1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

swap napedu - hitachi -> liteon

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez mechman, Listopad 30, 2009.

  1. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    edit:

    robie swapa/spoofa napedu....

    zczytałem klucz z hitachi 79k

    wchodze do toolboxa i jak probóje wczytać firmware liteona(ix16-liteon.bin) na którego chce podmienic tego hitachi pisze mi:

    firmware version not supported or not a valid firmware file

    o co chodzi? plik jest dobry - używam go cały czas do litków....
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. elamigos

    elamigos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Moze trafiles na jakis nowszy naped, do ktorego trzeba podejsc inaczej?
     
  4. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale chodzi o to że Toolboxie gdy wybiorę już firmware do liteona(ix16) to wyskakuje mi że niepoprawny firmware - firmware version not supported or not a valid firmware file

    tak jakby liteona nie dało się wsadzić zamiast innych napedów...

    niech ktos pomoże....
     
  5. john doe

    john doe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    In your head
    Sprawdź Jungle Flasherem, ja robiłem spoofa co prawda z Hitachi 47, ale też na litka. Działało.
     
  6. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale co sprawdzić?

    wytłumaczę jeszcze raz...

    - zgrałem juz softa z hitachi
    - wchodze do toolboxa wprowadzam softwa hitachi i kopiuje seriala
    - wchodze do toolboxa wprowadzam firmware liteona żeby wgrać do niego seriala od hitachi i wtedy wyskakuje mi ten błąd że firmware jest nie poprawny a używam go ciągle do przerabiania liteonów i działa bez problemu

    wiec gdzie może być problem?
     
  7. ramzess

    ramzess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeczpospolita
    hitachi to ciezki naped do roboty ale o wiele lepszy w uzytkowaniu od liteona, u siebie robilem spoofa wlasnie z lieteona na hitachi 79, ja osobiscie mam ix 1.51 final, wiec sprobuj wsadzic to, a po drugie zrob to w junglerze, a toolboxem tylko wgraj FW

    edit: hitacz zawsze jest opozniony w stosunku do reszty, poprostu nie wyszlo iX 1.6 do hitacza wiec dlatego wali Ci takim komunikatem, sprobuj mu wsadzic 1.51 na tym tez bedzie Ci czytac WAWE4

    edit: ale zaraz... z tego co rozumiem to zamiast liteona chcesz wsadzic do konsoli naped hitachi? jesli tak to robisz spoofa tak ze wgrywasz klucz z liteona a ixtreme z hitachi

    jestem juz po piwie wiec wybaczcie.. wolno trybie:)
     
  8. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no nie... w konsoli oryginalnie był hitachi 79 a chce wsadzić zamiast niego liteona....

    klucz z hitachi juz mam...

    ale chce z firmware liteona wprowadzić dane żeby czytał go jako hitachi bo inaczej konsola nie rozpozna go... ale sie nie da... bo przy wczytywaniu firmware wyskakuje ten komunikat.... tak jak by toolbox nie znał firmware ix16-liteona
     
  9. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra, poradziłem sobie, temat do zamknięcia....

    ale swoją drogą niekompatybilność programów typu jungleflasher i toolbox co do niektórych napędów i firmware to porażka....
     
  10. iXtreme LT

    iXtreme LT Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie da rady wgrać ix 1.6 do hitachi ale to już wiesz,w sumie nawet bez sensu bo 1.51 działa jak 1.61 w innych napędach.
     
  11. mechman

    mechman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ludzie wy czytac nie umiecie.... do liteona chciałem wgrać ix16 spoofowanego z hitachi... ale nie dało rady.... po głebszym szukaniu w sieci znalazłem pare ciekawych poradników i zrobiłem to w inny sposób....
     
Wczytywanie...

Poleć forum