1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stary Xbox - blokada dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grenadier, Maj 16, 2014.

  1. grenadier

    grenadier Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    10 lat temu ojciec kupił mi w Holandii używanego Xboxa. Przez jakieś 3 lata wszystko dobrze działało, aż pewnego razu z dnia na dzień zablokował mi się dysk. Gry normalnie działają, ale wcześniej mogłem wejść w dysk i sprawdzić np. ile miejsca zajmują save'y, zagrać w Dead or Alive 3, które było już wcześniej zainstalowane na dysku, skopiować muzykę z CD na dysk, a teraz w ogóle nie mogę zrobić tych rzeczy. Chciałbym się więc dowiedzieć w jaki sposób można to naprawić. Szukałem w google, ale wszystkie tematy o blokadzie dysku były związane z 360 a nie ze starym Xboxem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Masz softmode czy chip?

    Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
     
  4. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    xbox master instaler powinien rozwiązać ten problem
     
    1 osoba to lubi.
  5. grenadier

    grenadier Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki. Ściągnąłem ten program, wypaliłem go na CD i teraz wszystko działa jak należy. :joyous:
    Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie: Widziałem w menu tego programu coś takiego jak "przeróbka softmod". Czy jeśli to wybiorę to będę mógł grać w nieoryginalne gry. Mam kilkanaście oryginalnych gier, ale niestety większość z nich jest tak porysowana, że w ogóle nie można ich włączyć i dobrze by było gdybym mógł ściągnąć ich pliki .iso i wypalić je na płyty, żeby móc w nie grać.
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    softmod to przeróbka, jeśli ją zrobisz to wtedy będziesz mógł odpalać kopie gier z dysku twardego konsoli bez konieczności posiadania płyty w napędzie.
    Jednak nie wiem czy da się to zrobić z płyty bo sam mam przeróbkę czipową.
     
Wczytywanie...

Poleć forum