1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Starcraft Broodwar Problem z kartą graficzną

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez z0nk31, Wrzesień 17, 2012.

  1. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Witajcie
    mam problem z grą Starcraft: Broodwar - mianowicie na windows7 gra uruchamia się z bardzo dużą ilością fioletowego, jaskrawego koloru (tak jakby karta grafiki coś szwankowała). dzieje się tak tylko z tą grą konkretnie.
    pobrałem wstawkę z sieci - błąd kolorów
    pożyczyłem oryginał - błąd kolorów
    zainstalowałem najnowsze sterowniki, problem ten sam.
    moja karta grafiki to Radeon 3800
    jakieś podpowiedzi jak to naprawic ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Uruchom w trybie zgodności z Windows XP
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie no, to chyba jest oczywistością że najpierw sprawdziłem zgodność, tryb administratorski itp itd ale problem dalej jest a konkretniej - nic się nie zmieniło
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    masz najnowsze sterowniki do grafy?
     
  6. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Również mam ten problem na Win7, ale u mnie występuje on tylko w menu, podczas gry jest normalnie wszystko.
     
  7. Los_Emilos

    Los_Emilos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2012
    Posty:
    195
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Przechodziłem ten problem przy nap. Black&White i odpowiedź jest prozaiczna- komputer jest za nowy. Sterowniki, sprzęt różni się architekturą od tego który był te 10 lat temu, a gry stare nie są już optymalizowane pod nowe konfiguracje.
     
  8. Butcherfl

    Butcherfl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 24, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    a spróbujcie zabić proces explorer
    Poniżej daje przykładego bata do wygodnego uruchamiania.
    Kod:
    @echo off
    taskkill /F /IM explorer.exe
    starcraft.exe
    pause
    explorer.exe
     
  9. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Uruchom w trybie zgodności z 98, w ustawieniach zaznacz wszystkie opcje, najważniejsza to wyłączenie kompozycji pulpitu i wizualnych no i odpal jako administrator. Powinno pomóc, mi z wieloma grami pomagało, później problem pojawiał się już tylko we wstawkach filmowych w grach.
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    zainstalowałem na lapku gdzie jest XP:p
     
Wczytywanie...

Poleć forum