1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Tak wygląda development kit Projektu Natal

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez dawid813, Kwiecień 21, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dawid813

    dawid813 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    275
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Wygląda na to, że jedna z włoskich stron internetowych poświęconych grom wideo ma na tyle szczęścia, że w jej szeregach znalazła się osoba posiadająca dostęp do Projektu Natal w wersji dla developerów.

    Serwis Multiplayer.it opublikował pierwsze zdjęcia Projektu Natal, który znalazł się w prywatnych rękach. Mowa oczywiście o wersji dla developerów, która, jak widać, jest już rozsyłana do firm zajmujących się produkcją gier. W zestawie oprócz samego urządzenia znalazła się krótka instrukcja obsługi. Zdjęcia możecie zobaczyć poniżej.
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    Jak widać na powyższych obrazkach, obecna wersja Projektu Natal potrzebuje osobnego źródła zasilania. W instrukcji dołączonej do zestawu znalazło się również ostrzeżenie o zbyt szybkim przechylaniu kamerki - takie działanie może doprowadzić do jej uszkodzenia. Miejmy nadzieję, że te niedociągnięcia zostaną wyeliminowane w ostatecznej wersji.
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG]
    Osoba, która udostępniła zdjęcia szerszej publiczności donosi również, że Projekt Natal posiada zaawansowany system rozpoznawania mowy, co daje nadzieję na całkiem rozbudowane możliwości wydawania komend głosowych.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kubszton

    kubszton Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Kielce
    No proszę, zapowiada się smakowicie :)
     
  4. kopciuch

    kopciuch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    I znowu trzeba będzie gadać do monitora po angielsku tak jak w przypadku Windowsa Vista... ciekawe czy Natala czeka taki sam los jak Windowsa Vista?
     
  5. Archont666

    Archont666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory
    No no.Ciekawie by było poruszać się po meny Xboxa po przez komendy głosowe np.Przyjaciele -> i nick danej osoby którą chcemy podglądnąć :D W grach też by było dobrym dodatkiem.Oby rozróżniało język polski tak jak kolega wspomniał i nie kosztowało tyle co sama konsola.
     
  6. eXotic

    eXotic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    I tu przewaga OS X nad windowsem. Nawet takie amerykańskie Apple wprowadziło PL język nie to co reszta. To samo iPhonem mogę sterować po polsku.
     
  7. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kur... ja pier... ludzie co wy tu wrzucacie... eh... brak mi po prostu słów... Nikt nie napisał że jest to wersja Developerska!! Gościu który udostępnił zdjęcia to jakiś francuz który dostał do testów Natala, jego zadaniem było testowanie rozpoznawania mowy, i miał mówić teksty w stylu "Włącz xboxa" "Przejdź na Facebooka".... Więc lepiej pisać o egzemplarzu jako o wersji do testów
    I do licha nie ma tam NIC O SZYBKIM PRZECHYLANIU !! Jest napisane żeby samemu nie ustawiać przechylenia bo może to zniszczyć urządzenie, oznacza to że Natal ma w środku silniczek który nim porusza tzn. będzie dostosowywał swoje nachylenie i obrót...
    Zanim następnym razem wrzucisz coś do aktualności to trochę lepiej o tym poczytaj zanim zaczniesz wypisywać takie głupoty...
     
  8. slimak_110

    slimak_110 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowe Miasteczko
    Mimo tego co napisal kolega, wyzej ... ciekawe ...
     
  9. Galba

    Galba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no może być ciekawie, oby nie kosztowało fortuny:p(znając m$ tak będzie) co do języka polskiego to znając życie natal nie będzie go obsługiwał :p ale czasami różne rzeczy się zdarzają:D
     
  10. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    O łee, jak głupio będzie potrzebował wtyczki? Myślałem że będzie pobierał prąd z konsoli przez USB :( Ale rozczarowanie :)
     
  11. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
  12. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Rozczarowanie ?? Dla mnie to coś dobrego USB/WTYCZKA i grasz i Natalka ma dużo mocy a jak sobie przypominam usb 2.0 ma tylko 5V
     
  13. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    hmm.. skoro ma być Xbox Live to może pokuszą się o polski język w natalu....
    Swoją drogą całkiem zgrabnie prezentuje się ten kontroler.. ;)
     
  14. filet187

    filet187 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radom
    w usb masz dwa stany niski i wysoki
    niski to był od 0V do 0,4V
    a wysoki to byl od 2,4V do 5V ale jak natal będzie miał swoje źródło zasilania to lepiej dla konsoli
     
  15. Fynal

    Fynal Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Co do języku ciężko póki coś powiedzieć ale jeżeli Xbox 360 wyszedł oficjalnie w polsce, i w konsoli mamy interfejs po polsku to bardzo możliwe że natal również będzie obsługiwał nasz język, może nie w dniu premiery możliwe że po jakimś czasie będzie dodany update... no ale z drugiej strony Windows mimo że PL nie zapewnia tych samych możliwości jeżeli chodzi o język (obsługa głosem jak i też czytanie tekstu) co wersja anglojęzyczna... pożyjemy zobaczymy ;)
    Mnie osobiście ciekawi to że Natal będzie ruchomy, a to znaczy że możliwe że będzie się korygował w zależności czy siedzimy na fotelu czy stoimy :>
     
  16. mistrzu al capone

    mistrzu al capone Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WWA
    chyba bedzie to fajny bajer
     
  17. Rudy96

    Rudy96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2009
    Posty:
    292
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żagań
    Z wyglądu jest OK, mam tylko nadzieję, że będzie dostępna w kolorze białym, bo jak będzie tylko czarny to nie bedzie mi pasować do konsolki :p
    Co do zasilania przez wtyczkę to myślę, że dobrze to zrobi Xbox'owi :D
     
  18. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    A co ma dobrze, wydajność prądową każdy z portów ma 500mA, dali by dwa wtyki USB to powinno wystarczyć, ale z kolei problem, jak ktoś potrzebuje gniazd. A tak dodatkowy zasilacz wpinaj... Już lepiej dać patent z gniazdo-wtykiem by wpinało się go do zasilania konsoli.
     
  19. daardevil

    daardevil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mszczonów
    Nie sądzicie, że tylko ta wersja może mieć zasilacz, a jeśli wprowadzą Xbox 360 Slim to dzięki zastosowanym w nim rozwiązaniom sprawią że prąd będzie czerpany z konsoli :)?
     
  20. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    super będę to miał zaraz po premierze na 100%
     
  21. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    głupota z tym zasilaczem, przecie USB 2.0 potrafi napędzić dysk 2,5 do obrotów 7200 czy w dwa silniczki wibracyjne w padzie . Może być tak ze ta wersja developerska nie jest jeszcze ostateczna.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum