1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

System link - Podłączenie 2ch konsol

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Smoku86, Maj 5, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Smoku86

    Smoku86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Góra Puławska
    System link - Podłączenie 2ch konsol [PROBLEM]

    Witam,
    mój problem polega na tym iż chcę połączyć ze sobą dwa xboxy (1 to slim do xbox live, a drugi zbanowany elite) by móc pograć poprzez system link i w związku z tym mam kilka pytań gdzyz przejżałem to i nie tylko to forum i nie znalazłem konkretnych odpowiedzi lub też one nie skutkują. Sprawa wygląda tak slima mam podłaczonego do tv 40 cali a elite (ten z banem) do monitora 22 cale. Próbowałem je podłączyć bezpośrednio jednego xboxa z drugim poprzez skrosowany kabel ethernet i nic to niedało. Testowałęm na grze GoW 2 i jesli na jedej konoli stworze drużyne to druga go niewidzi :(. W ustawieniach sieći mam tak kolejno (wziołem to z forum niepamiętam czy akurat tego):
    na SLIMie
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    na ELITE:
    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    Podobno ban nie przeszkadza by móc grać w ten sposób?

    Próbowałem też podłączyć je przez mój router (tym samym kablem [skrosowany ethernet] od jednej konsoli do routera i drugim takim samym kablem tak samo) i też to nic niedało, tak samo fiaskiem się zakończyła próba podłączenia ELITE tym ze kablem a slime przez wifi (router jest w nie wyposażony).

    Czytałęm też o opcji poprzez "Xlink Kai" ale jeszcze nie próbowałem gdyż jest dosyć sporo zabawy a mój ping (w jednym artykule na tym forum była strona gdzie można bło to sprawdzić) wynosi od 36 do 40 więc chyba niema co próbować.

    Chciałem zapytać gdzie robię błąd czy to w ustawieniach? Jeśli tak prosiłbym o podanie jak mają one dokłądnie wyglądać.
    Na jednym forum było coś o udostępnianiu gry ale nie mam pojęcia o co chodzi. Mógłby m i któś to rozjąśnić?


    Xbox Elite to 1.5 iXtreme z najnowszym daschem (gry takie jak najnowszy Mortal Kombat czy Fable 3 działają beez problemu, nie mogę odpalić NFS Hot Pursuit 2 bo iemam LT+ pewnie)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Neski

    Neski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    mogę Ci jedynie polecić tutorial http://myxlink.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=7
    . Po ustawieniach jak wyżej widzi mi konsole na xlinku. Spróbuj ustawić tak jak na obrazku i zobacz czy Ci widz oby 2 konsole + Jeżeli próbowałeś połączyć przez router czy masz udostępniony odpowiedni port na którym łączy się konsola?.
    Konsole powinny widzieć się bez najmniejszego problemu.
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    A po co tak kombinowac ?
    Jak konsole sa obok siebie to laczysz je kablem RJ-45 i jezeli gra udostepnia taka opcje to mozesz grac.
    Musisz miec 2 plyty oczywiscie i nie potrzeba zadnych xlinkow itp.
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    a w tych ustawieniach ip itd to nic nie kombinuj bo to jest potrzebne tylko jak chcesz podłączyć się do xbox live, zrób tak jak napisał #Touch!
     
  6. Smoku86

    Smoku86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Góra Puławska
    Xlinka chciałnym rozważyć jako już ostateczność gdyż z tego co czytałem do każdej konsoli podłaczonej w ten sposób musi chodzić oddzielny komp i wtedy bym niedość ze miał 2 konole, tv, moitor to jeszcze 2 kompy uruchomione w jednym czasie, niby dysponuje 2 kompami bo i laptopa mam poza stacjonarnym ale ileż to wszystko wydzielało by ciepła a idzie lato.
    btw twoj link nie działa :p

    Próbowałem i tak (na automatycznych ustawieniach) i to samo. Oczewiście mam 2 kopie gry Gears of War 2.

    dlatego mysle żę może coś w ustawieniach mam źle ale sam już nie wiem, a może to jużw samej grze coś zle robie. Robie tak: odpalam i biore te same opcje np horde i system link nic nie znajduje więc tworzę drużynę i powinno już moim zdanim widzieć po odświerzeniu to na drugiej konsoli ale rzecz w tym że nie widzi. Na obu konsolach jestem też oczewiście zalogowany.
     
  7. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Zobacz czy kabel nie uszkodzony.
     
  8. Smoku86

    Smoku86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Góra Puławska
    kabel wporządku testowałem na kompie i bez problemu się łącze przez niego z netem lub też na slimie z XBL.

    Co do kopi gry to jedna to orginał a druga kopia zapasowa z torrentów ale myśle żę to nie ma większego znaczenia.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Pytanie testujesz pewnie na jednej i tej samej grze, pamiętaj że wersje gry muszą się zgadzać. Jedną masz podłączoną do live i ma ona najnowszy update do gry. Wykasuj cache na obu konsolach podłącz crosem ustawienia automatyczne
     
  10. Smoku86

    Smoku86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Góra Puławska
    dokładnie tak było na SLIMIE miałem GoW 2 z dokupionym zestawem map. Map tamtych teraz niema ale za to działa :D (ustawienia domyślne). Dzięki wielkie jakbyś był w Puławach to zapraszam na flache ja stawiam ^^. o teraz dopiero się będzie działo ;] dzięki jeszcze raz ciekawe kiedy ja bym do tego doszedł .
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Problem rozwiazany. Zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum