1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Świeżak... nie świeży. Czyli wszytsko jak w zegarku, a zegarek stoi.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skitu, Listopad 15, 2011.

  1. skitu

    skitu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Poszperałem na forum,spędziłem kilka długich godzin na szukaniu i czytaniu jednak wydaje mi się, że nie znalazłem odpowiedzi.

    Mój napęd to benq vad6038.
    Brat zrobił aktualizacje przez xbox live, a wiec tym samym pozbawił nas przeróbki.
    Jako, że ze sprzętem komputerowym jestem na Ty, zamówiłem sata z via 6421a oraz postanowiłem wgrać lt2 przez jf.
    Jf znajduje mój napęd, klikam unolck benq ( odblokowuje bez problemu ), następnie intro / device id ( elegancko ).
    Klikam read zczytuje 4 banki. W target otwieram LTPlus-benq-v2.0, później spoof source to target. ( key z "góry" wyświetla się na "dole" )
    Klikam read wczytuje 4 banki. Następnie weryfikuje, wciskam outro / ata reset i wyłączam konsole.

    Zrobiłem tak z milion razy, a efekt wciąż ten sam. Po włożeniu kopii: play DVD. Testowałem na grach wypalonych na sflashowanej nagrywarce LiteOn ihas 124 B jak i z ofw.

    Stare gry z wave 2 też nie chodzą

    Jakieś doświadczenia, pomysły, propozycje ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Skoro razjuz zrobiles read, wybrales lt+2.0 to po co drugi raz read? Jak juz masz szczytane, a w target wybrane ixtreme to dajesz Write, a pozniej outro
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No jesli nie dajesz write to mozesz robic do smierci

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  5. skitu

    skitu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie ... nie róbcie ze mnie idoty :) wszyscy wiemy, że to błąd w treści... po pierwszym read potem jest write. Z rozpędu się machnołem

    ...a i dziękuje ze szybką reakcję :)
     
  6. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Akurat na tym forum nic nie jest oczywiste :D Jak masz przygotowane cfw to sprobuj wgrac w dosie.
     
  7. skitu

    skitu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie racja- zauważyłem :D. Odnośnie dosa to mam następujące doświadczenia. Po przygotowaniu pena wrzucam dosflash 1.7 odłączam dyski inne napędy i bootuje się. Po pojawieniu się wiersza poleceń włączam konsole wpisuje dosflash - wyskakuje komunikat - dosflash skumał ze to benq. Pyta mnie czy odblokować napęd, jesli dam y to pyta o numer napędu ( było to 7 ). Później okienko do wpisania w/r/e itd. Wpisuje r zczytuje - reszta w jf. Wgrywam w ten sam sposób. Jeśli jednak po wpisaniu dosflash wcisnę n, ponowi propozycje , następnie linijka z zapytaniem o r/w/e itd gdy cokolwiek wpiszę UNKNOW CHIp - co w tej syt wydaje się logiczne bo jest zablokowany.
     
  8. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Po objawach zgaduję że laser albo zły DVD Key.
     
  9. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    W sumie racje, moze poszedl jakis spinak na laser i lipa. Odlaczales go przy flashu?? Ewentualnie sporbuj na dosflashu 2.0
     
  10. skitu

    skitu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zły dvd key od razu przyszedł mi do głowy, napisałem również do faceta co mi przerabiał kiedyś konsole by mi podał - ma poszukać i prześle. Odnośnie lasera to przed aktualizacją parę dni temu wszystko działało pięknie.
     
  11. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Tylko, ze przy flashu jest mozliwosc spalenia lasera, jesli wczesniej nie odlaczy sie tasiemki.
     
  12. skitu

    skitu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy flashu nie odłączałem. Dosflashem 2.0 robiłem wedle procedury jakiegoś tutoriala. W skrócie: pojawia się wiersz poleceń i włączam konsolę. Pierwsze pytanie : n , drugie: n . Wyłączam konsole . trzecie zapytanie:y - pojawia się status 0x80. Włączam konsolę, status zmienia się na 0x73 bodajże, podaję numer napędu oraz wpisuję r (w przy wgrywaniu )

    Osobiście nigdy nic nie odłączałem w czasie flashowania. Inaczej jest taka potrzeba ? Jeśli tak, to w którym momencie ?
     
  13. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jak masz w dosflashu te pytania, to od razu na pierwsze zamiast nie, daj tak i powinno pójść.

    /nie twórz posta pod postem, tylko używaj opcji edytuj.
     
  14. skitu

    skitu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 15, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbowałem i w taki sposób chwilę temu - nadal nic. Jungleflasher po zgraniu firmware pokazuje, że jest to lt 2.0 jednak kopie nie chodzą.

    DZIWNE RZECZY!!! Po nagraniu obrazu gry z predkoscią 4x img burnem ( płyta verbatim 8x, zaznaczona opcja optimal power calculator ) i włożeniu do napędu pojawia się napis ZAGRAJ W GRĘ.
    Naciskam A pojawia się czarny ekran i wraca do głównego interfejsu. WTF ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum