1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

surround w xbox360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez deepcry, Wrzesień 2, 2009.

  1. deepcry

    deepcry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na forum przeczytałem, że aby cieszyć się surround 5.1, należy mieć głośniki optyczne lub odpowiednie urządzenie HDMI.

    Kupiłem ostatnio Xbox360 i jest tam kabel wkładany do portu VGA, gdzie jest 6 kabli. Jeden jest żółty, więc pewnie służy do obrazu. Czy pozostałe 5, to są kanały surround?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie!!! musisz kupić specjalny kabel optyczny który wkłada się do kabla podłączonego do xboxa tam jest taka dziurka na gorze kabla.
     
  4. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ewentualnie kablem HDMI jak masz odpowiedni amplituner który przerobi dźwięk na 5.1 ;) ale takie ampli zaczynają się od 1k w górę ;)
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wiec dla tego lepiej kupic sobie logitech z-5500 ktore kosztuja kolo 1k i nie mieszac sie w amplitunery chyba ze już masz jakieś porządne głośniki bez wejścia optycznego.
     
  6. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Lub jak masz mniej kasy to tanie kino domowe typu te co ja mam np. Samsung HT-Z310 które też posiada wejście optyczne a wydasz mniej
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie jest to wielka różnica cenowa a różnica jakościowa pewnie jest całkiem spora wiec chyba lepiej dołożyć do logitechow:)
     
  8. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Znaczy ja za swoje zapłaciłem 399zł więc różnica znaczna ;)
     
  9. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie pomyliłem ;) Tylko, że ja kupiłem normalnie z 2letnią gwarancją tylko powystawowy... A taki on powystawowy, że wszystko działa idealnie a nie ma nawet JEDNEJ ryski :)
     
  11. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No widzisz a nie każdy trafi taka okazje:) Wiec jakby kupować tak normalny nie powystawowy to jak komuś nie zależy na dvd to lepiej dołożyć do tych logitechow.
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Zgadzam się z przedmówcą ;) A jak ktoś chce wydać mniej to te kino co ja mam jest na allegro w okolicach 400/500zł (pewnie też powystawowe) lub ewentualnie można kupić Creativy G580 (czasami są na allegro też powystawowe w cenie ok 550zł)
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    te creatovki maja dekoder?bo mi sie nie wydaje...optyka chyba tez niet...


    co do kina vs z-5500-to jak porownywac samochod z scigaczem...


    kino-musisz miec miejsce,musi byc ci potrzebne,musisz wiedziec ze pc pod nie nie podlaczysz(tzn pod te glosniki,bedziesz musial przelaczac)

    z-5500-podlaczysz wsio


    a filmy itak na pc mozna obejrzec wiec po co odtwarzacz dvd?
     
  14. gary

    gary Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszow, Poland
    a jak rozpoznać czy dany model ma wyjście optyczne?

    Jaka jest kolejnosc podłączenia kablami HDMI zeby bylo 5.1?
    Kino Domowe ->HDMI->TV
    XBox ->HDMI->TV
    czy
    Xbox HDMI do Kina i od kina do tv?
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Creativy G580 mają i DD, DTS itp no i mają wejście optyczne ;)

    No i mówię o różnicy cenowej ;) Ja jednak zaoszczędziłem 600zł względem Logitechów... jakby była ta sama cena to ok, wiadomo co bym kupił

    UP:

    musi być napisane w specyfikacji: wejście optycznie (optical in)
     
  16. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    na allegro nie widze tych creativkow...


    a czytajac porownanie g580 vs z-5500 to niestety ale z'ki wygrywaja
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Mówię, że się pojawiają ;) Ostatnio w jakimś temacie podesłałem link bo jeszcze były...

    Co do porównania to wiadomo, że Logitechy są lepsze, ale też 400zł droższe...

    My tu gadu gadu a autor wątku chyba się już nim nie interesuje ;) No i nie wiemy jak coś jaką on kwotą dysponuje...




    do gary:

    żeby mieć 5.1 to:

    1) mamy amplituner, który przerobi z HDMI na 5.1

    Xbox - HDMI - kino

    kino - HDMI - TV

    2) jeżeli nie mamy takowego amplitunera

    Xbox - HDMI - TV - obraz

    Xbox - optyk (audio adapter lub component) - kino - dźwięk
     
  18. vaski

    vaski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rawicz
  19. arkrider

    arkrider Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sierpc
    albo podłączyć kablem optycznym do kompa ;]
     
  20. gary

    gary Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rzeszow, Poland
    Wszystkie kina domowe mają dwa wejścia HDMI i amplituner? żeby podłączyć tak jak piszesz XB - Kino - TV (kablami HDMI) i te wszystkie urządzenia będą się widzieć bez żadnych problemów. Jak włączę XB i DVD (kino) i TV to automatycznie wykrywa XB? nigdy takiego zestawu nie miałem i trudno mi to pojąć a nie chce wydać kasy żeby potem się okazało że kupiłem i nie chodzi tak jak oczekiwałem :)

    Aha satelitki powiesiłeś na ścianie? czy tam są jakies uchwyty do tego czy trzeba kupić osobno?

    Pozdrawiam
     
  21. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie znam się aż tak dokładnie na sprzęcie ;) wiem, że ampli za 1k tam jakieś mają opcję że z HDMI przerobią dźwięk na 5.1
    ja mam opcję nr 2 ;) Czyli HDMI do TV (obraz) i optyk przez audio adapter do kina (dźwięk)

    Co do powieszenia na ścianie to są plastykowe satelitki i nie da się w nich wiercić. Dlatego ja kupiłem uchwyty na ścianę i trzymają się na zrobionych własnoręcznie haczykach ;) Idealnie wszystko jest w stronę siedzenie zwrócone i pod odpowiednim kątem a i wygląda jakby to było fabrycznie zrobione ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum