1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sposób na XBL w przerobionej konsoli?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matiprv, Sierpień 23, 2010.

  1. matiprv

    matiprv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wieliczka(PMB)
    Witam!
    Otóż mam x360 arcade jasper xtreme 1.6 lecz chciał bym grać XBL macie jakiś sposób by w niektóre gry grać za 10zł a w inne live? Byle by ten sposób nie był zbyt drogi:D
    Z góry Dzięx
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fuckin'Cock

    Fuckin'Cock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Da się grać na XBL na piratach, ale grozi Ci prawdopodobieństwo bana..........
     
  4. Maggicco

    Maggicco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Sposób jest jeden jedyny.Podłączasz konsolę do internetu,mając konto gold i trochę szczęścia pograsz sobie trochę.
     
  5. matiprv

    matiprv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wieliczka(PMB)
    Chcę grać tak by nie mieć bana :D
     
  6. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    a może frytki do tego?
    poczytaj sobie trochę, zdobądź podstawową wiedzę na temat przeróbki konsoli i możliwych konsekwencji grania na livie z iXtreme 1.6. Nie ma 100% bezpiecznego sposobu, a z ixtreme 1.6 to się nawet nie podłączaj, bo szybko wychaczysz bana
     
  7. Fuckin'Cock

    Fuckin'Cock Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakby co to najmniejsze prawdopodobienstwo bana jest na Xtreme LT
     
  8. matiprv

    matiprv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wieliczka(PMB)
    Co myślicie o kupieniu 2 konsoli bez kabli, padów itp. by grać live w niektóre gry a na przerobionym grać w inne?
     
  9. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  10. KunKwat

    KunKwat Banned

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jeśli cię stać to czemu nie
     
  11. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Jeżeli chcesz mieć dwie konsole czy tam dwa napędy to nie kombinuj tylko leć odrazu na oryginałach
     
  12. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    Twoje pytanie jest idiotyczne, posiadasz przerobioną konsole (zapewne taką kupiłeś) aby zaoszczędzić kasę na oryginałach, w pełni to rozumiem, bo nie każdego stać albo skąpi hajsem. Ale kuźwa mać!!! walnij się w łeb, temat wałkowany 100 razy na forum i jeszcze dalej i jeszcze więcej niż masz frytek w Mc'Donaldzie. Oczywiście da się grać, za 1 zł za 48h. Powodzenia
     
  13. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    gówno prawda za przeproszeniem. człowiek grając na ixtreme 1.51 moze grac bez ,,wyHaczenia" bana. Nikt nie potwierdzil ze LT jest bezpieczniejsze bo nie bylo fali banow i jesli ktos gral na LT i ix 1.6 jednoczescie po fali banow zadne nie zostalo zbanowane.
     
  14. bojer

    bojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Potwierdzam - na przeróbce można grać dowoli w sieci o ile cie stać na golda (w sumie nie jest drogi). Bana wyłapujesz gdy podłączysz się do sieci XBL podczas tzw. fali banów.
    Najlepiej codziennie rano sprawdzać "prognozę pogody" czy nikt nie wyłapał bana :)

    Oczywiście nie jest to 100% metoda, ale zawsze coś.

    Swoją drogą jeśli zamierzasz kupić drugą konsolę to lepiej po prostu się wpiąć teraz z tą do sieci. Jak złapiesz bana to bedziesz po prostu gral tam na piratach a na nowej po live.
    Nie wiem czy kupienie drugiego napędu cokolwiek da. Według mnie nie robi to różnicy, bo konsola może zawsze zapisać sobie czy masz przeróbke czy nie.
     
  15. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Rany... Nie ma czegoś takiego, że po tej fali banów nie banują kont, ta fala trwa cały czas gdyż ta sprawa nigdy nie ucichnie a jeśli ucichnie to microsoft i tak będzie banował cały czas konta. Puknijcie się jeśli myślicie, że nie zbanują wam konta na przeróbce w XBL.
     
  16. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    predzej czy pozniej dostanie sie bana i jest to nieuniknione - oby pozniej a najlepiej wcale.
     
  17. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jest tak że nie banują przed falą, ale podczas i PO niej tak.
    Przed falą tylko flagują, oznaczają konsole które są przerobione.
    PODOBNO nowy dash(który premiere ma równo z Kinectem) ma wprowadzić natychmiastowe banowanie, ale to tylko plotka, nie potwierdzone.
     
  18. krysin

    krysin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdynia
    Spokojnie wychodzi nowy dashboard z pazdzierniku :) więc auto bany będą. Wiem to z innego tematu i zródła . dlatego kup lepiej drugą konsolę nie przerobioną i czerp pełną satysfakcję z xboxa :)
     
  19. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    to dziwne, bo czytając różne posty na forum, można się natknąć na osoby które podłączając konsolę do neta (z iXtreme 1.6) w celu np pobrania kodekow, praktycznie na starcie dostały bana. No chyba że już wcześniej był oflagowany, przy poprzedniej fali banów. Tak czy inaczej na LT jak na razie bana nikt nie dostał
     
  20. przeo_91

    przeo_91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olkusz
    Tak się nie da chłopie niestety, ban i tak prędzej czy później wpadnie :p
     
  21. bojer

    bojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Owszem - są osoby, które mają oflagowane konsole. Co to znaczy? Tyle, że mają już ban w systemie XBOX Live (po stronie serwera), jednak konsola jeszcze o tym nie wie...
    Posiadam konsolę z iX 1.4 o ile mnie pamięć nie myli. Podczas fali nie była podłączana do sieci i do tej pory nie ma problemu z podłączaniem jej do XBL.
     
Wczytywanie...

Poleć forum