1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Stream wideo i ubuntu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez M@rio_, Grudzień 13, 2011.

  1. M@rio_

    M@rio_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Licheń
    ushare zainstalowany i skonfigurowany. Ale konsola nie łączy się z nim. Dostaję komunikat że konsola nie dostała adresu z DHCP i nie może połączyć się z serwerem i chce testować połączenie. W sieci nie ma możliwości ustawienia DHCP. Sieć zabezpieczona MAC, IP ręcznie ustawiane.
    Jak to obejść ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Komputer i konsola w tej samej podsieci ?
    Jak urządzenia podłączone do sieci dostają ustawienia typu ip, maska, brama, dns i to jeszcze po mac adresie to masz włączone DHCP
     
  4. M@rio_

    M@rio_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Licheń
    Nie dostają z routera źle się wyraziłem, MAC weryfikuje podłączenie do sieci WiFi. Konfiguracja sieci taka sama na wszystkich stacjach. Nie mam pojęcia o co chodzi. Dodałem reguły do IPTABLES dla portów TCP i UDP ale nadal nic.
     
  5. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    A próbowałeś PS3 Media Server? :)
    U mnie na Kubuntu zadziałał od strzała, bez żadnej konfiguracji i zabaw z Iptables itp...

    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  6. M@rio_

    M@rio_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Licheń
    XBOX ma jakiegoś firewalla bo nie mogę jej spingować. W sieci widzę ale ping mi nie idzie. :(
    PS3 Media Server - zaraz zainstaluję
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Xbox nie ma żadnego firewalla, maska podsieci i podsiec jest taka sama czy nie ?
    Jakie ustawienia sieciowe ma komp z ubuntu i xbox ?
     
  8. M@rio_

    M@rio_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Licheń
    IP z tej samej podsieci. Maski i bramy takie same. Połączenie z netem jest. Oba łączą się do tego samego routera. IP nadane statycznie.
     
  9. M@rio_

    M@rio_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Licheń
    OK. Włączyłem UPNP ma routerze i ping działa do XBOX, ale nadal nie widzę serwera z zasobami ...
     
  10. M@rio_

    M@rio_ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Licheń
    Stream działa z windy, z ubuntu na razie jeszcze nie ;)
    Co ciekawe nie jest to wina sieci, winda stoi na wirtualu na tych samych ustawieniach co ubunciak.
    Pobawię się jeszcze tym serwerem z ubuntu i zobaczymy co z tego wyniknie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum