1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ssv1 ssv2 ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tomekzc, Kwiecień 11, 2011.

  1. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Prosiłbym jakąś życzliwą osobę o wytłumaczenie mi co to dokladnie jest i jaka jest róznica pomiedzy jednym a drugim. Z góry dzieki :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Takie zabezpieczenie, musisz miec ssv2 zeby grac online z mniejszym prawdopodobienstwem wylapania bana. Jak grasz offline mozesz to olac
     
  4. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    gry z Wave 1 oraz 2 mają mieć SSv1 a reszta czyli od Wave 3 do 11 SSv2 i tak jak wcześniej napisał bgszef mniejsze prawdopodobieństwo na wyłapanie bana
     
  5. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tylko ze np mam crysisa 2 i w logu z abgx jest napisane ze wave 10-11 a ssv 1 a gra i tak chodzi tyle ze chciala aktualizacji zeby uruchomilo sie, zaktualizowalem i dziala. Wiec to troche nie ogarniam. Mam lt+ Zresztą tutaj log. zreszta nie wiem czemu tez chcialo mi aktualizacji skoro mam lt+ a jest nowszy od 1.4

    ───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
    \\//\\//\\//\\//\\/█\\//\ \ \/ /┌─┐┌─┐┌─┐\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\█▀█\█▀█\█▀█/ /\ \ ─┤├─┐│ │//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ───────────────▀▀▀─▀▀▀─▀▀█──────└─┘└─┘└─┘─v1.0.5───────[http://abgx360.net]────
    ▀▀▀
    Checking for updates to abgx360.dat...
    Downloading abgx360.dat
    100% [================================>] 1,401 91.2 KB/s ETA 00:00
    abgx360.dat was downloaded successfully

    Checking Game
    ISO: "HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42L SL00 (E:)"
    Layerbreak: 1913760
    Size: 7838695424 bytes
    Files in ISO: 359, Folders in ISO: 100
    Total bytes used: 5867325808 (80.39%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: Crysis2Release.exe
    Original PE Timestamp: 2011/02/12 19:34:59
    Game Name: Crysis(R)2
    No Avatar Awards
    Achievements: 50 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = 27A7AAD3
    XEX Media ID: E2E93C988EB1B73790116F7C-505803E3

    Region Code: 0x00FF0000
    PAL

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2011/02/17 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2011/03/08 08:58:42
    SS Version: 1

    Caution: This SS contains a value (angle 359) that will cause older versions
    of iXtreme to return a detectable bad response! Make sure your drive is flashed
    with iXtreme version 1.4 or newer.

    SS CRC = 0BC4B048 (RawSS = 81BFDF03)
    SS Media ID: E2E93C988EB1B73790116F7C-505803E3 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2011/02/17 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = 7FE41F34
    DMI Media ID: E2E93C988EB1B73790116F7C-505803E3 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = E18BC70B
    PFI matches known data (10th - 11th Wave)

    Video partition found
    Video CRC = BA47FD12 (V0 = DD2BCA74, V1 = DFEFC0BF)
    Video partition matches known data (11th Wave)

    Basic Stealth check passed!

    Starting Verification
    Looking for 0BC4B04827A7AAD3.ini in the online verified database
    There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Attempting to at least verify the PFI, Video and game data
    Looking for Xex_27A7AAD3.ini in the online verified database
    There is no verified rip of Xex CRC 27A7AAD3 in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    Verification failed

    Comparing L1 Video on L0 to L1 Video on L1... SplitVid is valid

    Press any key to exit . . .
     
  6. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    ale jak chcesz grać online to z tej strony ściągasz SSv2 i wrzucasz w obraz gry abgx360 - Verified a później dopiero wypalasz i bezpiecznie grasz

    Edit:
    Chyba że masz polską wersje gry od Szopasquad to nie da rady, bo widzę że na dole logu problem z weryfikacją chyba masz i nawet nie pasuję SS CRC oraz DMI CRC na stronie abgx
     
  7. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No mam polską tylko nie pamietam czy od szopasquad czy juz nie ale polska na pewno. Jak olewam granie online to moge sobie darowac podmienianie ss crc i dmi crc z abgx360 - Verified? tylko wypalac mimo niezgodnosci wave z ssv?
     
  8. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    tak jak nie grasz online to się nie przejmuj tym SSv
     
  9. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to elegancko dzieki za odp ale wiesz mzoe czemu chcialo mi aktualizacji mimo ze lt+ jest nowszy od ixtreme 1.4?
     
  10. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    tu chodziło o aktualizacje dasha w konsoli do wersji 2.0.12625.0
     
  11. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a jak to sie odbija na starszych tytulach? musze do kazdego wgrywac ap 25 czy cos? bo zauwazylem ze przed aktualizacja dasha COD MW 2 mi chodzil normalnie a teraz juz nie chodzi, czarny ekran bo uruchomieniu z tego co wiem to jest zabezpieczenie lt + jak nei ma ap 25 czy mam racje?, bo nawet W abgx zobaczylem ze nie ma ap 25 w obrazie. ale przed aktualizacja dasha ten brak nie przeszkadzał w niczym
     
  12. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    tak musisz sobie zgrać MW2 z płyty na dysk i jeszcze raz przepuścić obraz gry przez abgx żeby dograł AP25 i jeszcze raz wypalić, po drugie do polskich wersji gier nie dograsz AP25 chodzi mi o gry od Szopasquad, po trzecie AP2.5 posiadają jak na razie MW2, Black Ops, Halo:Reach, AC:BH, FableIII, NFS:HP, musisz mieć Abgx 1.0.5
     
  13. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    taak mam abgx w tej wersji. czyli normalnie jak nie jest napisane w logu nic o ap 25 to nagrywam od razu gierke a jak jest ze gra ma ap 25 i napis na czerwono z tym bleden to trzeba wgrac ten patch. jak na zielono napis ze vali ap 25 to jest git tak? tylko ze za bardzo nie wiem jak wgrac tego patcha ap 25.. :(



    EDIT:
    nie bardzo wiem tez jak mam rozumiec ze do polskich wersji nie dogram ap 25. Czyli jak gra w PL jezyku sama nie bedzie miala w sobie Ap 25 to nie uruchomie jej bo nie da sie dograc ap 25? czy jak?
     
  14. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Abgx automatycznie dogrywa AP25 do obrazu, a polskie wersje gier chodzi mi o release grup które wypuszczają kopie gier jak Marvel, Damnation, Complex, CCCLX, i polska grupa Szopasquad i właśnie gry od polskiej grupy nie są w bazie danych ABGX i nie można dograć AP25 rozumiesz??
     
  15. czybit

    czybit Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Racibórz/ Opole
    Witam,
    ja mam podobny problem, wgralem nowego dasha i nie czyta mi starych plyt takich jak cod bo. Czytalem ze nie ma mozliwosci powrotu do starego dasha, jest to w 100% prawda?? przez to ze zle nagralem plyte to konsola zostala niby oflagowana z tego co wiem. Przez to że tak się stało moge ryzykować z graniem online? czy to już jest całkowicie stracona pozycja??
     
Wczytywanie...

Poleć forum