1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stare Oprogramowanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Alvee, Październik 18, 2010.

  1. Alvee

    Alvee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    A więc zacznę od tego, że konsole kupiłem dosyć dawno. Jakieś 2-3lata i również jakoś 2-3lata ją przerobiłem. Przez długi, długi czas leżała w szafie i teraz znowu chciałbym sobie pograć na przerobionych gierkach. Teraz to dla mnie jakaś czarna magia ; D Jakieś wavy 4 itp.
    Mam kilka pytań.
    Czy muszę przerabiać od nowa w serwisie konsolę, żeby pograć na nowych grach? Czy wystarczy zainstalować "soft"

    Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia jakiego mam ixtreme?

    Szukałem na forum z 2 godziny coś na ten temat i nie mogłem nic znaleźć. Znalazłem tylko, że nie można na starym oprogramowaniu grać w nowe gry.

    Acha zapomniałem jeszcze o jednym. Czy jak wystarczy instalowanie ixtreme'a nowego to mógłby mnie ktoś nakierować na jakiś poradnik? oczywiście non-stealth.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mucioo

    mucioo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Przede wszystkim mając konsolę ze starym softem, zastanowiłbym się nad zrobieniem JTAGA. Jeżeli chcesz grać w nowe gry to będziesz musiał wrzucić nowy soft, ale jak to zrobisz to zapomnij o JTAGU. Oczywiście przy sofcie pod jtaga będziesz mógł grać w co ci się tylko podoba. Napęd osobno trzeba będzie przerobić. Jeżeli ofline to najlepiej iXtreme 1.6 non-stealth (nie trzeba będzie już nic w przyszłości robić, żeby napęd widział gry).

    A teraz co daje JTAG:

    1) możliwość odpalania homebrew (emulatory, odtwarzacze filmów i cała masa napisanych programów)
    2) możliwość odpalania płatnych DLC ściągniętych z netu
    3) możliwość grania całkowicie bez wkładania płyt, jak wrzucisz grę na dysk
    4) możliwość grania w gry ze wszystkich regionów: NTSC, PAL, ASIA
    5) możliwość grania on-line poprzez Xlink Kai (bez JTAGA tylko po lanie ze względu na ogranicznik pinga)
    6) nawet możesz odpalić linuxa na xboxie, albo windowsa ;)
     
  4. Alvee

    Alvee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    A będę to musiał jakoś uaktualniać co jakiś czas? Chodzi mi o JTAGA.
    I czy to jest opłacalne? Bo z tego co widzę to wystarczy kupić tylko dysk i nagrywać gierki. Nie będę musiał kupować płytek nawet tak? ; D
     
  5. mucioo

    mucioo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Tak. Ja np. mam podłączoną konsolę do routera i wrzucam gry przez ftp. Oczywiście, żeby potestować :) Unikasz wypalania gier, które ci się znudzą po paru minutach, albo nie spodobają. Jak już będziesz miał JTAGA to możesz aktualizować soft przez pendrive. Nie jest to aż tak skomplikowane jak się cierpliwie podąża krok po kroku wg poradnika. A czy opłacalne? Patrz korzyści jakie napisałem wyżej i się zastanów :) Jeżeli umiesz trochę lutować to możesz wszystko zrobić samemu. Mi się udało zrobić parę konsolek ;)
     
  6. Alvee

    Alvee Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 18, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    A znasz jakiś serwis we Wrocławiu, który się tym zajmuje? I robi to profesjonalnie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum