1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Switch do kabla rj45... czy takie coś będzie działać ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez czerkamyk, Luty 12, 2012.

  1. czerkamyk

    czerkamyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Chciałbym kupić przełącznik (switch) do kabla od internetu... (rj45)
    Byłoby to podłączone w taki sposób:

    Xbox --rj45-- Switch --rj45-- Modem
    PC --rj45-- Switch --rj45-- Modem


    NIE POSIADAM ROUTERA !

    Tak aby switch oddzielał kabel od PC i kabel od XBOX'a 360 i szły do jednego modemu
    Nie chcę aby internet w PC i XBOX'ie działał jednocześnie... Chcę, aby nie musieć co chwilę odpinać kabla PC -- Modem tylko przyciskiem zmieniać, na którym sprzęcie (PC/XBOX) ma działać internet...

    Załączam link, który SWITCH mnie zainteresował...
    SWITCH 8LEVEL FES-5D posiada 5 portów RJ-45 (2095103691) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    oraz ten:
    SWITCH AKTYWNY 5x RJ45 - SMC FS5 - KOMPLET BOX !!! (2096846738) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - ten bym wolał

    Czy któryś z nich będzie działał ? Szybkość internetu nie może być podzielona, ponieważ mój internet to tylko 512 kb/s
    Z góry dzięki za odpowiedź...
    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Masz modem adsl z tylko jednym wyjściem rj45 tak? Dobrze zrozumiałem? Jeśli tak to będzie działać bo sam tak mam:p tylko w moim przypadku zamiast switcha podpięty mam drugi router, który nie jest adsl-owy i pełni funkcje switcha
    Edit: tylko wtedy te 2 urządzenia będą działać tak samo jak jeden router adsl. Czyli internet będzie na raz w xboxie u komputerze... Nie rozumem tylko w czym ci to przeszkadza:p
    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. czerkamyk

    czerkamyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki za odpowiedź...
     
  5. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    to nie ma prawa zadziałać jak modem działa w trybie bridge! musi mieć opcje routera bo co będzie zarządzać ruchem i przydzielać IP? modem w trybie bridge przepuszcza wszystko jak leci i nie będzie na żadnym urządzeniu internetu w tej konfiguracji. nie słyszałem też o switchu z przełącznikiem?
     
Wczytywanie...

Poleć forum