1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Status 0x51

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukas1986s, Wrzesień 11, 2011.

  1. lukas1986s

    lukas1986s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Postanowiłem zrobić osobiście przeróbkę własnej konsoli (Liteon - Premium). Zainstalowany mam najnowszy dashboard. Podczas kolejnych kroków tutriala wyskoczył mi błąd 0x51.
    Czy możecie napisać mi o co w nim chodzi??? Próbowałem znaleźć odpowiedzi na forum ale nic z tego.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie masz chipsetu via, albo taki, na którym akurat nie można przerobić. robisz wszystko pod dosflashem??
     
  4. lukas1986s

    lukas1986s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko robię JungleFasherem z poziomu Win 7 32bit , być może to chipset . Co mam w takim wypadku zrobić ???
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie przerabiaj z poziomu windowsa, użyj dosflasha.
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kiedy ten błąd występuje? Jak oczekujemy pomocy to po trzeba dokładnie opisać wszystko
    I ten VIA, masz czy nie masz?
     
  7. lukas1986s

    lukas1986s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rozumię , że mojej konsoli się nic nie stało ??? masz może linka do tego programu i jakis mały tutorial jak pokolei robić przeróbkę ???

    błąd występuje w momencie wyciągnięcia kabla od zasilania, a co z tym VIA jak sprawdzić czy mam odpowiedni ??
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No widzisz, tak to jest jak się bierze za coś i się nie ma ZIELONEGO POJĘCIA co się robi
    Dosflash znajdziesz na google jak chcesz nim robić. Tutorial gdzieś na forum jest w firmware artykuły ale troche leciwy
     
  9. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Ja też nie mam VIa i poszło gładko, również byłem zielony, ale sobie poradziłem. Jesteś pewien, że wszystko robisz dobrze? Klucz napędu i FW w dobre ramki wczytujesz?
     
  10. lukas1986s

    lukas1986s Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    blazejp może nie mam jak "ZIELONEGO POJĘCIA" ale chyba po to jest ten dział żeby zadawać pytania. Robiłem wszystko wg tutoriala. Spróbuję jutro jeszcze raz.
     
  11. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Jeszcze raz napiszesz posta pod postem, dostaniesz warna. Radzę zapoznać się z regulaminem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum