1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stary flash i nowe gry.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Darth Dragon, Maj 29, 2012.

  1. Darth Dragon

    Darth Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam serdecznie, mam taki problem. Wypadłem trochę z obiegu ze względu na to że pożyczyłem bratu konsole na ponad pół roku, z braku czasu też przestałem się trochę xboxem interesować, a wiedzę o nagrywaniu trzeba aktualizować na bieżąco. Chciałbym się zapytać czy istnieje jakiś sposób nagrania nowych gier typu ME 3 czy AC: Revelations pod stary flash konsoli(nie pomiętam czy to był 1,4 czy 1,5) z napędem samsung. Wszystkie gry musiałem wcześniej patchować do wave 2, dodam że ostanimi grami jakimi udało mi się nagrać tym sposobem były Fable 3, Dragon Age 2 i Dirt 3. Wiem że mógłbym sobie przerobić konsole na najnowszy system, ale wtedy tracę swoje stare gry, stąd moje pytanie czy istnieje jakaś możliwość na nagrywanie gier w taki sposób żebym nie musiał stracić moich wcześniejszych spachowanych "kopi zapasowych" i żeby chodziło mi one nadal, wraz z nowymi grami?? na razie wszystkie odpowiedzi jakie znalazłem mówiły o przerobieniu konsoli i pożegnaniu się z starymi grami. Ktoś z Was może zna jednak jakis sposób?? :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sare gry beda dzialac, ty niemasz innego wyjscia jakzrobic nowy flash. Zly dzial

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Poradniki w dziale LT --> Artykuły.
    OFW --> DashBoard 14719 --> LT 2.01

    Wszystkie gry będą działały, bez potrzeby ponownego wypalania.
     
    1 osoba to lubi.
  5. Darth Dragon

    Darth Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok dzięki wielkie, myślałem że ponieważ są to gry spatchowane pod wave 2, nie będą chodziły na LT 3.0 :)
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    LT omija system "Wave" (jest bez znaczenia).
     
  7. Darth Dragon

    Darth Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no niestety musiałem wymienić laser, koleś w serwisie powiedział mi że nie dało się zainstalować nowego lasera w nagrywarce Samsunga i zmienił mi na używany-Benqo, ale po tej samej cenie, co niby wymiana laseru. No i odrazu przerobił mi na flasha 3.0. Samsunga tylko na 2.1 można, ale z tego co słyszałem ten 2.1 jest lepszy od 3.0 w innych napędach. Więc mam kolejne pytanie: Teraz mi gry z XGD3 nie chodzą niestety :/ nie mam nagrywarki ihasa, ale ludzie piszą że na zwykłych też czasem chodzą przy różnych napędach. Czy na napędzie Samsunga z 2.1 by mi chodziły? nie wiem czy koleś mnie nie oskubał i czy nie domagać się starego napędu.
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Teraz wyjście masz tylko jedno: jedź do kolesia, który Ci podmienił ten napęd, niech odda kase albo zamieni na napęd samsunga bo w innym wypadku nie pograsz w żadną grę w systemie XGD3. Zespoofował napęd ( podmienił ) a M$ się wycwanił i spoofowane napędy nie obsługują XGD3.

    Na Samsungu z wgranym LT 2.01 wszystkie gry będą działać, z racji tego, iż taki napęd oryginalnie był w Twojej konsoli.
    Nagrywarkę LiteON iHAS też sobie zakup, bo nie wiadomo co M$ jeszcze wymyśli, a jednak warto się ubezpieczyć na przyszłość i nagrywać pełne 100% obrazy gier, niż 97% nagrywane przez zwykłe nagrywarki.
     
    1 osoba to lubi.
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Konieczny jest powrót do starego napędu (takiej samej marki - Samsung) i odczyt klucza napędu z płyty głównej.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Darth Dragon

    Darth Dragon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 15, 2008
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dzięki jesteś bardzo pomocni. Właśnie na starym napędzie mi chodziło Halo: Reach cy Fable 3 z xgd3, dlatego zapytałem. Odzyskałem stary napęd, ale mam też ten nowy ciągle w konsoli i zastanawiam się czy jak jakbym nagrał ihasem, czy też by mi nie chodziło to XGD3 na Benqo.
     
  11. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Niestety nie.
    Kup sobie drugi napęd samsung ( sprawny oczywiście ), wgraj w niego LT2.01 z kluczem ze starego napędu, z Samsunga lub BenQ ( bo klucz w obu napędach teraz masz taki sam ) a wszystko bedzie działać.

    Jeśli możesz, to nagrywaj wszystkie gry iHASEM, bezpieczniej jest. ; )
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Musisz zmienić napęd i wgrać FW ze starym kluczem. Poradnik masz w dziale LT --> Artykuły.
     
Wczytywanie...

Poleć forum