1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sposób na Vegas

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tajemniczy, Maj 22, 2011.

  1. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiele osób, w tym ja, ubolewa nad brakiem polskiej wersji gry Fallout New Vegas na nasze konsole. Przeszukując internet wpadłem na takie rozwiązanie

    Fallout New Vegas po Polsku? Pomysł! - Strona 3

    Czy ktoś mógłby sprawdzić czy to działa? Granie na PC mnie strasznie zniecheca do tej gry, gdyby to zadziałało napewno bym skorzystał, a narazie nie jestem w stanie tego zrobić, więc prosze was o pomoc :)

    Mam nadzieje ze tym linkiem pomoge nam - fanom fallouta :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sposób testowałem już dawno temu. Gra faktycznie została w większości spolszczona. Niestety gdy odkryłem, że taka modyfikacja uniemożliwia hakowanie komputerów, szybko zarzuciłem dalsze testowanie. Nie wiem, czy komputery to jedyne co psuje spolszczenie.

    Poza tym, masz JTAG-a?
     
  4. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jestem troche zielony więc nie do końca wiem co to znaczy :)
     
  5. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem, zaden z tych wyników nie mówi nic konkretnego, moja przeróbka pozwala mi grać we wszystkie gry.
     
  7. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    JTAG pozwala:
    -Czytać wszystkie regiony (NTSC/PAL/JAP)
    -Można uruchamiać wszelkiego rodzaju linuksy i Homebrew
    -Obsługuje dyski do 2TB
    -Odczytywać gry z pendrive USB i dysków zewnętrznych
    -Bez płyty w napędzie
    -Kontrolować temperaturę GPU/CPU i prędkość obrotów wiatraków
    -Wgrać własny custom Dashboard
    i wiele więcej :)
    Jak wygląda JTAG od środka:
    [​IMG]
    i od ''zewnątrz'' (Freestyle Dash):
    [​IMG]
    Ale zapewne masz tylko LT+
     
  8. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Sposób na vegas hmmm... Trzeba mieć dużo kasy i niezłego farta a na poważnie, pewnie masz LT 1.6 skoro nie możesz uruchomić wszystkich gier;)
     
  9. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    W jakim sensie psuje?
    Zamiast kombinacji haseł są krzaki, czy wogóle się nie da?
     
  10. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @kevez:
    W ekranie hakowania komputera nie ładuje w ogóle ani możliwych haseł ani dodatkowych znaków. Po prostu pusta tablica na której nie można nic wybrać, bo nic nie ma.
     
  11. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    no to faktycznie kiepsko. Być może coś sie zmieni w tej kwestii
     
  12. Tajemniczy

    Tajemniczy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to niestety J-Taga nie mam. Czyli trzeba sie męczyć na kompie na najniższych .
     
  13. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    no innej opcji nie masz :)
     
  14. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    Po tygodniu lekkiej pracy przedstawiam wam zmodyfikowane spolszczenie do Fallout New Vegas, na którym można normalnie grać bo nie zawiera żadnych błędów.Nie jest to kolejny ''Skopiuj pliki z wersji PC i wklej tu i tu''.

    Przed państwem Sposób na Vegas :)

    UPDATE: jako iż namieszałem z plikiem binarnym i teraz nie chce działać w kontenerze a nie mam zbytnio czasu, sposób instalacji spolszczenia się ''odrobinę'' zmienił. Przynajmniej do wersji 2.0 :)
    WYMAGANIA:
    -Konsola Xbox 360 z JTAG
    -Gra Fallout New Vegas Zainstalowana na dysku (np USB)
    -Umiejętność czytania ze zrozumieniem
    -Chwila czasu :)

    INSTRUKCJA INSTALACJI:

    1. Otwieramy wypakowany folder S-FNV1.0

    2. Pliki ''kevz.bin'' , ''ArchiveInvalidation.txt'' wrzucamy do głównego katalogu z grą (np Usb01:\\Games\Fallout New Vegas) natomiast pliki ''FalloutNV_lang.esp'' , ''update.esp'' ''Credits.txt'' oraz folder ''textures'' do Folderu Data w katalogu z grą.

