1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Star Wars Kinect, hitachi 79, lt+2.0, dash upgrade????

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez swy1985, Kwiecień 5, 2012.

  1. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Witam, jak widac w temacie, posiadam konsolke z napedem hitachi 79 z przerobka lt+2.0, moj dash: 2.0.13599. Uzupelniajac informacje, gry nagrywam na ihasie z flashem imgBurn, wiec nie mam zadnego problemy z grami xgd3. Sciagnalem sobie gierke Star Wars Kinect, ktora wymaga dasha: 2.0.14719. Moje pytanie brzmi:
    - Czy po wlozeniu plytki i zaktualizowaniu konsoli z plyty strace przerobke?
    - Czy moze lepiej zaktualizowac z pendriva?
    - Czy sa jakies szanse aby odpalic ta gre na moim sprzecie?

    Z gory dzieki za wszelka pomoc ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Aktualizacja nie usunie ci przeróbki. Po wgraniu nowego Dash'a będziesz musiał wgrać LT 3.0 (którego jeszcze nie ma) i nagrać gry XGD3 od nowa lub wgrać TU do każdej gry XGD3.
     
  4. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Ponoc do tego napedu nie da sie wgrac lt+3.0, bo takowy nie wyjdzie, prawdopodobnie nie ma takiej potrzeby, na hitachi 79 i lt+2.0 wszystkie gry xgd3 smigaja perfekcyjnie, problemem jest upgrade dasha.?
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  6. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    dzieki za info, wiec poczekam na lt+3.0, pozdro
     
  7. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Hitachi 79 "widzi" zabezpieczenia AP2.5 a każde XDG3 je posiada. Niższe wersje Hitachi (oprócz 78 i 79) ignorują AP2.5... LT+3.0 dla Twojego napędu jest "in progress" już od dłuższego czasu... Także będziesz musiał przerabiać obrazy jak wspominał kolega ~adam34689. Jako, że sam nie mam IHASa to zamiast Hitachi v78 używam LiteOn 16D2S 74580c z LT+3.0 przy dashu 14699 i wszystko śmiga jak narazie.
     
  8. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Przepraszam ale sie pomylilem co do mojego napedu, napisalem ze posiadam hitachi 79 co jest nieprawda, poniewaz faktycznie jest to model 47.
    - Jak wiec wygladaja szanse na odpalenie star wars kinect na tym sprzecie, czy update dasha rozwiaze wszystkie probremy??

    Przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam!
     
  9. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tłumacząc ze strony C4eva: obrazy z dograną topologią pod LT+3.0 działają dobrze na starszych Hitachi i Samsungach... Także przepuść obraz przez ABGX i po problemie. Koniecznie nagrywasz IHASem, niczym innym.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz spokojnie zaktualizować Dash'a i nagrać tą grę iHAS'em.
     
  11. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
    Dzieki Panowie, a jak najlepiej zaktualizowac dash? Online, przez usb, czy z dysku? Szczerze nie podpinalem konsolki jeszcze do neta, i jakos nie spieszy mi sie z tym, co do metody z plytka to czytalem ze wywala blad, jesli plytka nie jest oryginalna, a wiec chyba pozostaje jedynie aktualka przez usb, chyba ze pltyka nagrana na ichasie pojdzie, jak myslicie??
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. swy1985

    swy1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    UK
  14. wyzwolenia

    wyzwolenia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podlacze sie do watku aby nie robic, przynajmniej teraz, nowego.
    Ja takze mam hitachi rom ver 59 i w tym watku c4eva Speaks! | automated irc logs, updated instantly whenever and wherever c4eva speaks jest napisane ze nie bedzie LT3 oraz ze naped ignoruje topologie nowa.
    Co to dal mnie oznacza? Jak mam nagrywac w koncu te gry? Tak jak jest opisane dla LT2 (podmieniac topologie) czy LT3.
    Puszczac wpierw Abgx360 czy nie?
    Im wiecej czytam tym mniej wiem :(
    Pomozcie prosze
     
  15. wyzwolenia

    wyzwolenia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodam ze nagrywarke mam TSSTcorp SH-S202H SB00.
    Nagralem juz Crysis 3 ktory ma XGD3 oraz inne. Niestety troche gier nie chce dzialac i nie wiem gdzie robie blad. Pomocy
     
Wczytywanie...

Poleć forum