1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stary telewizor Trilux

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 13Cinq13, Listopad 15, 2011.

  1. 13Cinq13

    13Cinq13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Dostałem dzisiaj jakiś stary telewizor Trilux-a i próbuje do niego podłączyć Xbox360 elite przez kabel 'EURO'. Telewizor działa dobrze, ale gdy włączam konsolę to na AV w telewizorze jest czarny ekran, dźwięk jest bo przełączam padem i słychać, że działa . Kable są dobrze podłączone . Proszę o pomoc i z góry dzięki :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    na wtyczce co wchodzi do xboxa masz przelacznik av hdtv daj na av
     
  4. 13Cinq13

    13Cinq13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam na Av. bo wczesniej miałem podłączony na praktycznie takim samym telewizorze tylko miał jedno wejscie EURO. Wszystko działało. jak klikam Av na pilocie to obraz sie rozciaga i nie moge nawet przeczytac co jest napisane .
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    to dziwne prze chinch moze zobacz jak ma a jak nie to kombinuj z ustawieniami wyswietlania w xboxie na inny tv
     
  6. 13Cinq13

    13Cinq13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak bede kombinowac z ustawieniami xboxa na innym tv, to jezeli odla
    cze zasilacz i konsole i znow ją podłącze to one się zapiszą ?
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  8. 13Cinq13

    13Cinq13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a gdybym już zmieniał to jakie opcje mam probowac ?
     
  9. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    a podlaczales cos innego pod tv? moze wejscie jest walniete.
     
  10. 13Cinq13

    13Cinq13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślę ze wejście nie jest walnięte bo jest dźwięk , słychać jak przełączam opcje na xboXie . Tylko nie ma tego cholernego obrazu ;/
     
  11. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    no wlasnie oto chodzi ze dzwiek i obraz to dwie drogi , mozna miec jedno a drugiego nie. jesli masz jakies dvd , pegazusa lub vhs podlacz aby miec pewnosc ze wina nie jest w xboxie bo pewnie nie jest.
     
  12. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    euro w xboxie to tylko przelotka, nie ma znaczenia czy podłączysz compozytem czy euro jakość będzie ta sama.
     
  13. 13Cinq13

    13Cinq13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podłączyłem pod cinche i zmienilem na innym telewizorze ustawienia na PAL 50 . Nic to nie dało . Następnie spróbowałem z video i wszystko dobrze chodzi. Co może być jeszcze nie tak ? A może telewizor jest już za stary, jest taka opcja ?
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie sądzę - w moim starym tv musiałem przełączyć kolory w opcjach TV bo było nie wiedzieć czemu cały czas ustawiony w tryvie AV na NTSC i jak już włączyło się na chwilę (mignęło) to zaraz znikało i czarny ekran się robił. sprawdź czy też tak możesz zmienić. Druga sprawa to ustawienia w konsoli ale jak widzę już kombinowałeś. nie pamiętam ale może w ustawieniach konsoli jest możliwość przełączenia się między trybami 16:9 i 4:3. Wybierz 4:3 i zobacz wtedy, ustaw PAL 50...
     
  15. 13Cinq13

    13Cinq13 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie mam w trybie NTSC bo mi działa video. ;x nie ma takiej możliwości, albo źle szukam. ; d
     
  16. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    a rozdzielczość sprawdziłeś czy nie wywaliłeś czasem na jakieś kosmiczne cyfry ? sprawdź, nie sądzę żeby to było od tego ale może....... nie mam pojęcia, stary telewizor więc to pewnie wina starości :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum