1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Świeżakowi zdechła konsolka - help

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez atomboy, Wrzesień 8, 2014.

  1. atomboy

    atomboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To tak, wczoraj po aktualizacji zdechła mi konsolka (Xbox360 Slim) objawy -

    brak obrazu
    brak dźwięku

    próbowałem na wielu kablach HDMI w tym component dołączony do iXa.
    Różne TV, różne ustawienia, różne monitory też z różnymi ustawieniami no generalnie próbowałem chyba już wszystkiego.
    Rest konsolki Y + RT też nie działa

    Długo nie grałem na iXie wyskoczyły aktualizacje to postanowiłem kliknąć OK po jakimś czasie pasek stanu stanął w miejscu.
    Dałem mu jeszcze duuużo czasu (2h) potem pad już nie reagował obraz się zamroził i koniec. Zresetowałem konsolke i taki efekt mam.

    Konsola kupiona w Saturnie do końca 2 lat zostało mi parę dni zatem jest na gwarancji jak mniemam? oddać ją do sklepu?
    próbowałem zgłosić konsolkę do naprawy przez xbox live ale nie ma szans, obsługa tej strony to jakaś masakra.
    Ciągle wyskakuje błąd przy zgłoszeniu zlecenia a jak już za xx razem uda się to przejść to i tak nie przyjmuje zamówienia tylko wyrzuca
    do strony początkowej.
    Problem jest na wszystkich kompach i przeglądarkach tak cookies i tmp czyściłem :) wina lezy po stronie MS www

    Co polecacie? bo chyba została tylko jedna opcja zanieść wszystko do sklepu (mam odnieść wszystko co dostałem czy samą konsolę?)
    Nie ukrywam trochę mi spieszno do końca gwarancji zostały dni chociaż na stronie Xbox Live standard gwarancja do marca 2015 dziwne :)

    Pozdrawiam i dzięki za poświęcony czas.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Oddaj na gwarancje poki jeszcze jest, bo sam sobie z tym nie poradzisz. Konsola prawdopodobnie zlapala bricka i zostal uszkodzony Nand.

    Wysłane z mojego HTC Vision
     
  4. atomboy

    atomboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, czyli pakuję graty i jadę do saturna
    A działa wam usługa serwisowa z xbox live? bo na inne błędy jest 3 lata gwarancji i po okresie sklepowym zostaje już tylko właśnie strona MS która
    średnio działa.
     
  5. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ja nigdy nie probowalem takze nie wiem, bo na konsole nie mam gwarancji :p (konsola kupiona w lombardzie)

    Wysłane z mojego HTC Vision
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zglos awarie telefonicznie. Do saturna nie zanos szkoda czasu
     
  7. atomboy

    atomboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dlaczego szkoda czasu? chyba nie mają wyjścia muszą przyjąć? ustawowo 2 lata gwarancji na elektronikę w miejscu zakupienia towaru. Paragon mam, a że takie zakupy płacę kartą w razie W jest
    też potwierdzenie z banku :)
    Telefonicznie w sensie zadzwonić do Microsoftu?

    przy zgłoszeniu przez www mam coś takiego
    Sorry, we are unable to process your request at this time.
    An error occurred. Please try again.

    w ostatnim kroku "wyślij" i sru

    mały update - udało się złożyć zlecenie przez www otworzyłem 4 różne przeglądarki w każdej po 5 zakładek z ostatnim krokiem do przyjęcia zlecenia i ustawiłem na auto odświeżanie
    aż za którymś razem xxx odświeżaniem błąd zniknął i utworzył zlecenie na przeglądarce maxthon po ustawieniu łącza internetowego tak aby przeszło przez proxy USA ;-/
    przypadek?
     
  8. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Szkoda czasu, bo przez sklep dłużej to będzie trwało.
    Tak, dzwon do m$
     
Wczytywanie...

Poleć forum