1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

STATUS:0X52 Duży problem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawelecc, Luty 26, 2010.

  1. pawelecc

    pawelecc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Wczoraj chcąc zfleszować napęd liteon v1 przez dos flesza przy wyłączeniu i włączeniu konsoli nie mogę uzyskać statusu OX72 tylko cały czas 0x52. Robiłem to za pomocą XTRACTORA ale również pózniej zasilanie brałem z konsoli i też ten sam status. Robiłem to na dwóch różnych pendrivach i też ten sam status. Nigdy nie miałem z tym problemów i nie mogę sobie z tym poradzić. Próbowałem również na innym kompie na innym napędzie i też to samo. Przez JUNGLEFLASHERA idzie normalnie wchodzi w vendor mode i mogę fleszować. Proszę o jakieś porady bo siwych włosów dostaje już.
    Dzięki za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jesli masz juz odczytany key to zeby sflashowac liteona trzeba go najpierw wyczyscic poleceniem:
    dosflash liteon e port

    Inaczej nie pojdzie :p
     
  4. pawelecc

    pawelecc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki zadziałało:) Czasami proste rzeczy a potrafią zmarnować pare godzin. Dziwie się że mi to wczoraj nie zadziałało jestem pewny na 99 procent że tą komende wpisywałem bo robiłem już pare liteonow.
    Jeszcze raz dzieki.
    Masz piwo u mnie:)

    Jeszcze jedno pytanie. Mam teraz liteona 93450c v3(pierwszy raz robie). Polutowałem kabelki według schematu:
    Boxxdr Method For Complete Lite-on Firmware Dump. - Scenyx Entertainment Community
    i mam problem
    Wpisuję DOSFLASH
    ale nie widzi mi zadnego napędu
    Napęd włączony pod XTRACTOREM.
    Proszę o pomoc
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    musi widziec nieznany naped. sprawdz polaczenia.
     
  6. pawelecc

    pawelecc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzieki za odpowiedz jesteś WIELKI. Faktycznie miałem złe luty. Teraz go widzi zczytałem go przez READ nawałem pik KLUCZE.BIN mam jeden plik na pendrive o wielkosci 256 kb i nie wiem co dalej. Można o podpowiedz?
     
  7. zdisiu

    zdisiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    0x52

    Witam,

    Mam ten sam problem co kolega. Tylko że jeszcze nie odczytałem klucza z napędu.
    Napęd był przerabiany w 19/04/2009 i niestety nie prze zemnie model napędu to 74850c
    Zasilanie brane z konsoli a kabel sata podłączony do karty pci via.
    W programach Jungle Flasher i dosflasher mam status 0x51 lub 0x52 na zmiane raz 52 a po resecie 51.

    Napęd dodam że jest sprawny ale po aktualizacji dashbordu przestał czytać kopie zapasowe ( niestety nie wiem jaki soft w nim siedzi)

    Proszę o poradę jak sobie z tym poradzić
     
  8. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Pewnie masz LT ,wiec tylko PMT.
     
  9. zdisiu

    zdisiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wydaje mi się że soft LT nie był dostępny w 2009 r ( może się mylę ) a właściciel konsoli twierdzi że nie była przerabiana od 2 lat.
     
  10. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    OK ale po aktualizacji.
    Dlatego pisałem PMT .
     
  11. zdisiu

    zdisiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie działa, wyskakuje komunikat że mam wysunąć tacke do połowy i spróbować ponownie. Przerabiałem już kilkanaście napędów ale takiego jeszcze nie spotkałem.


    Edit:

    Ok dziękuje za poradę pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum