1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tacka sama wysuwa się po zamknięciu.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez czaaki, Wrzesień 19, 2012.

  1. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tematy, które znalazłem na forum nie pomogły w rozwiązaniu mojego problemu.
    Po skończonej grze, chciałem zmienić płytę z grą, wyszedłem do dasha, otworzyłem napęd, zmieniłem płytę, zamknąłem napęd, a ten się sam otworzył i teraz tak w kółko. Raz na sto razy, załapie i laser próbuje czytać (widać na filmie). W napędzie nie było w ostatnim czasie nic grzebane.
    Po zamknięciu słychać jak coś pracuje i za chwile tacka się wysuwa, widać na filmie. Nie ma znaczenia czy w środku jest płyta, czy napęd jest skręcony czy nie.
    MOV01288 - YouTube

    Zna ktoś rozwiązanie problemu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Czujnik położenia tacki do sprawdzenia.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przyczyn jest wiele. Niestety odpowiedz tylko jedna. Telepatia tu nie chce zadziałać ;)
    Ja obstawiam elektronikę :)
    Zawsze możesz po rozłączać wszystko i poczekać aż ładunek elektryczny z płyty PCB się rozładuje. Wówczas podłączyć z powrotem. W niektórych przypadkach działa. Czy w Twoim coś to da tego nie wiem.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a moze mostek klęka, jak masz inny naped to włoż i sprawdz
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mostek to nie, bonjak widać to zamyka się tacką, dioda dalej mruga i się wysuwa, wiec jakby cos ja trzymalo. Dlatego ja obstawiam czujnik.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  7. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gdzie ów czujnik się znajduje i jak mogę go sprawdzić? Napęd DG-16D2S 74850C.
     
  8. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Jeśli podstawisz 2 napęd i będzie to samo to masz mostek południowy do wymiany.
     
  9. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Spróbuj zamknąć napęd i odłącz kabel od zasilania, zanim napęd się otworzy.
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    może być czujnik (patrząc od przodu na napęd to z lewej strony w przedniej części - idą do niego dwa przewody z PCB) lub zimny lut na PCB. Mostek ok
     
  11. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To w niczym nie pomaga, bo po odpaleniu konsoli samoczynnie się otwiera znowu.
    Póki co jakoś problem sam się rozwiązał, nie żongluję co prawda płytami, ale przy włączaniu nie wysuwa się, kilka razy pod rząd otwierałem i zamykałem i było wszystko dobrze.
     
  12. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    mam to samo, dzisiaj oddalem konsolę do serwisu jak otrzymam info co poszlo to dam znać:)
    Objaw jest taki ze jak konsola sie nagrzeje to tak sie dzieje.
    Czyli wystarczy odczekać z 2-3 h i ponownie wlaczyc konsole i wlozyc plyte i dziala:) MOżna tak grać aż do wyłączenia konsoli lub wyjecia plyty
     
  13. czaaki

    czaaki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2011
    Posty:
    129
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    No u mnie wszystko samo jakoś do normy wróciło.
    Napisz (w temacie albo PW) co było powodem awarii i ile serwis cię podliczył.
     
  14. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    myślałem, że to czujnik, ale okazało się, że poleciał mostek pomimo, że tacka sie do końca zamyka i dalej mrugała dioda.

    Zapłaciłem 150 (mostek+wymiana).
     
  15. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jeżeli byłby uszkodzony mostek to zawsze by sie otwierała
     
  16. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    no dziwne bo sie otwierala tylko jak się nagrzała. Czyli po ok 20 minutach. Nie wiem zobaczymy narazie wymiana mostku niby pomogła.
    Zamiana dvd nie pomogła więc co mogło polecieć? No chyba że płyta główna poleciała ... oby nie...
    Może zimny lut pod układem? Pytam ponieważ muszę dłużej przetestować mojego xboxa czy napewno został naprawiony:) Bo w sumie nie miałem aż tyle czasu na to.
     
  17. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    zimne luty pod mostkiem lub czujnik
     
    1 osoba to lubi.
  18. wirszews

    wirszews Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radzymin
    no to jak zimne luty pod mostkiem to wymiana mostka powinna pomoc? tak jak w moim przypadku tylko ze niepotrzebnie był wkładany nowy mostek? Dobrze rozkminiam?
     
  19. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    wymiana lutów nie wymaga wymiany mostka, więc płacisz tylko za luty
     
  20. langos83

    langos83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam ten sam problem z otwierającą się ciągle tacką. Po zamknięciu słychać, że laser pracuje, ale za chwilę tacka się otwiera. Włożyłem napęd z drugiej konsoli i jest to samo czyli z tego co wyczytałem jest to wina mostka? Znalazłem na allegro nowy mostek z takimi oznaczeniami Nowy Mostek SB XBOX 360 x817692-001 JASPER. Skąd mam mieć pewność, że będzie pasował do mojej konsoli ? Czy po prostu w każdym Jasperze byly wstawiane jedne i te same? Ogólnie mam możliwość wymiany we własnym zakresie. Konsola JASPER Elite data produkcji 16-10-2009. Dodam, że jest problem z flashem napedu na tej właśnie konsoli. Nie widzi napędu, a po wciśnięciu INTRO/DEVICE ID trzeba długo czekać i w końcu wyskakuje verification failed. Dzięki za odpowiedź.
     
  21. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    to podstawy kolego. mostki w jasperach wszystkich są takie same. Co do flasha żeby wejść w intro trzeba wyczyścić firmware, a jeszcze ważniejsze że nie robi się tego bez wyciągniętego prawidłowo klucza
     
Wczytywanie...

Poleć forum