1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Straszne opóźnienia w grach online kabel/wifi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ArturoSF2, Luty 28, 2016.

  1. ArturoSF2

    ArturoSF2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, od miesiąca mam straszne opóźnienia w grach online czy to fifa czy jakieś strzelanki. Grałem w fife 15 i 16 aż do lutego na tym samym internecie na wi-fi i nigdy nie miałem opóźnień, a od 3 tygodni mam takie lagi w fifie chociaż pokazuje zieloną kreskę to podczas meczu nie da rady nic zrobić. Net jest ten sam, nic się zmieniło dokupiłem kabel ethernet i też to nic nie dało. Zrobiłem test na xboxie i normalnie pokazuje że mam 50 mb internetu i tylko 20 pingu, to gdzie może leżeć problem? wcześniej wszystko było dobrze a ja nic zmieniałem ani nie grzebałem w ustawieniach. Pozdrawiam i proszę o pomoc co to może być. Przepraszam że napisałem tutaj ten temat ale w temacie konsole nie mogę nie wiem czemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3284
    Polubienia:
    1880
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Bo jesteś świeżak i nie możesz. A co do Fify to fify mają lagi, może to być wina serwerów, a nie zależne od Ciebie skoro nic się nie zmieniło.
     
  4. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Łącze i pingi masz dobre a na jakim poziomie masz utratę pakietów przychodzących ewentualnie wychodzących, zakładam ze tu moze być problem, jeżeli to pojawiło się nagle moze być to wina modemu który po prostu uległ awarii
     
  5. ArturoSF2

    ArturoSF2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Na konsoli pisze utrata pakietu 5 % zawsze co to oznacza?, 2 lata grałem na wifi na tym modemie nigdy nic nie było a od 3 tyg dajcie spokój czołgi normalnie nawet kabel kupiłem i powiem szczerze jeszcze gorsze opóźnienia niż na wifi, być może to właśnie awaria bo mam dobry net 60 mb i czasami nawet mam po 15 pingu.
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    oznacza to że 5% pakietów wysyłanych albo odbieranych danych zostaje utracona co powoduje właśnie lagi. Przyczyną może być uszkodzony modem, kabel, albo zła jakość lini telefonicznej kabli miedzianych albo światłowodu, ewentualnie coś w centrali do której jesteś podłączony. Ja na twoim miejscu zadzwonił bym do dostawcy internetu i powiedział bym mu że mam taki problem i niech to naprawi, w końcu to jest w jego interesie by internet ci chodził prawidłowo
    W takim wypadku bardzo prawdopodobne ze to modem już nie daje rady i trzeba go wymienić
     
    Ostatnia edycja: Luty 29, 2016
  7. ArturoSF2

    ArturoSF2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dodam też że przez te 2 lata miałem na konsoli na wifi po 100% zasięgu a teraz od 3 tygodni mam po 65/69 % 2 kreski zamiast 4 chociaż modem leży w tym samym miejscu, a kabel co kupiłem ma dopiero 2 dni także on jest raczej dobry. Będę załatwiał z nimi to w tygodniu.
     
  8. MolKiller

    MolKiller Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    Na pc zainstaluj inssider i sprawdz czy Twoj kanal nie koliduje z kims. Przenies swoj w wolny zakres. Na komorke mozesz ściągnąć Widi Analyzer.

    Send from Honor 7
     
  9. ArturoSF2

    ArturoSF2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przyjechał do mnie przedstawiciel vectry ze swoim sprzętem i posprawdzał co trzeba i z ich strony wszystko było okej małe pingi (opóźnienia) po 15, wykazało na jego komputerze też 150 mb tyle ile mam w umowie, posprawdzał przez kabel i wifi sieci i też wszystko było w porządku, modem też sprawdził czy nie ma awarii i kable i też było ok, także nie wiedział o co chodzi jak wcześniej miałem dobrze i śmigało. W załączniku dałem dwa zdjęcia statystyk z ustawień z konsoli, 1 zdjęcie na wifi, a 2 zdjęcie po podłączeniu kablem i wygląda to śmiesznie.
     

    Załączniki:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Wielkość pliku:
      53,3 KB
      Wyświetleń:
      18
    • 2.jpg
      2.jpg
      Wielkość pliku:
      39,9 KB
      Wyświetleń:
      18
    Ostatnia edycja: Marzec 2, 2016
  10. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Do kiedy będziesz mieć utratę pakietów to będziesz niestety mieć lagi w grach, skoro u ciebie wszystko jest ok z sprzętem to zapewne utrata wynika z infrastruktury sieci, zapewne mieszkasz w jakimś większym mieście na sporym osiedlu gdzie do jednej centrali jest podłączone bardzo dużo ludzi co powoduje przeciążenia i utratę pakietów.
    ps. tak wygląda to u mnie pomimo słabszych prędkości utrata wynosi 0
    1111111111111.png
     
  11. ArturoSF2

    ArturoSF2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2016
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Małe miasto Bielawa, a w bloku ma trochę ludzi w u mnie vectre to prawda ale wcześniej też mieli i git było, a można jakoś od nich się oddzielić na inny kanał przenieść sieć czy coś żeby z nimi nie mieć nic wspólnego? bo coś mi chyba wspominał gościu od vectry o tym o jakimś kanale nowym. Dodam też, że pisałem z supportem xboxa po angielsku dzisiaj na ich stronie i babka powiedziała że jakieś porty mam pootwierać
    w moim routerze Port 88 (UDP) Port 3074 (UDP and TCP) Port 53 (UDP and TCP) Port 80 (TCP) Port 500 (UDP) Port 3544 (UDP) Port 4500 (UDP) ale ja nie wiem jak to zrobić, mam tylko ten modem od vectry Cisco EPC3925 .
     
    Ostatnia edycja: Marzec 2, 2016
Wczytywanie...

Poleć forum