1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Szybka praca wentylatorów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez w1li, Luty 18, 2010.

  1. w1li

    w1li Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Otworzyłem dzisiaj konsolę bo zauważyłem że częściej się zacina . Zdjąłem radiatory okazało się że pasta jest do wymiany , wymieniłem ją , wszystko poskładałem ale po włączeniu konsoli wentylator zaczął działać nadzwyczaj szybko i tak cały czas. Co może być tego przyczyną ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wiem, że te wentylatory można podkręcać. Mój kumpel z klasy dostał e74, poslal na naprawke i koleś podkręcił mu xbola na maxa wiatraki. Mówił, że z metra czuł podmuch, co wiąże sie też z głośniejszą pracą xa. Niestety jemu akurat nic to nie dało. Nie znam sie na tym, gdzie mozna to ustawic, lecz napewno na tym polega twoj błąd, pewnie przez przypadek coś "przekręciłeś".
     
  4. Pdziel19

    Pdziel19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 17, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak się dzieje jeżeli x-clampy nie trzymają dobrze radiatorów. Spróbuj trochę wygiąć x-clampy i jak położyłeś jakąś pastę no-name to kup nową jakąś arctic silver 5
     
  5. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Za duzo pasty dales. Tej pasty musi byc naprawde malo
     
  6. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja jak nakladam paste (mam pendzelek) to poprosu zamalowywuje caly procek pendzelkiem i tyle, pozniej nakladam radiator i ma hulac.
    Aha mam pytanko, czy pasta termoprzewodzaca ma date waznosci?? Bo swoja mam juz cos ze 3 lata :)
     
  7. swiniolak

    swiniolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jesli jestes w stanie rozsmarowac swoja paste dokladnie przy uzyciu pedzelka to znaczy ze masz beznadziejna paste, tak jak ktos wyzej pisal kup sobie Arctic Silver 5 (koszt to akies 15zl na allegro ) i wtedy naloz cieniotenka warstwe tejze pasty na oba rdzenie. Rozsmaruj przy uzyciu kawalka plastiku lub czegos sztywnego (ale nie ostrego zeby nie porysowac powierzchnii rdzenii) i powinno byc git ;]
     
  8. qba505

    qba505 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z tym AS5 trzeba uważać żeby nie zapaćkać ścieżek i innych elementów elektronicznym, pasta ma w sobie domieszkę srebra i przewodzi prąd łatwo wtedy można zrobić zwarcie, dobrą alternatywą jest Arctic Ceramique.
     
  9. w1li

    w1li Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pasta to Arctic Ceramique i trochę z nią przesadziłem. Wszystko już działa jak należy .
     
Wczytywanie...

Poleć forum