1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

stacja dysków niedziała

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Prolanc, Luty 21, 2012.

  1. Prolanc

    Prolanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam ostatnio problem z nagrywarką w laptopie . jeszcze niedawno wszystko działało ok ale teraz jak chciałem se coś nagrać okazało się , że się nawet nie otwiera dopiero wyjściem awaryjnym ją otworzyłem no i dioda migała potem nawet mi się normalnie otworzyła ale dalej niedziała .
    Nie wiecie co to może być ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Z doświadczenia wiem, że jeżeli napęd w laptopie się psuje i nie masz gwarancji to można go wyrzucić do kosza i kupić nowy.
    Kiedyś pracowałem w serwisie DELL'a.

    No ew. możesz spróbować zrobić mu upgrade firmware, ale jeśli nie czyta płyt to i tak nic to ci nie da
     
  4. Prolanc

    Prolanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a są jakieś sterowniki do napędu ??
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    zawsze są :) szukaj na stronie producenta
     
  6. Prolanc

    Prolanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha ale w laptopie to na stronie producenta laptopa ? czyli asus czy muszę znać nazwę napędu
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Najpierw na stronie asusa a jak nic nie będzie, to ustal nazwę napędu i szukaj na stronie firmy z której on jest.
     
  8. Prolanc

    Prolanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    BIOS (1) [Archiwa BIOS]

    BIOS-Utilities (2)

    Chipset (1)

    AUDIO (2)

    VGA (1)

    Modem (1)

    Card Reader (1)

    TouchPad (2)

    Utilities (16)

    Wireless (3)

    BlueTooth (1)

    Camera (3)

    Others (1)

    Manual (38) tyle mi wyszukało nie wiesz może które mam pobrać bo ja się kompletnie nie orientuję
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Nie ma tutaj nic do napędu.
     
  10. Prolanc

    Prolanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a nie wiesz jak sprawdzić nazwę napędu przez komputer bo na napędzie nic nie pisze
     
  11. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
  12. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
    Sorki jakis blad.Mozesz sprobowac wyczyscic czytnik,a jak to nie pomoze to jedyne wyjscie kupic nowy naped.
     
  13. Prolanc

    Prolanc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no tak ale chodzi o to że on się wogóle nie otwiera pare razy mi się tylko otworzył po tym jak mi przestał działać . poszukam tych sterów jeszcze może coś znajdę a jak nie to kupuję nagrywarkę na usb
     
  14. speed980

    speed980 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Glowno
    Moim zdaniem to nie jest problem sterownika to jest urzadzenie plug&play.Problem jest raczej mechaniczny jezeli laptop ma pare lat i np.palisz papierosy w pomieszczeniu w ktorym go trzymasz to w polaczeniu z kurzem robi sie calkiem gesta maz,ktora moze doprowadzic do zablokowania, raz spotkalem sie z takim problemem i po wyczyszczeniu bylo ok.
     
Wczytywanie...

Poleć forum