    3. Wchodzimy w Folder W KTÓRYM zainstalowana jest gra.

    4.Otwieramy plik Fallout.ini

    5. Szukamy linijki ''bInvalidateOlderFiles=0'' i zmieniamy na ''bInvalidateOlderFiles=1''

    6a. Zapisujemy zmiany


    6b. Szukamy linijki ''STestFile2='' i zmieniamy ją na ''STestFile2=FalloutNV_lang.esp''


    7.Uruchamiamy grę, i czekamy cierpliwie.

    DLC ładuje się jedną minutę czterdzieści osiem sekund, bądź cierpliwy i nie krzycz że ''coś sie zawiesiło'' ponieważ nic sie nie zawiesiło, DLC sie ładuje.


    PO ZAŁADOWANIU SPOLSZCZENIA, MENU BĘDZIE WCIĄŻ W JĘZYKU ANGIELSKIM. ROZPOCZNIJ NOWĄ GRĘ, ALBO WCZYTAJ SAVE I WSZYSTKO BĘDZIE PO POLSKU.




    Spolszczenie spolszcza ok 95% gry. Pozostałe 5% to kilka tekstur (ekran ładowania,pipboy,kreator postaci, tester vit-o-matic) menu i kilka losowych dialogów nad którymi nie mam czasu sie obecnie bawić. Spolszczenie z działającymi polskimi teksturami, i Spolszczoną resztą dialogów w wersji v 2.00.00 która nadejdzie pod koniec lipca ;)

    Spolszczenie v1.00.00
     
  15. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @!kevez:
    Spróbuję jutro sprawdzić czy faktycznie nie ma żadnych błędów. :p
    Tak czy inaczej należy ci się jakiś medal za prace na tym.

    Wiesz może jak tam sprawa DLC? Wyszyły one w j. polskim? Będziesz próbował się tym zająć?
     
  16. MrCybucH

    MrCybucH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2009
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a bez jtag można jakoś? nie wiem... bo naprawdę Szkoda!
     
  17. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    Będę wdzięczny jeśli napiszesz swoją opinię :)
    gdy ukończę spolszczenie w kontenerze, zajmę się dodatkami :)
    Niestety nie
    Zrobiłem Update Postu.
    Spolszczenie właśnie testowałem ok 3 godzin.
    Jeśli jakimś cudem coś pominąłem i zauważysz gdzieś jakiś błąd napisz na PW, naprawię go w wolnej chwili.
    Miłej Gry :)
     
  18. jackpak

    jackpak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
     
  19. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    Już zdążyłeś porównać wszystkie pliki co do jednego bajta? Fantastycznie! :) (ale chyba nie po rozmiarze prawoklikiem nie?)
    Jeśli nie zauważyłeś twoja wersja z ps3forum zawierała ''troszkę'' błędów.
    Pliki nie są identycznie, zmieniłem ok 79 odwołań, dzięki czemu choć trochę błędów odeszło.
    Nic więcej nie trzeba było zmieniać, pliki z wersji pc Są kompatybilne.
    Fajnie że robisz na kogoś najazdy, widzisz ja tego nie preferuje :)
    A jeżeli jakaś kolejna wersja ma być lepsza od poprzedniej: Czemu nie?
     
  20. jackpak

    jackpak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2008
    Posty:
    52
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Możesz mi pokazać te błędy.


    Pliki są identyczne jak w spolszczeniu z PC, nie było w nich żadnej ingerencji, możesz to sobie sprawdzić np: metodą Winmerge żeby nie sprawdzać prawoklikiem, chyba że tylko tak umiesz :)

    Więc nie pisz bzdur o 79 odwołaniach które to poprawiłeś.

    Zresztą odbierz PW to może trochę ochłoniesz.

    Nie lubię jak ktoś pisze głupoty o tym jak się napracował jeśli miał podanego gotowca.



    Pozdrawiam i czekam na wersję 2.0
     
  21. yaro555

    yaro555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2010
    Posty:
    330
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Skierniewice, Poland
    Na nieprzerobionej konsoli też to może działać?
     
Wczytywanie...

Poleć forum