1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Świeci się zielona dioda ale Xbox nie startuje!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez racha6, Maj 26, 2010.

  1. racha6

    racha6 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Witam! Tak jak w temacie. Po włączeniu xboxa zapala się tylko zielona dioda na środku jednak ani obrazu ani dźwięku. Co teraz? Co to oznacza?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neehooyah

    neehooyah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    pierwsze co bym zrobił to sprawdził czy telewizor ustawiony jest na dobre źródło sygnału - być może trzeba tylko przełączyć i sprawa załatwiona

    jakim kablem podłączasz? component czy hdmi?
     
  4. wujekbill

    wujekbill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kruszwica
    Poruszaj kablem, albo jak nic to nie da, spróbuj na innym.
    Jeśli masz dysk to go odłącz i spróbuj odpalić.
     
  5. kreeet84

    kreeet84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sprawdz zasilacz czy dioda czasem nie pali sie na czerwono jak tak to odepnij kabel i podlacz od nowa mialem kiedyz podobny problem
     
  6. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    A może włączasz przez przycisk POWER a powinno przyciskać Xbox Guide na padzie (chodzi mi o to że tylko przycisk power świeci a tam gdzie pady są ni ma światełka .)Może kable nie łączą dobrze przyciśni złącza od kabli i napisz czy wszystko w porządku.
    PS.Pozdrowienia dla wszystkich MAM z forum i nie tylko!!!
     
  7. racha6

    racha6 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Kabel Component, zasilacz świeci na zielono, kanał jest dobrze ustawiony, pad nawet nie chce się połączyć z xboxem. Kablem ruszałem i dalej nic. Zawsze jest tak jak xbox się odpalał to po kolei się świecą diody, czyli 1,2,3,4 a teraz tego też nie ma.
     
  8. Kosa77

    Kosa77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świdwin
    Wymień baterie w padzie i synchronizuj go z xboxem (chyba wiesz jak się konfiguruje a jak nie wiesz to masz w instrukcji od xboxa)To jedna sprawa a druga to kurcze mamy problem.
    EDIT. 100 pościk ^^
     
  9. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a może spróbuj na innym TV - profilaktycznie
    coś nie tak z konsolą, poodpinaj zbędne rzeczy typu dysk,
    kiedy Ci to wyskoczyło? bawiłeś cię prz konsoli?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Co baterie mają do konsoli.
    Podłącz kablem composite lub euro wykluczymy ustawienie za dużej rozdzielczości. Zostanie już tylko awaria sprzętu, gwarancja
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to raczej wina kabla/tv/ustawien. Odpada ROD i E74, zimne luty pod ana/hana tez bo wtedy nie ma tylko obrazu a dzwiek i przy wlaczaniu diody sie kreca.
     
  12. racha6

    racha6 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Podłączyłem innym kablem. Teraz już jest dźwięk jednak nie ma obrazu. Gwarancja odpada konsolka jest za 2007 roku i ma założonego jtaga. Teraz już wyskakuje rrod z błędem 0102. Czy podłożenie gumek pomoże?
     
  13. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    weź nie kompbinuj zadne gumki albo profesjonalna naprawa albo możesz się żegnać z x-em
     
Wczytywanie...

Poleć forum