1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sprawa podłączenia.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez KoRnick, Sierpień 25, 2008.

  1. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chciałbym zaznaczyć, że jestem zielony w tych sprawach, jak i przeglądałem forum, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Tak więc posiadam bardzo stary telewizor mający z tyłu gniazdka biały audio in i żółty video in. W innym telewizorze jak zauważyłem jest jeszcze miejsce na czerwoną wtyczkę. Teraz pytanie - czy wszystko działałoby w porządku na tym telewizorze nie posiadającym miejsca na czerwoną wtyczkę ?

    Z góry Wam dziękuję. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukmaj

    lukmaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Czerwone i bale gniazdo to zazwyczaj dzwiek. Jesli braknie Ci ktoregos poprostu bedziesz mial zamiast stereo to mono. Niestety boje sie ze jak masz stary tv to moga sie pojawic inne problemy. Chodzi o to ze spora czesc gier dziala tylko w tzw trybie pal-60 i starsze TV moga go nie obslugiwac.
     
  4. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Dzięki za odpowiedź. ;)

    Natomiast jeśli wystąpiłby ten problem związany z grami na 60hz i ustawię taką opcję w konsoli to czy coś się może stać czy jedynie wystąpi komunikat ?? Oczywiście wolę mieć pewność, niż miałoby się coś stać. ;)
     
  5. lukmaj

    lukmaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Nic sie zlego nie stanie. Konsola napisze Ci tylko ze musisz ja przelaczyc w tryb PAL-60 bo inaczej gra nie pojdzie.
    Na orginalnych grach na opakowaniach moze pojawic sie znaczek telewizorka z napisem 60Hz, oznacza to ze dana gra chodzi tylko z TV obslugujacym PAL-60
     
  6. KoRnick

    KoRnick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Ok, tylko czy jeśli włączę tą opcję 60hz, a tv nie ma takiej możliwości to czy będzie ten komunikat czy coś się stanie ? ;P Sorka za marudzenie. :p Pozdrawiam. :)
     
  7. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Jeśli telewizor nie obsługuje PAL 60 to po przełączeniu w ten tryb będziesz miał czarny ekran czyli brak obrazu lub będą ci latać po ekranie kolorowe paski.

    Jednym słowem nie pograsz sobie w gry na PAL 60 jeśli twój TV tego nie obsługuje.
     
  8. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Wybacz ja mam telewizor 21 calowy kineskopowy 50 hz i nie wiecej i gram sobie w gierki potrzebujace 60hz, cos sie dzieje? juz odpowiadam : z takiej gry robi mi panorame czytaj 16:9 wiec grac sie da.
     
  9. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Co ty za glupoty gadasz. Odswiezanie nie ma niczego wspolnego z formatem (4:3 czy 16:9). Skoro grasz w gierki 60Hz to znaczy, ze takie odswiezanie masz ustawione w xboxie i takie odswiezanie twoj telewizor obsluguje. W przeciwnym wypadku, jak koledzy napisali, ekran bedzie albo czarny, albo z kolorowymi paskami i sobie nie pograsz.
     
  10. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Sprawa podłączenia.

    to napisz mi przyklad tv gdzie nie obslugiwane jest PAL 60.
     
  11. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Sprawa podłączenia.

    A po co? Ja nie mam takiego problemu, mam HD, a wszystkie telewizory HD ciagna 60Hz , stary Curtis kineskopowy tez to obslugiwal... kolega ma tivika sprzed 15 lat i po przelaczeniu na nim na NTSC tez obsluguje 60Hz... Jest duzo tivikow, ktore obsluguja, ale sa tez takie, ktore nie pociagna 60Hz i juz. Np. kiedys wzialem do kumpla x'a, po przelaczeniu na AV obrazu nie bylo, bo na x'e bylo ustawione PAL 60, i co? I pograne... bo po omacku nie potrafilem znalesc tej opcji w menu xboxa (tryb wyswietlania->pal 50).
     
  12. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Ja mam wlasnie curtisa, to dlaczego robi mi "panorame", na nic innego mnie nie stac. np gram w sega really i mam normalny obraz, noto miast jak wlacze assassyna to mi panorame z obrazu robi, tak samo mam z BF bad company. :-\
     
  13. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Sprawa podłączenia.

    Bo te gry po prostu nie obsluguja juz 4:3, tylko 16:9, dlatego robi Ci letterboxa, czyli kwadrat z pasami na dole i u gory, z odswiezaniem nie ma to nic wspolnego. ;) Jak nie chcesz miec tych pasow to zmien w opcjach wyswietlania na obraz panoramiczny, wtedy bedziesz mial rozciagniety obraz. .
     
  14. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Sprawa podłączenia.

    ok dzieki bardzo i sorka za te moje glupoty ::)
     
Wczytywanie...

Poleć forum