1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stary XBOX360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skate0196, Marzec 10, 2013.

  1. skate0196

    skate0196 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć wszystkim, zacznę od tego że jestem nowy, zarówno na tym forum jak i w temacie xboxów.
    Chodzi o to, że w mojej szafie leży stary xbox360 (rocznik 2006), bez żadnego okablowania ani nic. Po prostu sama konsola. Dostałem ją jakieś 2 lata temu od kuzyna, który przywiózł ją z Anglii. Powiedział mi, że ma ona uszkodzony napęd a poza tym wszystko spoko. Nie paliłem się jakoś żeby do niej zaglądać, więc odłożyłem ją gdzieś do szafy. Po jakimś czasie coś mnie skusiło żeby ją rozebrać, no więc zrobiłem to (posiłkując się przy tym masą poradników na YouTube, żeby niczego nie zepsuć) i na początku nie dopatrzyłem się niczego. Potem pomyślałem, że skoro wina leży w napędzie, to może by go tak rozebrać :wink: no i po rozkręceniu znalazłem oderwany kabelek. Zalutowałem go i podejrzewam, że konsola jest sprawna, ale nie mam jak tego sprawdzić.
    Mam tutaj teraz pytania do was. Mianowicie, opłaca mi się kupować okablowanie do niej? Zasilacz i kabel VGA wyniosłyby mnie 50zł, do tego pad, gry... ale czy jest sens? Konsola, z tego co wiem, przez ładnych kilka lat nie była używana, więc poza tym napędem wszystko było dobrze. Czy jak bym wszystko do niej kupił, wyczyściłbym ją, podreperował wizualnie, to czy wyszło by mi to na lepsze zamiast np. kupna używanej konsoli na allegro? I ostatnie już pytanie: można sprawdzić czy napęd działa poprawnie bez kupowania kabli?
    To by było chyba na tyle, dziękuję za poświęcony czas i czekam na odpowiedzi :).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Stary XBOX360

    nie oplaca sie ryzykowac.

    Wysłane z pociągu kolei mazowieckich na trasie W-WA Wileńska-Małkinia:)
     
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To Xenon. Uwierz mi lepiej kup Jaspera lub Slima a tą konsolą sobie głowy nie zawracaj.
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Odp: Stary XBOX360

    Stary xbox, awaryjna płyta główna Xenon. Nie opłaca się w nią inwestować!

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie tak jak poprzednicy - szkoda nerwów :) , może masz jakiegoś kumpla co ma X'a to byś kable pożyczył i sprawdził .. ale nawet jak by działała to lepiej ją sprzedaj i kup slima, bądź JASPER'ka.
     
  7. skate0196

    skate0196 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    okeej, dzięki za odpowiedzi, a więc odłożę ją z powrotem do szafy bo chyba nikt jej nie kupi :p a co do tego napędu, to da się jakoś sprawdzić czy działa? można podłączyć do PC?
     
  8. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Możesz podłączyć i sprawdzić czy działa mechanika , ale czy będziesz mógł też sprawdzić optykę na pc to nie wiem.
     
  9. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Możesz pożyczyć od kogos vga i zasilacz oraz pad sprawdzić co i jak oraz pochnąć używanę jak działa to używane rocznik 2006, 200zł powinien ktoś kupić, a jak nie to ją na częsci allegro cena do neg. i tyle
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    co wy mu za pierdoły wciskacie
    pożycz od kogoś okablowanie, sprawdź czy działa, ewentualnie idź do serwisu, przedstaw sytuację i powiedz że chcesz ją przetestować bo nie masz do niej okablowania.
    Jeśli działa, nie ścina to masz sprawną konsolę - postaw im piwko i poproś o wypróbowanie gry w napędzie - wcześniej wsadź jakiś swój film DVD żeby zobaczyć czy nic tam nie zgrzyta i czy laser nie rysuje płyt.
    zobacz czy konsola uruchamia film i czy ewentualnie odpali grę. jeśli tak to masz ok. 120-150,- w kieszeni skoro nie jesteś zainteresowany jej użytkowaniem to ją po prostu sprzedaj
     
  11. skate0196

    skate0196 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze jedno pytanie. Na takiej konsoli powiedzmy z roku 2006-2007 pójdą wszystkie gry? nawet te najnowsze?
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Stary XBOX360

    Pojda wszystkie

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  13. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Napisał że konsole ma z angli więc tylko gry w systemie ntsc mu pójdą
     
  14. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    :dejection: Aleś dowalił , hehe. Napisał "z Anglii" a nie "z Ameryki" :p

    Jeśli z Anglii to oczywiście, że tylko PAL !!
    Jak pisał ~AKIR , pójdą wszystkie , nowe i stare
     
  15. mrowa110

    mrowa110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    487
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mój błąd myślałem że też ntsc
     
  16. skate0196

    skate0196 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 10, 2013
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dzięki za odpowiedzi. Na ile byscie mniej więcej ją wycenili?
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    koło 100zł jak działa
     
  18. amiga1

    amiga1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ja bym inwestowal 50pln na kable to nie majatek
     
Wczytywanie...

Poleć forum