej obeznanych userów .

    Jeśli temat okazał się przydatny - podziękuj.

    Proszę o przyklejenie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
  4. Kris22

    Kris22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W jaki niby sposób router może blokować vpn? Coś chyba pokręciłeś .
     
  5. Boczek

    Boczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Może wie ktoś czy bad company 1 ma blokadę regionalną? Czy tylko gry z tej listy powyżej nie mają blokady?
     
  6. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    w jaki sposób nie wiem. Wiem że podlaczajac neta bezposrednio do PC i z PC do Xboxa działa. Niestety nie moge NIE korzystać z routera..
     
  7. Kris22

    Kris22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko powyższe tytuły nie mają blokady na 100% są to tzw. Region Free ,reszta jest ograniczona blokadą.

    @kj5
    Model routera podaj oraz dostawcę internetu.
     
  8. Caprones

    Caprones Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubelskie :) :P
    Zna ktoś jakiś inny serwis typu secretsline.biz/en bo nie działa mi uk vpn ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum