1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Szczególna Pomoc?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Cole, Październik 6, 2011.

  1. Cole

    Cole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2011
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam problem z podpięciem Xboxa do neta,latam po forach szukam pomocy ale każduy i tak mnie zlewa.
    Nawet na Forum Dostawcy mojego Internetu mnie spławiono: forum.matcom.com.pl • Zobacz wątek - Podłączenie Xbox 360 pod sieć MatCom.
    Mam Router TP-LINK TL-WR340G którego nie moge skonfigurować,u usługodawcy odblokowałem dostęp drugiego urządzenia.
    Wszystko powpinane prawidłowo,ale Serwerów DNS nie przepuszcza za cholere.:(
    Szukam Konkretnej osoby która mi pomoże.
    Moge kupić nowy router odrazu,ale nie wiem nawet jaki,nie wiem co i jak bo jestem poprostu nieobeznany.
    Chciał bym,żeby ktoś mi przez gg czy tutaj pomógł to wszystko zrobić,bo inaczej kolejny raz xbox pójdzie w *****.:mad:
    Niby nic a jednak nie każdy Sobie radzi z podłączeniami,ustawieniami i z tąd Desperacja.
    Ilesz też można grać offline:(:mad:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kasan1512

    kasan1512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A z czego internet? Bo czytałem tamten wątek, ale jakoś nie wyłapałem? Radiówka? ADSL? Kablówka? Do czego dochodzi internet? Do modemu? Jakieś karty w kompie? Od routera net masz podpiętego tylko do xboxa czy też i kompa? Na kompie neta masz? Jak jest on podłączony? Adresy uzyskiwane automatycznie, czy trzeba wpisać?
     
  4. Cole

    Cole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2011
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Radiówka z Firmy MATCOM.
    Kable idzie od anteny do kostki POE.pózniej do routera,i od niego na X-a i PC.
    Internet pod tym routerem działa normalnie,tylko brak możliwości konfiguracji przez WWW.
    Wpisywałem brame,IP routera itp i nic nie ruszyło się.:confused:
    W xboksie wpisywałem ręcznie oraz na automacie i dalej nie przekazuje serwerów DNS.
     
  5. kasan1512

    kasan1512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak to? Nie możesz wejść na konfigurację routera?
    Jak nie działa standardowe 192.168.1.1. to spróbuj 192.168.1.2.
    Jeśli masz net na kompie (podpiętym do routera - chodzi o tego 340g) to powinien być i na xboxsie. Jeśli nie ma tylko na xklocku to raoczej to problem portów (trzeba interweniować u dostawcy) i tu moja wiedza się kończy. Jeśli nie ma i tu i tu, to może być tak, że trzeba zmienić IP routera (ale do tego trzeba wejść w jego ustawienia). Kupno lepszego routera nic nie da, bo ten starczy i droższy nic nie pomoże.
     
  6. Cole

    Cole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2011
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tylko że ja u Firmy Matcom niby to Odblkowałem,znaczy się oni mi to odblokowali.
    Podczas rozmowy telefonicznej,pytałem czy oni blokują dostęp dla drugiego urządzenia.
    Opowiedzieli że "tak",a więc poprosiłem o udostępnienie mi tej opcji ale czy oni to co trzeba zrobili,nie wiem.:confused::(
    A więc dzwoniąc do nich co mam powiedzieć,bądz jak określić co mają zrobić??:confused:
    I jak się okaże,że to wina routera więc i tak musze nowy kupić,bo tego w rzaden Sposób nie idzie skonfigurować:confused::(
     
  7. kasan1512

    kasan1512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak odłączysz kompa i zostawisz sam xbox? Tylko poczekaj trochę i zresetuj wszystko. Wtedy będziesz miał odpowiedź. Jak masz dobrze podłączony router, to tam dochodzi net i oni za bardzo nie mają nawet jak to blokować.
    Zostaw samego xboxa i sprawdź net, będziesz miał odpowiedź. Wina routera to raczej nie jest, bo niby jaka? Wchodziłeś w ogóle na router i sprawdzałeś, jakie urządzenia są podłączone i czy przypadkiem router nic nie blokuje.
     
  8. Cole

    Cole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 3, 2011
    Posty:
    120
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Powiedz jak wejść na Router i będzie jaśniej.
    Na teście połączenia z XBL w ustawieniach X-a pokazuje,że wszystko powoli się łaczy.
    No tylko te DNS-y nie przechodzą,więc internet dochodzi z tego połączenia.
    Tylko jak rozwiązać problem z przekazywaniem tych serwerów:confused:
    Sprawdzałem połączenie bez podpinania kompa,sam Xbox bym podpięty,i ciągle Dns-y.
     
  9. kasan1512

    kasan1512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak chcesz, to wysłałem na priva numer gadu, bo widzę, że tak to nie ma sensu...
     
  10. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Udało się? Też miałem problem z DNSami, ustawiłem na kosoli ręcznie DNS Googla - 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i problem się skończył.
     
  11. kasan1512

    kasan1512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Doszliśmy do wniosku, że router padnięty...
     
Wczytywanie...

Poleć forum