1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Świeże RGH zacinające sie gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez konrad1536, Lipiec 17, 2014.

  1. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam xboxa premium dash: 2.0.16747.0 Falcon rok 2008. Przerobiłem go ostatnio przeróbka rgh i pojawił sie problem. Gdy odebrałem x miał wgrana jedna gre watchdogs. Gra sie zacinała albo wyskakiwał crash, wgrałem pare innych gier było lepiej, dłuzej mogłem pograc, ale dalej nie było idealnie bo czesto wyskakiwał crash(Po formacie ogarnełem ze mam wiatraki na auto i wcale nie chodza szybciej niz w menu, gry zwiększyłęm predkość czas grania sie wydłużył). Sformatowałem dysk, wgrałem od nowa Dashlaunch 3.12 oraz freestyle 3.0. 775 (nie zrobiłem INSTALACJI AVATARÓW i STEROWNIKÓW KINECT, nie wiem czy to odgrywa znaczenie). Freestyle chodzi normalnie odpala sie przy starcie x. Przyszła kolej na wgranie gier. Forza 4 chodzi bez problemów, nic sie nie zacina ani nie wyskakuje crash i jest to jedyna gra z która nie mam problemu. Wgrałem tez wwe2k14, tekken 6, nhl2k14 i z tymi grami jest problem. Po ok. 10 min. grania gry sie zacinają i nie mozna nic zrobic tylko zresetowac x (nie wyskakuje crash)(odpalam je z usb). Gry wrzuciłem w formacie god na początku, pózniej próbowałem grac w xex i dalej sie zacinają. Wrzucałem tez na dysk x te 3 gry i nic nie pomaga. Np. Mam tez wrzucone Dark Souls II moge grać w miare długo ok. 2 godz. ale tez nie chodzi idealnie bo z dwa razy tez mi sie zawiesiło. Więc prosze o wasza pomoc bo nie mam pojecia o co tu chodzi. Temp. CPU ok. 45 Gpu ok.60 wentylatory ustawione na 70%. Pozdrawiam !!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bo z falconami tak jest masz zapewne rgh2 i czasem takie zwisy są kwestia poprawy rgh ( nie chodzi mi o kable oczywiście ) edycja smc.
     
  4. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w dashlaunch jest napisane Glitch2. A ta edycja sm, moge coś sam przy tym zrobic, czy trzeba x rozbierac i wysyłac do poprawy??
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wrzucić nand do jrunner wpisac cpukey. Wejsc w zakladke smc config editor. Zmienic wartosci hana fuse 03, power mode 8080, power vcs 8555 konsola przestanie sie zawieszac
     
  6. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam takie pliki Przeglądanie obrazka Bez*tytułu.jpg - Wrzucaj.net - Twój hosting obrazków (skopiowałem je z płyty która była dołączona do przeróbki). Odpalam jrunner>klikam LOAD SOURCE, (wybieram plik o nazwie updflash, CPU key wskakuje sam)>pózniej TOOLS>SMC CONFIG EDITOR i zmieniam dane które mi podałeś. Wrzucam ten plik updflash na pendrive, odpalam x przyciskiem tacki i aktualizuje się samo. Tak to zrobiłem, i x sie nie włącza :/ Jest gdzieś błąd?
     
  7. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli xbox teraz nie włącza się z tacki to czeka Cię wizyta w serwisie ew jeśli masz programator to wgraj wcześniej odczytany nand.

    BTW
    nand który miałeś wgrać to updflash_edited czy ten wgrałeś? trzeba było mu zmienić nazwę i na pena.
     
  8. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak wciskam guzik to pali sie lampka, ale nie startuje, jak wciskam tacke to normalnie odpala sie ten program co ma niebieskie tło. Wgrałem updflash...




    \
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wrzuć to jeszcze raz do jrunner skopiuj z plyty updflash.bin Upewnij sie ze masz zaznaczone rgh 2 wejdz w edycje smc. Zmien co trzeba skopiuj na pendrive plik updflash_edited zmieniając mu nazwe na updflash podlacz pendrive i odpal przez otwarcie tacki. P9 wgraniu bedzie działać
     
  10. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko nie wiem, czy ja dobry plik wybieram zeby wrzucic to do jrunner. klikam LOAD SOURCE i wybieram updflash czy updflash_edited?? (Później zmieniam dane, save i poprostu zamykam program ??) A te inne pliki co znajdują się w tym folderze są wogóle do czegoś potrzebne?

    A na pendrive wrzucam tylko jeden plik updflash_edited (po zmianie nazwy na updflash)??

    I ostatnie pytanie: Ten gościu co robił mi przeróbke poprostu odwalił lipe czy tak sie dzieje przy falconie?? Juz nie wspomne że wgrał mi stara wersje freestyle....:/
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czy jestes uposledzony? Wrzucasz updflash.bin edytujesz i wrzucasz na pendrive updflash_edited.bin oczywiscie wygenerowany przez ciebie nie tego z plyty.(katalog jrunner z twoim numerem seryjnym) sprawdz date i godzinę wygenerowania
     
  12. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po pierwsze nie jestem upośledzony. Zrobiłem tak jak mi napisaliście, x ruszył grałem chwile w tekkena i dalej jest to samo czyli sie wiesza :/:/ (wrzuciłem ten plik napewno zmieniony). Sprawdzam teraz na innych grach.
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli wrzuciles z tymi smc. To nie sądzę ze jeszcze mozesz cos zrobić. Nie spotkałem sie z falconem któremu by to nie pomoglo. Pozostaje demontaż rgh lub jeszcze zabawa z smc napotkanymi na necie
     
  14. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak wygląda ten plik po modyfikacji http://wrzucaj.net/images/2014/07/19/xx.jpg Grałem przed chwilą w nhl2k14 i tez sie wiesza po paru minutach grania :/ A jak bym np. zaktualizował nand i wtedy edytował ten plik??

    forza horizont i forza 4 działa bez problemu...

    Alert Nie pisz post pod postem, edytuj

     
  15. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale co to jest za przyczyna wogóle?? Ja tego nie rozumiem niektóre gry chodzą normalnie a inne sie zacinają... Nie wiem czy jest zwalona bo jest tak samo jak było wcześniej.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ten typ tak ma. Ustabilizować mozna to tylko przez próby zmian w smc. Jesli to nie pomaga, konsola nie bedzie pracować odpowiednio na rgh
     
  17. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To co moge zmienic jeszcze w tym smc??
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  19. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z dysku przenośnego który jest podzielony na dwie partycje FAT i NTFS i z HDD X.
     
  20. konrad1536

    konrad1536 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No to dzialaj

    Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum