1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sprawdzanie oflagowania

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez scorpion22, Grudzień 13, 2011.

  1. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, wyczytałem na forum, że żeby sprawdzić czy się ma oflagowaną konsolę wystarczy zadzwonić na infolinię i się zapytać o gwarancje . Ale czy jest to możliwe jeśli się nigdy konsoli nie podłączało do live ? Bo jeśli tak to skąd będą wiedzieć że mam flage skoro nigdzie konsoli nie rejestrowałem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    Nie czy oflagowana tylko zbanowana, bo wtedy sie traci gwarancje, flagi ci nic nie pokaze (o ile istnieje wogole cos takiego) i nie daj sie nabrac na ten durny program ktory pokazuje takie glupoty ze szkoda gadac

    Wysłano z Desire HD
     
  4. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    zgadzam się z przedmówcą że flaga to ściema.
     
  5. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    ręce opadają. Znowu ktoś nie wie co to flagi i wprowadza w błąd. Security flags to rzeczywistość i siedzą w secdata.bin. To ich ustawienie można sprawdzić programem xval. Inna sprawa że na ich podstawie MS nie banuje konsol od dawna, ALE FLAGA NIE JEST JEDNOZNACZNA Z BANEM. Co do infolinii i gwarancji to tak jak ktoś napisał wcześniej traci sie ją za bana a nie za flagi. Druga sprawa że mimo braku bana, ale posiadanie flagi profile i savy są uszkadzane.
     
  6. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    "...ale posiadanie flagi profile i savy są uszkadzane." - ale numer bo ja swój profil mogę bez problemu przerzucać z konsoli na konsole, savy wszystkie działają a według Twojego programu wyskakuje mi że mam flagę. Dla tego dla mnie jest to bzdura. A wiesz czemu M$ uciekł od banowania niby oflagowanych konsol? Podpowiem ci. Bo mu się nie opłacało gdyż mieli wielką wpadkę bo pobanowali ludzi którzy grają tylko na oryginałach (porysowana płyta i nie doczytało zabezpieczeń) i musieli sporo wydać na rekompensatę. Jeżeli wierzysz we flagę to sobie wierz, każdy ma prawo do swojej wiary :). A ban może spotkać każdego i to nie jest kwestią wiary.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    A to ciekawe bo każdemu kogo znam to przenoszenie profili nie działa po oflagowaniu. To że flaga leci na porysowanej płycie to dobrze wiem bo sam C4E o tym pisał wielokrotnie i nie jest to żadną tajemnicą. Co do wierzenia lub nie we flagi to nie musi mnie nikt przekonywać bo wiem że one są.
     
  8. szenkx

    szenkx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Falogowanie jest było i bedzie pewnie.
    Ostatnio oflagowałem sobie konsolę (nigdy nie podłączana do netu) po tym profil i savy zostały uszkodzony i nie było możliwosci przeniesienia ich na inną konsolę bez uprzedniego odblokowania.
     
  9. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po prostu chcę się dowiedzieć, czy ban czeka aż podłączę się do live, i ciekawi mnie czy da się dowiedzieć tego na infolinii jeśli NIGDY wcześniej nie rejestrowałem konsoli na live..
     
  10. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Nie da się tego sprawdzić. Taki jest minus bycia piratem . Ale patrząc na ilość gier sygnowanych nazwą verbatim dla Mnie to pikuś.

    Post wysłany przy użyciu Tapatalk Pro korzystając z xperia x10 i .
     
  11. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    i o to mi właśnie chodziło,jasną odpowiedź na pytanie...temat do zamknięcia
     
  12. sidewalker

    sidewalker Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @!boby2pc, czyli jeśli normalnie mi działają save'y i profile, to nie mam flagi, tak? Nie chce mi się tym programem sprawdzać, bo mu nie wierzę ;)
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    bo ten program to bzdura, mojemu koledze co ma xboxa od nowosci ze sklepu nie przerabianego pokazuje ze ma flage:confused:
     
  14. artur99b

    artur99b Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    Jakiś czas temu podłączyłem się do LIVE i zainstalowała mi sie ta cicha aktualizacja i po jakimś czasie chciałem odpalić na konsoli grę z XGD3 i wyskoczył mi błąd wiadomo jaki dlatego sprawdzałem tym programem czy nie mam flagi i pisze, że jednak mam ale save mam cały profil także. Czy to dlatego, że podczas odpalenia gry nie byłem podłaczony do LIVE i gdy się podłaczę to ta flaga profil mi skasuje?
     
  15. norbert910

    norbert910 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    486
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ten program to bzdura! Ludziom z oryginałami pokazywało, że mają flagi. Jak się zarejestrowałem na XBL przez stronkę jak jeszcze klocka nie miałem to mi pisało, że mam flagę -.-
     
  16. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Flagę poznasz tylko i wylacznie po tym jak bedziesz chcial uruchomic swoj profil na innej konsoli i bedzie wykrywalo, ze jest uszkodzony - jesli dziala to flagi na 95% nie masz:)
     
  17. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    kiedys nie mialem flagi wg progsa. potem na niskim LT wsadzilem AC:B bez patchy. za jakis czas zrobilem znowu sprawdzanie i wyszlo oflagowanie. przy czym save i profil dzialaly i dzialaja do dzis. jedyne co sie zmienilo to wartosc w xval.
     
Wczytywanie...

Poleć forum