1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Strumieniowanie z XO do Windows 10

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Artemis147, Lipiec 29, 2015.

  1. Artemis147

    Artemis147 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2015
    Posty:
    40
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia
    Cześć,

    Jak zapewne wiecie wraz z debiutem Windows 10 na pc (to dziś), a dla testerów od jakiegoś czasu, pojawiła się możliwość strumieniowania gier z XO do urządzeń działających pod kontrolą Windows 10 dzięki aplikacji Xbox. Rozwiązanie wygodne bo nie wymagające dodatkowych urządzeń (np. PS TV), jednak posiadające swoje ograniczenia i wymagania. Dodatkowa zaleta to fakt iż narzeczona/żona/dziecko może oglądać na tv :cool:

    Korzystam z testowej wersji Windows 10 na maszynie wirtualnej odpalanej z dysku ssd, pad podłączony kablem do aktywnego hub USB 3.0. Z XO łączę się przy użyciu WiFi 5Ghz (2,4 Ghz zajęte maksymalnie). Niestety aby korzystać z tego rozwiązania trzeba korzystać z Vmware/Vmware Player gdyż VirtualBox nie obsługuje pada.

    Jak to działa? Otóż jak na maszynę wirtualną działa naprawdę dobrze, płynność nie jest tak dobra jak w przypadku grania bezpośrednio na XO, jednak do obsługi konsoli, gry w proste, niezbyt szybkie gry w zupełności wystarcza. Ostatnio nawet grywam w FH2, jednak tam widoczne są dość znaczne opóźnienia i nie polecam nikomu grać on-line, wystarczy do swobodnej przejażdżki w trybie offline. Według wykresu transferu z aplikacji, średni transfer wynosi około 8 mbps, w szczycie miałem 17 mbps. Brakuje mi pomiaru opóźnienia i tego czy występują straty pakietów. Jedno co przeszkadza to konieczność zalogowania do konsoli zanim zacznę korzystać z tej możliwości. Aplikacja Xbox powinna automatycznie logować użytkownika na konsoli.

    Ogólne wrażenia są dobre, rozwiązanie jest obiecujące, wymagające dopracowania. Dużo zależy od przepływności WiFi, jeżeli jest możliwość to lepiej podłączyć kabel.

    Jakie są wasze wrażenia? W jakiej konfiguracji korzystacie z tego rozwiązania?
    SStreamXO.jpg
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 29, 2015
    orso lubi to.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1256
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gdy testowałem FH2 na streamie to średni transfer był 13 mbps, u mnie na wi-fi były straszne lagi i zrywało połączenie ale po spięciu kablem konsola + PC było idealnie nie licząc pogorszonej jakości obrazu.
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 29, 2015
  4. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    U mnie zero lagów, obraz w świetnej jakości - oczywiście bezprzewodowo.
     
    kuleczka91 lubi to.
  5. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1256
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ile cali ma ten ekran i jaka rozdzielczość ?
     
  6. Artemis147

    Artemis147 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2015
    Posty:
    40
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia
    U mnie też występuje pogorszony obraz, ale nie wiem na ile wpływ na to miał stream a ile fakt maszyny wirtualnej.
     
  7. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Hej, 15,6" rozdzielczość 1920x1080 FHD


    Wysłane z mojego iPhone 5s przez Tapatalk
     
    borekns lubi to.
  8. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Odpaliłem godzinę temu ten strim na lapku. Ogólnie to lapki się do tego nie nadają... małe ekrany, lepiej na PC.
     
  9. FifaMaster

    FifaMaster Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2015
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie śmiga super. Przez wifi do laptopa. Kawał dobrej roboty zrobili.
     
  10. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Seth, dla mnie idealnie. Siadam w moim fotelu, stawiam laptopa na podłokietniku i cisnę :)
     
  11. FifaMaster

    FifaMaster Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2015
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dokładnie, mam 15ke laptopa i w nocy sobie grałem w Horizon 2, coś pięknego :)
     
  12. fcbmatti

    fcbmatti Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Miał ktoś z forumowiczów bądź ma problem z połączeniem Xbox-a do PC? Ja w żaden sposób nie mogę się połączyć, wyskakuje mi komunikat "Nie udało nam się połączyć z twoją konsolą. Upewnij się, że twoja konsola jest nadal włączona i podłączona do tej samej sieci, do której jest podłączone twoje urządzenie" Oczywiście PC i XONE są w tej samej sieci, konsola włączona, w ustawianiach aktywowałem streaming, apka w windows aktualna. Wyłączałem zaporę i antywirus, grzebałem w ustawieniach sieciowych o nic. Jakieś sugestie?
     
  13. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3492
    Polubienia:
    1256
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W routerze włączyłeś UPnP oraz ALG i co tam jeszcze masz ?
     
  14. fcbmatti

    fcbmatti Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Tak, UPnp włączona, natomiast ALG nie mogę w ogóle znaleźć w moim routerze (Sagemcom 2704). A i łączę się z komputerem kartę bezprzewodową Wi-Fi.
     
  15. Artemis147

    Artemis147 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2015
    Posty:
    40
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdynia
    Sprawdzałeś działanie aplikacji Xbox SmartGass?
     
  16. fcbmatti

    fcbmatti Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Białystok
    Sprawdzałem i jest to samo tylko że jeszcze pokazuje się kod błędu 0x8000001F. Szukałem info ta temat tego błędu, robiłem co było zalecane i nadal nic. Już nie mam pomysłu.
     
  17. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    testowałem przed chwila u siebie, zadnych problemów, plynna rozgrywka bez zadnych opoznien, naprawdę fajna sprawa z ta funkcja, ciekawe czy można nagrywać te rozgrywke :)
     
  18. norbw74

    norbw74 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2015
    Posty:
    29
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Oczywiście że można
    klawisz Win+G
     
  19. Qkisek

    Qkisek Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    I ja w koncu przetestowalem streemowanie :) na prawde jestem zadowolony z uslugi. Sa chwile ze kobitka chce jakis film obejrzec a wtedy odpalam streem i ona zadowolona i ja zadowolony

    Co do samej uslugi sziala bardzo dobrze i to przez wifi :)

    Microsoft - duzy plus :)
     
  20. Stawski TM

    Stawski TM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Cześć,
    Udało się komuś rozwiązać ten problem? Mam to samo
    Sprawdzałem na 2 komputerach. To samo.
    Mam router liveboxa (może tu jest jakiś problem?)
     
  21. Blest

    Blest Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    221
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    O-ka
    Może wam blokuje właśnie router

    Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum