1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sposób Nagrywanie gier

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez Tasick, Luty 2, 2009.

  1. Tasick

    Tasick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jak się nagra tym sposobem grę, który podam niżej będę mógł grać na nieprzerobionej konsoli, czy będę musiał ją przerobić pytam się, gdyż jestem zielony w tych sprawach ;/ i czy jest taki sposób

    Gdy mamy obraz gry, najczęściej jest on spakowany WinRarem i podzielony na kilka plików. Rozpakowujemy go i w wyniku powinniśmy dostać 2 pliki. Plik *.dvd i plik *.iso lub *.000 (Nigdy nie rozpakowujemy pliku iso, a z doswiadczenia wiem, ze wielu ludzi to robi, gdyz czasem plik iso przyjmuje ikonkę winrara)

    Sam plik iso nie musi sie nazywać tak samo jak plik *.dvd, gdyż plik dvd wewnątrz siebie ma juz informacje o pliku iso. Możemy sobie otworzyć plik *.dvd za pomoca notatnika i zobaczyć czy jest prawidłowy. Wygląd prawidłowego pliku jest taki:

    LayerBreak=1913760
    Nazwa_pliku.iso

    Tylko te dwie linijki. ważne jest żeby nazwa_pliku.iso była prawidłowa bo to jest odnośnik do naszego pliku z obrazem gry.

    Teraz sprawdzimy czy nasz plik iso jest przystosowany do gry Online.

    Ściągamy i uruchamiamy program XDVDMulleterBeta10 tutaj
    Po uruchomieniu programu widzimy kilka opcji. Wybieramy pierwszą (View Iso Details) i klikamy Next. Wybieramy browse i wyszukujemy nasz plik iso, wybieramy go i klikamy na przycisk LOAD. Gdy dostaniemy komunikat o prawidłowym zamontowaniu obrazu klikamy next. Teraz z prawej strony widzimy 7 elementów które są wymagane aby gra działała online (tzw patche). Również możemy sprawdzić region gry. Na konsolach europejskich działają tylko gry które mają Europe, lub Region Free. Pierwszą rzeczą jaka robimy to wchodzimy w zakładkę CRC Cheking i klikamy na AutoFix. Program sprawdzi wszystko automatycznie za nas. Na końcu wyświetli komunikat ze wszystko jest ok, ale możemy zrobić dokładne sprawdzenie struktury, możemy to kliknąć na tak (test dokładny trwa około 10 min) lub na nie. Wtedy wrócimy do poprzedniego menu.
    Teraz sprawdzimy czy patch SS który jest zainstalowany w naszym obrazie jest prawidłowy i pozbawiony pewnego błędu. Klikamy na zakładkę Stealth i wybieramy Extract SS i zapisujemy plik bin na pulpicie. Teraz ściągamy program KreonChecker.exe. Ten krok jest bardzo ważny, gdyż błędny patch może spowodować zbanowanie konsoli. Uruchamiamy program i wybieramy check. Wskazujemy nasz plik ss.bin który wcześniej zapisalismy XDVDMulleterem. Jesli pojawi sie ze wszystko ok, możemy przejść do procesu nagrywania. Jednak jesli pojawi sie ze ss.bin jest błędny, nie powinniśmy ryzykować graniem na takiej kopii.

    Sama procedura nagrywania jest bardzo prosta. Albo instalujemy najnowsza wersje CloneCD i do zapisu wybieramy plik *.DVD, lub używamy darmowego ImgBurn.

    proszę o szybkie odpisanie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pieciaq

    pieciaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola zawsze musi być przerobiona by odczytać na niej "kopię zapasową" gdyby była możliwość odtwarzania gier na tego typu nośnikach to jaki sens miałaby przeróbka, która jest coraz częściej oferowana przez różne serwisy z konsolami itp. ?

    By grać na kopiach musisz mieć wykonaną przeróbkę.
     
  4. Tasick

    Tasick Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha no tak logiczne, czyli jak włożę taką płytkę to nie wczyta?
     
  5. qba00

    qba00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    To w końcu to logiczne dla ciebie czy nie... . Nie wczyta kopi zapasowej , gdy nie masz przerobionej konsoli.
     
  6. norbiks

    norbiks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W zasadzie przeczyta plytke, tyle ze wynik bedzie inny. Powinien wyswietlic ci sie taki oto ekran:

    [​IMG]
     
  7. dawidoff0

    dawidoff0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xbox Backup Creator nie prosciej nagrac tym kopie poco az tak kombonowac
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
Wczytywanie...

Poleć forum