1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stawianie serwera xlink kai

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mrvvbanan, Maj 9, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mrvvbanan

    mrvvbanan Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Siema. Mam kilka pytań odnośnie stawiania serwer xlink kai.
    Zaczynając to ile potrzebują ramu i procesora na odpalenie serwera powiedzmy CoD BO.
    Czy serwer działa na zasadzie P2P?
    Czy serwer potrzebuje zewnętrznego ip?
    Jakie łącze będzie potrzebne do postawienia serwera na załóżmy te 12 osób w w/w cod'zie?
    Czy mam możliwość banowania cziterów?
    Czy znaleźli by się chętni do gry <hosting Wrocław>?

    A teraz o podłączeniu się do xlink'a
    Wszyscy mi mówią, że muszę mieć kabel krosowany i podpiąć go do komputera. Jedna ja mam w komputerze tylko jeden port rj 45 i co i musiałbym kupić odbiornik wifi do kompa, a konsole po kablu podłączyć? Bo mam router i jedna opinia była taka, że jak mam router wystarczy, że podepnę zwykłym kablem konsole z routerem i będzie działało, oczywiście z włączonym kompem.

    Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Przecież Ty z konsoli hostujesz serwer do gry 0.0 Tutaj jedynie znaczenie ma prędkość internetu.
    Jeżeli routerem 'podajesz' internet do PC, to również do routera wpinasz skrętką xboxa.
     
  4. mrvvbanan

    mrvvbanan Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To nie ma możliwości hostowania przez PC?
     
  5. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Według mnie to jest zupełnie inna bajka, PC a konsola. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem, ale poczekaj na wypowiedź kogoś innego, bo mogę być w błędzie.
     
  6. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    komputer byle jaki chodzi tylko i wyłącznie o internet a przede wszystkim o pingi. Odpalasz na konsoli Black Ops w System link klikasz hostuj i to wszystko, wszyscy którzy są z tobą na kanale w Xlink Kai powinni widzieć twój serwer, ale żeby się z tobą połączyć każdy użytkownik musi mieć do Ciebie ping <30ms
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum