1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Szybka odpowiedź monitor a TV

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez damian0258, Wrzesień 28, 2013.

  1. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Witam, posiadam Tv z HD Ready i z tego co wiem to posiada on największą rozdzielczość 1080i, niestety po podłączenie do niego xboxa kablem hdmi jakość pozostawia wiele do życzenia nie widać dokładnie napisanych wyrazów na ekranie itd.
    oto skrócona specyfikacja tego tv:

    Telewizor kineskopowy Slim Fit HD Ready z płaskim ekranem.
    Głębokość 415 mm
    Technologia Full 100 Hz .
    Standard 1080i, złącze HDMI

    * Przekątna ekranu 32" (widoczna przekątna 76 cm)
    * Format: 16:9
    * Złącze HDMI
    * Rodzaje przyjmowanego sygnału PAL : 1O8Oi(HD) 720P/ 576P(SD) /48OP(SD)/ 576i(Analog)/ 48Oi(Analog)

    Posiadam także taki monitor
    BenQ Polska | Produkty - Monitory LCD - G2750
    Nie ma on wejścia HDMI ale czy gdy podłączą xboxa do monitora poprzez hdmi i przejściówkę hdmi-dvi uzyskam lepszą jakość niż na TV?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    telewizor kineskopowy z HDMI? po drugie cos musisz miec skopane z ustawieniami albo ten telewizor jest do bani bo lepszej jakosci niz po HDMI nie osiagniesz nigdzie
     
  4. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    No właśnie w ustawieniach za bardzo nic nie ma. Tak dokładnie kineskopowy z 1 wejściem HDMI, to jest Tv z tych pierwszych raczej co wychodziły z wejściami HDMI.
    Gdzieś wyczytałem że rozdzielczość HD Ready to 1366x768. A monitora 1920x1080 więc stąd wzięło się moje pytanie o lepszej jakości na monitorze komputera
     
  5. wiepsz

    wiepsz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj podłączyć scartem oryginalnym od xboxa przełączonym na HDTV, pogrzeb też w ustawieniach odświeżania, kineskopowe inaczej reagują. Jeśli masz kiepską jakość przez HDMI, to coś jest nie tak. Przejściówka hdmi-dvi pozwoli Ci zachować tę samą jakość obrazu, ale nie będzie transportowała dźwięku (hdmi to zresztą moim zdaniem zgrabny myk marketingowy - szał pał, a to stare dvi + dźwięk). O ile zadziała, na moim starym monitorze 19' kwadraciaku, nie łapało obrazu, ale nie przejmuj się, to prawdopodobnie przez format 4:3.
     
  6. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
  7. wiepsz

    wiepsz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A zależy Ci na tym dźwięku? Z doświadczenia wiem, że monitorowe głośniki to o kant **** potłuc, aż rażą w uszy. W zestawie konsoli masz drugi kabel do dźwięku, po kablu chinch->jack możesz zwykłe głośniki komputerowe podłączyć, a chinch-chinch praktycznie dowolny sprzęt zewnętrzny. A na przejściówkę hdmi-dvi szkoda kilku dych. Ja kupiłem w sklepie komputerowym pierwszą lepszą za 10 zł :) Poza tym, głowy nie dam, bo w tych lepszych adapterach nie mam rozeznania, ale żadnego dźwięku po dvi nie puścisz, tylko obraz. Taka specyfika wyjścia.
     
  8. damian0258

    damian0258 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Ok wybiorę się po tą przejściówkę hdmi-dvi zwykłą i zobaczę jak to będzie działać na monitorze, mam nadzieję że lepiej niż na tv :/
     
  9. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر

    Alert Jesteś użytkownikiem nie zakładaj tematów w dziale dla świeżaków, następnym razem będą pkt.

     
Wczytywanie...

Poleć forum