1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Szumy zamiast dźwięku w dashboard i grach

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mr2siwy, Styczeń 31, 2010.

  1. mr2siwy

    mr2siwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam xbox 360 (Arcade) i taki oto problem.
    W trakcie przechodzenia pomiędzy opcjami w dashboard
    (ogólnie jak tylko dotknę joystick'a) rozlega się jeden wielki szum.
    W grach również nie mam dźwięku tylko szum (tym razem ciągły).
    Problem pojawił się gdy wyłączyłem konsolę w trakcie gry poprzez naciśnięcie
    i przytrzymanie przycisku zasilania (ten w środku "diodowego kółka").
    Od tego momentu po właczeniu konsoli nie ma już dźwięku a tylko szum,
    gdy dotknę joya. Poza tym konsola działa "normalnie".
    Nie robiłem zmiany konfiguracji ani przełącznia kabli między xbox a TV.
    Awarię kabli z resztą raczej wykluczam nie mam komunikatów o błędach.

    Problem występuje na każdym profilu, więc nie podejrzewam uszkodzenia profilu.
    Poradźcie co zrobić (oprócz oddania do serwisu) może da się to jakoś naprawić
    samodzielnie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zrob update dasha to raz. a dwa to sprawdz kable. trzy to zobacz ustawienia dzwieku w dashu.
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Ja obstawiam kabel. To że nie ma żadnego komunikatu to akurat nic nie znaczy, bo nie zawsze jest.
     
  5. mr2siwy

    mr2siwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybką odpowiedź.
    1. Ustawieniami dźwięku właśnie się pobawiłem - no i cóż brak efektu.
    2. Kabelek sprawdzę dopiero jutro jak załatwię sobie jakiś monitor do podłączenia.
    3. Update dash'a -zastanawiałem się czy to nie jest to ale - czy można go zrobić offline?
    oraz czy ma to wpływu na profile (logika podpowiada, że nie - ale MS i logika!?)

    Dzięki jeszcze raz wkrótce się okaże co z tego wyszło.

    Ps. Skąd pociągnąć dash'a pod moją konsolkę (Arcade)?
     
  6. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Mozna zrobic offline :p lepiej weź konsolkę do kumpla lub gdzieś i zrób , a jeśli nie masz jak wgraj dasha na pendraiva :p
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Update pobierzesz na Xbox.com | Home

    Intuicja dobrze Ci podpowiada. Nic się nie stanie z profilami.
     
  8. mr2siwy

    mr2siwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc kabelek sprawdziłem, ustawienia w dash'u już próbowałem zmieniać.
    Po drodze (tzn. dzisiaj) zabłysły 3 czerwone, co moim zdaniem sugeruje iż brak dźwięku to była "cisza przed burzą". Z updatem dash'a się wstrzymam do rozwiązania kwestii ROD'a.

    A tak przy okazji, czy "interfejs główny: 2.0.7363.0" to numer mojej wersji dash'a?

    Jeszcze raz dzięki za informacje.
     
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    Tak to wersja Twojego Dasha - 7363

    i jest on na tyle niski że możesz się pokusić o XBReboot !
    (soft konsoli NIE WYŻSZY niż 7371) :D

    .
     
  10. mr2siwy

    mr2siwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co rozumiesz przez XBReboot i jaki to przyniesie efekt (pomijam opisaną kwestię ROD'a bo tego raczej nie usunie) ?
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    wady i zalety
    - podlaczenie dowolnego dysku, rowniez 3,5" do 1TB
    - odpalanie gier z dysku/pendrive bez plyty
    - uruchamianie gier arcade
    - uruchamianie programow hombrew
    - i sporo innych bajerow

    Wady:
    - musisz miec dash nie wyzszy jak 7371
    - odpada granie na live
    - trzeba miec troche wiedzy bo to jedna z trudniejszych modyfikacji

    tu masz temat o tym
    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/xbrebooter-42086.html

    .
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    pewnie podlaczasz przez HDMI - 7363 ma bug zwiazany z hdmi i dzwiekiem. update rozwiaze sprawe.
     
  13. mr2siwy

    mr2siwy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Qazimodo - wielkie dzięki. Jak rozumiem nie może (nie powinien) robić tego jakiś nastoletni, domorosły "specjalista" bo może to być opłakane w skutkach. Dasha'a nie mam potrzeby modyfikować wystarcza mi to co jest - nie mam jakiś większych ambicji co do wykorzystywania xboxa jako centrum rozrywki, urządzenie sieciowe, itp. Ma grać, nie szumieć (zagłośno) - ogólnie ma działać.

    -=DEXTER=- - nie podłączam przez HDMI - nie posiadam takiego złącza w xBOX-ie.

    Swoją drogą nasuwa mi to pytanie, czy dobrze zidentyfikowałem model jako Arcade?
    Czy można to jakoś rozpoznać bez rozkręcania, czy też trzeba się dobrać do płyty.
    Z tyłu obudowy wyczytałem, że został sklecony w sierpniu 2006 r. (w sumie dość dawno) ale ja mam go w "spadku" od pół roku. Gość, który go miał przedemną twierdził, że prawie w niego nie grał (wiem "prawie" robi wielką różnicę) ale coś w tym musiało być, bo konsoli nawet nie otwierał i nie modyfikował (przynajmniej tak mnie zapewniał).

    Dzięki za pomocne informacje.
    Jak się uda pozbyć ROD'a to będę jeszcze musiał popracować nad wyciszeniem, ale to w drugiej kolejności.

    Ps. Qazimodo - ile może kosztować taki "XBReboot" doooooobrze zrobiony?
     
Wczytywanie...

Poleć forum