1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Spotkał się ktoś z Was z takim kablem?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez biosy, Grudzień 30, 2012.

  1. biosy

    biosy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    HDMI -> DVI + AUDIO
    http://nokautimg4.pl/p-74-da-74daad...3933500x500/kabel-hdmi-dvi-audio-5m-84457.jpg
    dodam, że jeśli chodzi o audio posiadam 2 monitory aktywne
    zastanawia mnie tylko czy faktycznie będzie dźwięk na tym kabelki

    Pozdrawiam
    B
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pato7

    pato7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak na DVI masz wyjście audio tak.
     
  4. biosy

    biosy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na dvi nie mam ale posiadam monitory ('kolumny') mam aktywne (ze wzmocnieniem) a tu widze jest odpowiedni wtyk + przejściówka
     
  5. Leszczyk96

    Leszczyk96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Silesia
    Dźwięk będzie, pod warunkiem, że podłączysz tego Jack'a przy HDMI do źródła dźwięku (a w Xboxie takiego nie ma), a tego przy DVI przez adapter do monitorów. Z samego HDMI działać nie będzie.
     
  6. marstyle

    marstyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląsk
  7. biosy

    biosy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie. Nie lepiej. Pytam o konkretny kabel to chyba widać? Poza tym kabel hdmi nie mieści sie razem z adapterem audio a te dziwne przeróbki mi sie nie podobają. Zapytałem o konkretny kabel. Na szczęście już uzyskałem odp gdzie indziej więc można zamykać.
     
  8. biosy

    biosy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ps. Ten kabel vga to można sobie wsadzić w odbyt:) jak już vga to tylko oryginalny. To jest sygnał analogowych więc taki szans za 20 to wiesz.. Wątpliwym ze znajdę tu kompetentne osoby i nie myliłem sie. Do zamkniecia
     
  9. MiroHxPL

    MiroHxPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jaworzno, Poland
    Mógłbyś mi powiedzieć gdzie moge taki kupić jak w OP?
     
  10. biosy

    biosy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tego co sie zorientowałem to niestety ale ten kabelek nie podejdzie pod xbox - należy ten jack wcisnąć w wyjście w konsoli (którego defacto nie ma jako wejście jack) - więc zostają te sposoby które są wszystkim dobrze znnane
    albo kabel vga (oryginalny - bo ten ktory podał kolega za 20zl to mozna jak juz napisałem sobie w odbyt wsadzic)
    lub hdmi -> dvi + adapter audio (tylko tutaj mixrosoft dał ciała i obydwie wtyczki nie mieszczą sie na raz.. trzeba zdejmować plastikową obudowe - bezsens SIC!)
     
  11. Leszczyk96

    Leszczyk96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Silesia
    Masz jeszcze optyczne wyjście dźwięku, ale to już wyższa szkoła jazdy.
     
  12. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Kolego co Ci się nie mieści :) Ja mam Xboxa 360 Elite podłączonego kablem HDMI+ audio adapter i wszystko się mieści.
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    pewnie nigdy nie widzial audio adaptera od MS a krytykuje, lub pomylil z kablem component
     
Wczytywanie...

Poleć forum