1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sprężynki w padzie - pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez delimos1, Maj 8, 2012.

  1. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Witam!

    Moje pytanie brzmi czy gdy jedna ze sprężynek jest wygięta do góry i przez to jest wyżej od pierwszej która wygląda normalnie, to może to powodować nie działąnie pada?? Pytam otóż pad nie działą i pytam czy to może być przyczyna??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Młody Raperek

    Młody Raperek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak gdy te sprężynki nie dotykają baterii(są nie równo jedna dotyka druga nie ) to po prostu pad nie ma zasilania i się nie włącza :p
     
  4. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    miałem taki sam problem, sprężynki muszą się stykać z bateriami aby był zamknięty obwód (jeżeli coś źle piszę to mnie poprawcie bo elektrykiem nie jestem :D )
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeśli jedna jest wyżej to weź płaski śrubokręt i naciągnij drugą - tylko uważaj żeby nie wyrwać.
    w każdym razie muszą stykać się z bateriami bo inaczej będzie obwód otwarty i nie będzie działało
     
  6. tokrzys17

    tokrzys17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2011
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jakim wy to śrubokrętem odkręcacie ? Bo ja mojego nie mogę dokręcić za skarby, takie śróbki dziwne. A trochę poluzowany jest i jeden przycisk nie funguje jak trzeba.
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  8. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    nie do końca torx :)
    bo musi być taki z pustym środkiem, pamiętam trochę czasu mi zajęło znalezienie takiego :p
     
  9. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na allegro sa takie. Niestety normalnie trudno go dostac. Obszedlem pare sklepow elektronicznych w okolicy i zaden nie mial torx'a z dziurka w srodku. Rozmiar to 8 lub 9. Niestety co producent to inna cyfra.
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    można wyłamać te bolce jakimś cienkim, twardym pilnikiem, przynajmniej ja tak zrobiłem w swoich padach jak je malowałem ;P


    bzdury gadasz.
    każdy producent musi stosować się do określonej standaryzacji rozmiarów śrubokrętów, chyba że jest to jakiś bardzo precyzyjny gwint do którego śrubokręt ma jedynie producent (tak jak kiedyś było w zabawkach z McDonald's - trójkątne śrubki)
    w każdym razie jeśli śrubka wchodzi do obiegu to musi mieć gwint (a tym samym śrubokręty do nich) stworzone wg. standardowych ****reli
     
Wczytywanie...

Poleć forum