1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Świeżak Tuptuś prosi o pomoc.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tuptus, Marzec 22, 2012.

  1. tuptus

    tuptus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, kupiłem konsolkę Xbox360 Slim 4 GB bez Kinecta dokładnie 1 marca tego roku i do niej dostałem grę Disney Universe (pomimo iż bajkowa to całkiem przyjemna) i dokupiłem sobie nowego Mortal Kombat (jak na fana przystało) i mam pewien problem gdyż Xbox porysował mi bardzo pięknie mój Mortal Kombat ale innych płyt nie tyka, grałem dziś chyba z 2 godziny w Disney Universe i nic ani ryski a Mortal Kombat jest tak porysowany jakbym kombajnym go przemłócił... Zadzwoniłem dziś do pomocy tech. żeby oznajmić pracującemu tam panu iz Xbox porysował mi grę za 190 zł a taka suma piechotą nie chodzi, jednak odpowiedź jaką otrzymałem mnie nie zadowoliła, nie dość że od tygodnia nie dostałem odpowiedzi z xbox support ale to mniej ważne... Pan siedzący tam w pomocy technicznej oznajmił mi że xbox nie ma prawa porysowac tej płyty więc na pewno kłamię co bardzo mnie rozśmieszyło ale udało mi się go przekonać i dostałem taką odpowiedź

    Cytuję :
    "No jeżeli to wina sprzętu to nie możemy nic na to poradzić, nasi technicy już nie raz próbowali taką wadę naprawiać bo mieliśmy takie zgłoszenia, ale nie wiedzą co jest źle i to wszystko co mogę panu poradzić"...

    Czyli jednak takie zgłoszenia były a jakże, nawet czytałem że ktoś miał taki problem z 250 GB i został on rozwiązany. No więc co mam dalej robic!? Konsoli nie przerabiałem więc jest w 100% oryginalna... Już mi nie chodzi o pieniądze za grę (które swoją drogą powinni mi oddać) ale o naprawę wadliwego sprzętu, którego pan w pomocy technicznej się wypiera. Proszę o jakieś rady :)


    Teraz druga krótsza sprawa... Ostatnio chciałem obejrzeć film (.AVI) na xboxie więc zrobiłęm aktualizację mediów i go obejrzałem ale teraz czego nie zrzucilbym na dysk przenośny i nie chciał odtworzyć to nie mam ikony takiej kamerki jak poprzednio a mam przekreślone koło i pisze że nie można odtworzyć mediów i mam pisać na support (z którego nie dostaje odpowiedzi) i jest jeszcze jakiś kod błędu. Co może być tego przyczyną?

    Z góry dzieki za odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A nie ruszałeś przypadkiem konsolą w momencie, gdy płyta z grą była w napędzie? To rysy, czy koła? Do oglądania filmów potrzebne są kodeki pobrane z xbl, lub najnowszy dashboard.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Rysy z winy uzytkownika, nie ma co sie oszukiwać.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  5. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie . Nie wydaje mi sie zeby nowy slimek porysował Ci gre tak ? . Musiales ruszyc konsolka kiedy plyta byla w napedzie tzn w ciagu grania i buum . Po płytce . Takze serwis czy tam cos nic na to nie poradzi . Problem z Twojej winy .
     
  6. tuptus

    tuptus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie ruszałem konsoli jak płyta była w środku, stoi stabilnie poziomo pod telewizorem i tyle, po prostu zaczęła się zacinać i było już po wszystkim, jedyne co jestem w stanie zrobić to włączyć ją i pogapić się na menu bo jak coś włączę i dochodzi do walki to gra automatycznie się zacina a xbox nie reaguje... Dodam jeszcze dwa zdjęcia

    Tutaj Disney Universe, która mimo pozorów jest fajną grą i grywam w nią dość często, jak widać nic jej nie jest a xbox'a nikt nie ruszał tak jak przy MK.
    http://s1117.photobucket.com/albums/k598/Tupek66/?action=view&current=100_1765.jpg

