1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Sterowanie Hdmi

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez sebo82, Marzec 6, 2015.

  1. sebo82

    sebo82 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    153
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Poznan
    Czy da się jakoś ustawić żeby xbox one sam uruchamiał TV i sam wybieram wejście hdmi.
    To się chyba nazywa sterowanie hdmi. Ps4 coś takiego ma i ta się to właśnie nazywa.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    u mnie XO sam wylacza, zalacza TV, nic nie musialem ustawiac tylko ze konsola dziala w trybie instant on
     
  4. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Opcja anynet nie działa na x360 , bo jest starsza wersja HDMI , testowałem u siebie , patrzałem na przeróżne sposoby , nie działa ! Konkurencja czyli PS3 ma to wszystko.
     
  5. sebo82

    sebo82 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    153
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Poznan
    Chodzi mi oczywiście o XBOX ONE
     
  6. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Opcja anynet w tv ,jak masz to powinno działać :)
     
  7. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    w opcjach xo jest taka opcja w ustawieniach konsoli, da sie nawet ustawić tak, gdy uruchamiamy tv to wówczas konsola też odpala, działa to w obie strony
     
  8. sebo82

    sebo82 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    153
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Poznan
    dokopałem się właśnie do tych ustawień działa elegancko :)
    dzięki za pomoc
     
  9. sebo82

    sebo82 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    153
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Poznan
    Jednej nie działa tv się uruchamia jednak nie przełącza się na hdmi
     
  10. pike

    pike Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Na moim philipsie 9664 działa tak samo jak u ciebie. TV odpala ale uparcie na TVP.
     
  11. sebo82

    sebo82 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    153
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Poznan
    albo wyłącza całkowicie tv ;/
     
  12. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli TV jest zgodne z anynet+ to musi działać. U mnie w philipsie (LED TV) działa na każdym złączu HDMI, ale jak podłączę pod plazmę samsunga, to muszę korzystać z gniazda HDMI z tyłu telewizora. Z tym na panelu bocznym nie działa. Może więc spróbuj przełączyć gniazdo HDMI.
     
  13. sebo82

    sebo82 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    153
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Poznan
    Ja mam tylko boczne mam sharp aquos na ps4 elegancko działało
     
  14. adrianek998

    adrianek998 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wszystko działa jak należy. Kino domowe tez można dodać i tez automatycznie włącza u wyłącza wszystko
     
  15. Dzioba92

    Dzioba92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    104
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj w ustawieniach zasilania zamiast trybów Wyłącz i Włącz ustawić Przełącz i Przełącz.

    U mnie był z tym problem, ale po ustawieniu opcji Przełącz - konsola, telewizor i soundbar odpalają się jednocześnie.

    Z tego co się jednak orientuje na pewno w przypadku soundbara (połączenia optyczne) do obsługi tego sprzętu potrzebny jest sensor Kinect, który wysyła odpowiednie fale podczerwienią.


    Najgorszą rzeczą w przypadku Xbox One jest brak obsługi HDMI-CEC, gdzie oczywiście PS4 to posiada. Gdyby nie tak fakt to mógłbym obsługiwać konsolę pilotem LG Magic Remote. Cały czas liczę, że przy Windows 10 dodadzą tą opcję do softu.
     
  16. lordrayden

    lordrayden Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    121
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Koledzy którym działa sterowanie TV przez xboxa napuszcie proszę krok po kroku co postawiac bo u mnie za cholerę nie może się XO dogadać z TV (Sony 55w805)
    Niby konsola informuje że TV został wykryty i skonfigurowany ale nie działa wł\wył
     
  17. adrianek998

    adrianek998 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja mam przez kino domowe ale dodałem tv wykryli model i działa. Może dlatego że mam kinect. Nic nie kombinowalem z przełącz wyłącz jak wykryli tv. Zostawiłem tak jak xbox ustawił. Wszystko masz w ustawieniach zasilania.
     
  18. lordrayden

    lordrayden Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2015
    Posty:
    121
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Probowalem i nic. Kinecta nie mam
     
  19. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Tez się podepne bo nie do końca rozumiem czy to o to chodzi a też mnie pewna sprawa iryruje.
    W x360 jak miałem podpięty np pod hdmi 2 to po włączeniu konsoli sam uruchamiał hdmi 2 i po wyłączeniu sam powracal do poprzedniego hdmi czyli dekodera.
    Czy w xone jest taka możliwość?

    Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
     
  20. adrianek998

    adrianek998 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Tutaj z tego co wiem to nie ma jeszcze obsługi hdmi cec wiec żadnę anyyety czy jak się to zwie chyba nie zadziałała. Wydaje mi się ze to kinekt wysyła Odpowiednie kody przez podczerwień i działa to ale chyba nie przez hdmi. Myślę że powinni to dodać nową aktualizacja.
     
  21. sweeterek

    sweeterek Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2011
    Posty:
    2073
    Polubienia:
    175
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    No ja mam Kinect ale nic mi to nie daje.
    Tv wykryty opcje pozmieniane i jedyne co robi to wylacza mj tv

    Wysłane z mojego LG-H525n przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum