1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stara 360siątka co z nia zrobić

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez reconik, Marzec 27, 2011.

  1. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witajcie :p Przywiozlem osatnio xboxa z niemiec z wystawki wraz z zasilaczem z 10-2005 data z tyłu, podlaczylem i najpierw byl problem z "okablowaniem" wlaczylem jeszcze raz jakis kod nie pamietam jeszcze raz i 0021 potrzaslem nim raz delikatnie 0020 i teraz tylko te dwa ostatnie sie powtarzają , wiem ze to zlom i pewnie jesli cos zrobie pewnie padnie dzien pozniej ale naprawde chcialbym naprawić to wlasnymi rękoma ^^ a wiec prosze o pomoc propozycji podkladanie linkow oraz pomysłów co z tym zrobic najlepiej za darmo albo po taniości, i jeszcze jedno cos w niej "lata" srubka albo sprężynka niewiem jutro kupie torksa to zobacze co w niej siedzi, była otwierana bo widac rysy kolo zatrzasków nie było tez plomb. Prosze o wypowiadanie sie ludzi ktorzy sa w stanie mi pomoc ktorzy sa zainteresowani tym co w niej siedzi i mogą cos zaproponowac, glupie odpowiedzi typu "wywal to" mnie nie interesuja. Mam tylko xa zasilający i pada nie odpale na ekranie narazie.Z góry dzieki za pomoc :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Chłopie masz zimne luty pod gpu. Sam nic nie zrobisz - reballing koszt ok. 180zł.
     
  5. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    turbin nie jestem na tyle glupi, ale na forum sa ludzie ktorzy nie takie usterki naprawiali wiec chcialem zapytac ich :p na pewno zimne luty ? nie ma innej opcji ?? albo rozwiazania
     
  6. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A zrobiłem cos jednak :) dobralem sie do procka jakos . wymienilem paste bo mialem stara jakąś ( po drodze zgbilem 2 podkladki od mocowania radiatorow .) poskladalem konsola wstała ^^ kabel mam sprawdzilem fajnie dziala, wylaczylem wlaczylem stergo pada i smiga ale patrze za 2gim razem juz wentylatory nie działają, przed i w trakcie grzebania działały nawet wtedy kiedy byly 4 diody mowiace o braku AV a po podlaczeniu kabla przestały, pozniej 3 czerowne sie pojawiły 0021, gdy docikam lekko płyte głowna kolo zlacza wentylatora wlacza sie normalnie ale nie kręcą wentylatory, gdy ja skrece bedzie sie wlaczac normalnie wg mnie ale nie chcem wlaczac jej na dluzej bo pewnie padnie bez chlodzenia. Co sie moglo stac, co sprawdzic (nie mam miernika napiecia) to juz nie chodzi o sama konsole tylko o niedosyt :) prosze o propozycje :p
     
  7. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Opcja pierwsza - naderwałeś kabelek od wentylatorka :)
    Opcja druga - masz zwalone ścieżki na płycie głównej
     
  8. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podlaczyłem je do komputera i tez nie kręcą ale nie widac na kablach nic ... gdzies mialem inny wentylatorek ale gdzies przesialem ... co zrobic ? ile bez chłodzenia pochodzi bezpiecznie ?
     
  9. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kurcze ale chociaz 1 powinien chodzic wg mnie a nie 2 naraz padly
     
  10. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  11. Kamikaze

    Kamikaze Banned

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Może zwarcie ci je popaliło?
     
  12. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Z początku sądziłem, że ESD. Ale w kompie też nie działają. Podepnij je pod inne zasilanie, jeżeli ogarniasz elektronike to zlutuj je do pinów USB, ja robiłem tak w moim starszym laptopie. Minus jest taki, że chodzą non stop, plus - lepsze chłodzenie. Tylko musisz sprawdzić ile W ma twój wiatraczek - USB produkuje tylko pół A prądu. Jakby działał za szybko to dobierasz jakiś rezystor i lub diody wszytko dobierasz do mocy wiatraka +~30% zapasu. Czyli jak wiatraczek masz 1W, to diody bierzesz 1.3W.
     
  13. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki za podpowiedzi ale mam kilka pytan i ograniczony czas ... Prosze odpowiedziec na wszystkie pytanie w granicach mozliwosci oczywiscie :)
    1. gdzie jeszcze sprawdzić ten wiatraczek moge ?
    2. podpinalem inne wentylatorki ( prowizorka) tez nie kręcą
    3. Mozliwe jest ze padło i wejscie (lub te ścieżki) i wiatraki naraz ?
    4.Czy jest mozliwosc doltowania wiatrakow gdzies pod plyte czy lepiej usb zmontowac (co bardziej mi sie widzi)
    5. Ostatnie i chyba najwazniejsze czy mogą być to zwykle wiatraczki z proca lub grafiki 12v mam kilka takich ?Jesli tak to prosze moze o jakies instrukcje jak z usb zmontowac i czy dac 1 czy 2 w jakim miejscu nalepiej. dzwiek mi nie przeszkadza, mogą gwizdac jak oszalałe byle działało.

    A xbox i tak działa jak działa, jetem ciekawy ile podziała, mozliwe ze ma stare oprogramowanie i bedzie mozliy jtag, ale z checią sie w tym pobawie. Prosze o szybkie odpowiedzi bo torksy pozyczone i wypada oddac kiedys :p Z góry dzieki za pomoc i podpowiedzi :)
     
  14. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pod usb smigają te oryginalne zobaczymy co dalej :) dzieki za pomoc
     
  15. reconik

    reconik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    udalo mi sie raz uruchomic, bo znowu jest problem z "dociskaniem" skreceniem tylko gorzej (ponownie skrecałem)... jak juz ruszył sprawdzilem plytke z arcadowkami i smiga fajnie do tego ma dasha po jtaga :) dzieki wszystkim za pomoc ale juz nie mam torxow(8 nie mam, 10 mam) wiec wiele nie zdzialam, jesli macie jakies propozycje mowcie, ja juz mialem chec nim zdrowo "potrzasnac" ale nie mam serca jakos .
     
Wczytywanie...

Poleć forum