    I Mortal Kombat
    http://s1117.photobucket.com/albums/k598/Tupek66/?action=view&current=100_1764.jpg

    Jeżeli bym ruszał konsolę to wiem że mam po płycie bo raz że pisze na konsoli żeby nie ruszać a dwa mówiono mi o tym jeszcze w sklepie a taki głupi nie jestem żeby psuć sobie grę za 190 zł.
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To musiaa byc plyta krzywo wsadzona. Tam echanizmem blokujacym jest uchwyt silnika i magnes.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  8. tuptus

    tuptus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Facet nie rób ze mnie debila... Tam się nie da źle włożyć płyty. Cholera chciałem jakąś radę a nie cos typu "Krzywo włożyłeś płyte, spadaj!"
     
  9. derr

    derr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    synek wyluzuj twoja wina ewidentna , jeśli by była wina sprzętu to by rysował wszystkie płyty a nie tylko jedną !!!!
     
  10. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No własnie cos jest nie tak . Bo dlaczego porysował jedna płyte a reszty gier nie ? Cos jest nie tak .
     
  11. demon1109

    demon1109 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie ma co się kłucić tylko szukać rozwiazania np. na allegro sa ogloszenia o regenaracji płyty moze nawet w twoim mieście mozesz to zrobic za nie wiecej niz 10 zł a z wysyłka za ok 30. musiało dojsc do jakiegos ruchu xboxa gry płyta byla w srodku moze mamusia albo dziewczyna czy tam zona podniosła xboxa płytka sie delikatnie ruszyła potem właczyłes i sie porysowała proste najlepiej zawsze wyciagac płytke z napedu zwlaszcza takie wazne i drogie.
     
  12. redions

    redions Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2012
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie . Moze nie Ty . Ktos inny ruszył konsolka . Regeneracja płyt...fakt tylko czy to naprawde działa ?
     
  13. tuptus

    tuptus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Popytam się kolegów może coś na ten temat wiedzą bo szczerze zainteresowała mnie opcja regeneracji płyty zwłaszcza że mam zamiar grać w MK bardzo długo, co prawda zainstalowałem ją jakoś na dysk i śmiga (na przenośny) ale wiadomo że chciałbym mieć dobrą płytkę :D.


    Jeszcze mam takie pytanko... Podpiąłem się do neta i ściągnąłem sobie kodeki do filmów ale dalej nie odtwarza mi ich, mógłby mi ktoś z was obeznanych podać jakąś instrukcję jak ściągnąć kodeki żeby filmy AVI chodziły? :D
     
  14. demon1109

    demon1109 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Podepnij sie xboxem pod net, wluz plyte do napedu, kodek sam sie pobierze ,sa rozne typy plikow avi nie wszystkie xbox czyta ale na 10 plyt to u mnie z 7-8 czyta jesli jakiejs nie czyta to juz nic nie wykombinujesz trzeba sciagnac inna wersje filmu ( wstawka jakas inna i powinno dzialac)

    Oczywiscie z pendrive tez mozesz :p i jak popniesz sie pod xbl to najlepiej pusc kilka filmow jeden 700 mb drugi wiecej bo sa takie po 1,3 gb i wtedy pobierze rozne wersje kodeka i powinna wiekszosc filmow smigac
     
  15. tuptus

    tuptus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2008
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam ;) Znów ja... Oddałem płytkę do regeneracji i szczerze śmiga jak należy, także moim zdaniem opłaca się robić taką operację.

    Mam takie pytanko do was jeszcze... Chciałbym przerobić konsolę ale nie wiem czy mogę bo mój slimek 4 GB został wyprodukowany 17.08.2011 czyli nieszczęsny sierpień ;/ I pytanie jest takie czy jest przeróbka czy muszę czekać aż coś się pojawi?

    Ps. Naprawdę zależy mi na odpowiedzi :)
     
  16. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    C4eva rozpracowuje napęd z tych konsol, ale nie ma daty kiedy (i czy wyjdzie) lt
     
Wczytywanie...

Poleć forum